صحت و سقم خبرهایی که از کابینه میرسد
هرچه به روزهای پایانی دولت یازدهم نزدیکتر میشویم اخبار درخصوص چینش کابینه دولت دوازدهم افزایش پیدا می کند و این روزها یکی از مسائلی که درباره کابینه دولت دوازدهم بارها از سوی اصلاحطلبان مطرح شده، این است که اخبار خوبی از ترکیب کابینه شنیده نمیشود.
فرارو: هرچه به روزهای پایانی دولت یازدهم نزدیکتر میشویم اخبار درخصوص چینش کابینه دولت دوازدهم افزایش پیدا می کند و این روزها یکی از مسائلی که درباره کابینه دولت دوازدهم بارها از سوی اصلاحطلبان مطرح شده، این است که اخبار خوبی از ترکیب کابینه شنیده نمیشود.
در زمان باقیمانده تا مراسم تحلیف و تنفیذ برخی چهرههای اصلاحطلب مدعی شده اند که اخبار خوبی در خصوص کابینه شنیده نمیشود و این مسئله آنها را نگران کرده است. بطوری که جلال میرزایی عضو شورای مرکزی فراکسیون امید مجلس با «مایوسکننده» خواندن اخبار مربوط به کابینه دوازدهم، خواستار معرفی وزرایی با رویکرد گفتمانی مشخص شد و تاکید کرد نمیتوان از وزرای غیرگفتمانی انتظار معرفی مدیران اصلاحطلب داشت و همچنین گفت که احتمال دارد این افراد جذب جریان رقیب در انتخابات ۱۴۰۰ شوند. او گفت: آنچه در تشکیل کابینه شاهد هستیم و آنچه رخ میدهد تا حدودی نگرانکننده است. وقتی کابینهای شکل بگیرد که بهلحاظ گفتمانی انسجام لازم را نداشته باشد، در مواجه با مشکلات و در مقاطع بحرانی منسجم عمل نخواهد کرد.
وی افزود: علاوه بر این خبرهایی میرسد که برخی وزرا که عملکرد مناسبی در چهارسال دولت یازدهم نداشتند قرار است که در سمت ابقا شوند. همچنین برخی اسامی که برای بعضی وزارتخانهها عنوان میشوند نه تنها توانایی لازم را ندارند بلکه قطعا دولت را با مشکلات جدی مواجه میکنند و اصلا در تراز دولت و رئیس جمهور نیستند.
او اظهار کرد: البته با تمام این اخبار و گمانهزنی ها، نباید فراموش کرد که تصمیمگیرنده نهایی آقای روحانی است و اگر تحت فشار مجبور به تصمیمگیری نشود، قطعا کابینه خوبی به مجلس معرفی خواهد کرد. اما اگر بنا به هر دلیلی آقای روحانی تحت فشار افرادی را برای وزارتخانهها انتخاب کنند قطعا فضای افکارعمومی ملتهب خواهد شد.
مبلغ تاکید کرد: تشکیل کابینه نه تنها برای رئیس جمهور بلکه برای عموم مردم و جریانهای سیاسی بسیار حائز اهمیت است و اظهار نظرهای آقای روحانی در ایام انتخابات موجب شده که سطح توقع از ایشان بالا برود و اگر نتواند یک کابینه یکدست و قدرتمند و خلاق تشکیل دهند قطعا موجب افزایش مطالبات عمومی و انتقادها خواهد شد.
معاون سیاسی وزارت کشور دولت اصلاحات درخصوص منشا اخبار ترکیب احتمالی کابینه دولت دوازدهم گفت: این اخبار از محافل مختلفی می آید که بخشی از آنها ازسوی محافل نزدیک به آقای روحانی مطرح میشوند. اما مشخص نیست که تا چه حد صحت دارند. زیرا برخی گمانه زنی است و برحی دیگر انتظارات خودشان را تبدیل به لیست کرده و منتشر کرده اند و آرام آرام این موج را به راه انداخته اند که گزینههای آنها در کابینه حضور دارند. من به شخصه چند لیست کابینه را دیدم که از سوی طیف خاصی منتشر شده بود اکثر گزینهها افراد وابسته به خودشان بودند.
وی افزود: بنابراین باید کمی صبور باشیم. همه مشورتها و هشدارها به آقای روحانی داده شده و آقای روحانی هم خودش به دنبال این است که یک کابینه قدرتمند تشکیل دهد. لذا بهتر است اگر مطالباتی هم داریم صبر کنیم تا کابینه تشکیل شود و نخستین گام آقای روحانی در راستا تحقق وعده ها و قولهایش را ببینیم.
مبلغ در پایان در خصوص اینکه تا چه حد احتمال وجود دارد که روحانی تسلیم فشارها و لابیها شود، گفت: به طورکلی فشارها در چنین روزهایی آنقدر زیاد است که احتمالا می توانند تاثیرگذار هم باشند به همین دلیل است که ما امیدواریم آقای روحانی مقتدرانه رفتار کند و اجازه ندهد این فشارها بر روی تصمیماتش تاثیرگذار باشد. هرچند با شناختی که من از روحیه و شخصیت آقای روحانی دارم بعید می دانم که تسلیم فشارها شود و اجازه دهد عدهای از او باج خواهی کنند یا آنقدر تحت فشار قرارش دهند که باب میل آنها رفتار کند.
همچنین عبدالله ناصری عضو شورای مشورتی سیدمحمد خاتمی در گفتگو با فرارو با بیان اینکه اخباری که درباره کابینه شنیده میشود به هیچ عنوان قابل استناد و اعتماد نیست، گفت: معمولا از شبکههای اجتماعی مطرح میشوند. البته درست است که برخی اخبار توسط نزدیکان آقای روحانی یا کارگروههایی که درحال بررسی گزینههای مناسب برای کابینه هستند، مطرح میشود اما با توجه به شناختی که از آقای روحانی دارم، ایشان تمامی هماهنگی ها را انجام می دهند و تصمیم درست را اتخاذ می کنند.
ناصری ادامه داد: من به طور کلی با اخباری که منتشر میشود و گوینده معتقد است اخبار خوبی از کابینه شنیده نمیشود، موافق نیستم. اما معتقدم فارق از تمامی سهمخواهیها و فشارهایی که روی آقای روحانی است، ایشان باید توجه داشته باشند که جامعه مدنی که در ۲۹ اردیبهشت از وی برای حضور در جایگاه ریاست جمهوری حمایت کرده است، انتظاراتی دارد که یکی از مهمترینهای آنها مسئله کابینه و چینش وزرا است تا ثقل فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی را پاسخ دهد.
عضو بنیاد باران تاکید کرد: توجه داشته باشید که اولین و مهمترین نقطه ضعف کابینه دولت یازدهم عدم یکپارچگی و انسجام آن بود که طبیعتا می تواند بر کابینه دولت دوازدهم تاثیر منفی داشته باشد. زیرا برخی وزرا در تلاش هستند که در روند تصمیمگیری آقای روحانی تاثیر بگذارند و این می تواند کار ایشان را سختتر کند. البته این با دیدار و مشورت با یک فراکسیون، یا یک حزب و طیف سیاسی متفاوت است. از قدیم الایام این مسئله رایج بوده که در زمان چینش کابینه رئیس جمهور به گفتوگو و مشورت با شخصیتها و گروههای سیاسی می پرداخته و این را نمی توان سهمخواهی دانست. ضمن اینکه می تواند بسیار هم مفید باشد.
این تحلیلگر مسائل سیاسی اظهار کرد: ضمن اینکه باید در نظر داشت که «همگفتمان»های آقای روحانی که اصلاحطلبان و اصولگرایان میانه رو هستند در حوزه مدیریتی به مراتب از جریان مقابل کارآمدتر و با تجربه تر هستند. البته به معنای این نیست که هیچ اصلاح طلب یا اصولگرای ناکارآمد وجود ندارد. ممکن است فردی اصولگرای میانه رو باشد کارآمد نباشد. به عنوان مثال آقای رحمانی فضلی جدا از اینکه در طول ۴سال چگونه عمل کردند در خصوص انتخابات ریاست جمهور نشان دادند که بسیار ناکارآمد هستند. امیدوارم که آقای روحانی رودربایستی را کنار بگذارد و با توجه به مطالبات عمومی و شرایط منطقه و کشور و همچنین برای آینده سیاسی خود یک کابینه قدرتمند، کارآمد تشکیل دهد که نه تنها مشکلات کابینه دولت یازدهم را نداشته باشد بلکه بتوانند به گونهای عمل کنند که کارنامه خوبی برای دولت و شخص آقای روحانی به جا بگذارند.
همچنین ناصری به ماجرا شهیندخت مولاوردی اشاره کرد و گفت: درخصوص ماجرای خانم مولاوردی لازم است به چند نکته اشاره کند. اول اینکه ایشان بسیار هوشمندانه از مردم خواستند که کمپین حمایتی را ادامه ندهند و اجازه دهند آقای روحانی در آرامش برای دولت آینده تصمیمگیری کنند. اما من به عنوان یک کنشگر سیاسی معتقدم که با توجه به کارنامه خانم ملاوردی در چارچوبهای مختلف قانونی، اجتماعی و... اگر در سمت خود ابقا نشوند، ارزیابی افکار عمومی در خصوص آقای روحانی دستخوش تغییرات زیادی می شود.
وی افزود: خانم مولاوردی در این صحبت من یک نمونه است و افراد مشابه ایشان در دولت حضور دارند که عدم حضورشان در کابینه بعدی می تواند به افکار عمومی لطمه بزند. زیرا به هیچ عنوان کار درستی نیست که افرادی مانند خانم مولاوردی یا آقای زنگنه، یا آقای ظریف و... که طی چهار سال گذشته بدون حاشیه و ادعا توانسته اند تحولات زیادی ایجاد کنند، در دولت دوازدهم حضور نداشته باشند.
ناصری درپایان گفت: اگر قرار باشد آقای روحانی به این قبیل انتظارات و مطالبات پاسخ ندهند قطعا با بیرحمی شبکههای اجتماعی و افکار عمومی مردم مواجه خواهند شد و این شبکههای اجتماعی که در انتخابات موفق شده رسانه ملی را ضربه فنی کند قطعا تاثیر زیادی در جامعه خواهد داشت و امیدوارم آقای روحانی این اشتباه بزرگ را انجام ندهند.
نظر کاربران
روحانی به واسطه حضور مردم وجلب نظر هاشمی وخاتمی واصلاح طلبان پیروز شد
اقای روحانی کج بروی مردم مثل احمدی نژاد با تو برخورد میکنند