کمشیرین ترین «شیرینی» سنتی برای دیابتیها
نان پادرازی یکی از شیرینیهای سنتی و سوغاتی است که طرفداران بسیاری دارد.
نون پادرازی از مواد اولیهای چون آرد گندم، شکر، کره حیوانی، خمیر مایه و سیاهدانه تشکیل شده است.
در مراحل مختلف پخت نان پادرازی از ابزار و اشیای متعددی استفاده میشود، از جمله از لگن برای آمادهسازی خمیر، کاسه برای پیمانه مواد اولیه، وردنه چوبی ساده برای پهن کردن خمیر پادرازی روغنی و وردنه چوبی شیاردار برای پهن کردن خمیر پادرازی خشک و ایجاد شیار در رویه نان، شانه برای نقشزنی رویه شیرینی و جلوگیری از پف کردن خمیر نان، سینی فلزی برای پهن کردن و فرمدهی به خمیر، سینی برای پخت در فر، تنور سنتی یا فر شیرینیپزی که برای پخت نان زنجبیلی آن بهکار میرود.
در گذشته پخت شیرینیهای سنتی گرگان در منازل و غالباً بهصورت گروهی انجام میشد اما امروزه علاوهبر این روش، بهدلیل تقاضای مردم و بالا رفتن سرعت زندگی و کم شدن فرصتها، پخت اینقبیل شیرینیها کمتر در منازل صورت میپذیرد و پخت این شیرینی در برخی از کارگاههای قنادی و بهصورت مکانیکی نیز انجام میشود.
نون پادرازی یکی از کمشیرینترین و سادهترین شیرینیهای سنتی عید گرگانیها بهشمار میرود که بهعلت استفاده از شکر کم، برای آن دسته از مصرفکنندگان که مشکل دیابت دارند و نمیتوانند از محصولات مختلف شیرینی استفاده کنند مناسب و موردپسند است.
طرز تهیه نان پادرازی با عنوان میراثفرهنگی ناملموس بهشماره ۱۱۶۱ در سال ۱۳۹۴ در فهرست آثار ملی بهثبت رسیده است.
ارسال نظر