تاثیر دکتر شریعتی بر سریال سربداران چه بود؟
نگاه علی شریعتی به شریعت در سریال سربداران و ساخت آن بسیار موثر بود.
خبرگزاری ایسنا: نگاه علی شریعتی به شریعت در سریال سربداران و ساخت آن بسیار موثر بود.
هفتهنامه سازندگی در شماره پنجم خود درباره «تاثیر شریعتی در سربداران» نوشت: «محمدعلی نجفی، کارگردان سربداران، شخصیت فاطمه (با بازی سوسن تسلیمی) را بر اساس کتاب «فاطمه فاطمه است» دکتر شریعتی نوشت. به خصوص صفحه آخر این کتاب، انعکاس مستقیمی در این شخصیت دارد.
نجفی بازیگری به نام فاطمه رضایی را برای این نقش انتخاب کرده بود و به او کتاب شریعتی را داده بود تا بخواند ولی بعدها با آمدن تسلیمی او بود که به سفارش نجفی با مطالعه کتاب تلاش کرد شخصیتش را بسازد ولی این همه ماجرا نیست. نجفی شخصیت قاضی شارح را بر اساس سخنرانیهای شریعتی طراحی کرد و او محصول تئوریهای دکتر بود. اگر چه اصل شخصیت از دل تاریخ اسلام بیرون آمده بود. قاضی شارح، همان «شریح قاضی» بود؛ قاضی کوفه در زمان عمر و عثمان که در زمان امام علی (ع) تبعید شد. از او به عنوان یکی از عوامل اصلی تهییج مردم علیه امام حسین (ع) در کوفه نام میبرند. اما مهمتر از آن نگاه علی شریعتی به شریعت بود که در سربداران و ساخت آن موثر بود، قرائت انقلابی از شیعه و توجه به مبارزه مردمی در شکلگیری سریال نقش مهمی داشت و در واقع عصاره آن تفکر بود.»
نظر کاربران
واقعا فیلم عالی ای بود
اولا سربداران یه سریال تاریخی قدیمی زیباییه که حمله مغولان به ایران و دفاع مردم ایران و خراسان رو در مقابله با اونا به تصویر کشیده دوما این سریال بحثش جداست مگه میشه ائمه اطهار همچنین فاطمه زهرا علیهم السلام رو با شخصیتهای این سریال مقایسه نمود ؟ تیتراژ پایانی سربداران یه نماد داره اونم انتظار فرج و ظهور حضرت مهدی (عج) هست که در تیتراژ پایانی هر قیمت این سریال نمایش داده میشه