رسمیت قطعی صدور سند مالکیت خودرو در ناجا
رئیس اداره حقوقی پلیس راهور ناجا، صدور سند رسمی مالکیت خودرو به دست پلیس را بر اساس ماده قانون های ۱۲۸۷، ۲۹و ۲۲ اعلام کرد.
وی افزود: سند ناجا به اعتبار قانون رسمی است و نمی توان با اعلام اینکه سند مالکیت پلیس رسمی نیست مردم را ترساند.
رئیس اداره حقوقی پلیس راهور ناجا گفت: اگر قرار است سند پلیس، سند رسمی نباشد؛ باید ماده ۱۲۸۷ قانون مدنی ایران ماده ۲۹ قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی و ماده ۲۲ قانون حمل و نقل و عبور کالا از قلمرو جمهوری اسلامی ایران؛ تغییر کند.
سرهنگ ترحمی افزود: سند پلیس به عنوان مامور رسمی در حدود صلاحیت ماده ۲۲ قانون حمل و نقل، طبق ماده ۲۹ قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی بعد از تعیین اصالت وسیله نقلیه، هویت متعاملین و در نهایت دریافت دیون معوق و تعویض پلاک به نام مالک جدید صادر و به شهروندان ارائه می شود که در واقع سندی معتبر و اعتبارش به استناد صلاحیت نیروی انتظامی است.
وی گفت: ماده ۲۹ روشن و مترقی است و ابهام در آن وجود ندارد و فقط به اختیار مردم برای ثبت در دفترخانه ها احترام گذاشته است اما بر اساس بند دهم اصل سوم قانون اساسی، حاکمیت موظف است؛ تشریفات غیر ضروری را از مسیر شهروندان بر دارد.
سرهنگ ترحمی افزود: از آنجایی که خودرو یک مال منقول و یک کالای مصرفی با دوام است اینکه شهروندان بخواهند دو سند رسمی برای معامله یک مال منقول دریافت کنند به معنای تشریفات سخت گیرانه است که در سایر کشورهای دنیا وجود ندارد و هر کشور راحت ترین راه را برای مردم خود ایجاد کرده است.
وی گفت: دفترخانه ها سند مالکیت صادر نمی کنند بلکه سند ثبت معامله را انجام می دهند بنابراین برای خودرو برگه سبز یا همان سند مالکیت پلیس کفایت می کند.
رئیس اداره حقوقی پلیس راهور ناجا افزود: در هر مرجعی که بخواهند مالک وسیله نقلیه را مشخص کنند بهترین، راحت ترین و مطمئن ترین راه این است که از سامانه های بر خط و بروز پلیس در کمترین زمان با بیشترین دقت استعلام بگیرند.
سرهنگ ترحمی گفت: بر اساس ماده ۴۷ قانون ثبت فقط ثبت اموال غیر منقول در دفاتر اسناد رسمی الزامی است و بقیه اموال منقول مانند اتومبیل، جواهرات، یخچال سای بای ساید یا حتی نمکدان منزل ثبتشان در دفترخانه ها الزامی نیست بلکه به اختیار است.
وی درباره سخن اخیر سخنگوی دستگاه قضا درباره اینکه به سند سبز پلیس در محاکم قضایی استناد نمی شود، افزود: سند پلیس به اعتبار قانون که فصل الخطاب است سندی رسمی است و در مراجع قضایی هم به ادعای خواهان یا خوانده در مورد سند ناجا فقط جعل متصور است و حتما نمی توانند انکار و تردید را مدعی شوند.
سرهنگ ترحمی گفت: از آنجا که فقط جعل متصور است پس سند مالکیت پلیس به اعتبار ماده ۱۲۸۷ قانون مدنی ایران سندی رسمی است.
وی افزود: ماده ۱۲۸۷ قانون مدنی ایران می گوید اسنادی که در دفاتر اسناد رسمی یا نزد ماموران صالح در حدود صلاحیت ها و طبق قانون صادر می شود؛ قانونی است و ماده ۲۲ حمل و نقل و عبور کالا از قلمرو جمهوری اسلامی ایران نیز حدود صلاحیت ها را مشخص کرده است.
سرهنگ ترحمی اضافه کرد: چگونه گواهینامه رانندگی یک سند رسمی است که ناجا صادر می کند اما سند مالکیت و پلاک خودرو که باز هم جزو حوزه مسئولیت پلیس است باید سند عادی تلقی شود؛ این اصلا امکان ندارد.
وی درباره نتیجه نهایی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس به خبرنگار ما گفت: پس از بررسی ها در نهایت کمیته سیاسی و نظامی کمیسیون اصل ۹۰ گزارشی تهیه کرد که بر اساس آن ناجا تخلفی را مرتکب نشده بود و با تایید اقدامات نیروی انتظامی، گزارش در صحن کمیسیون قرائت شد و در اختیار نمایندگان ناجا نیز قرار گرفت.
رئیس اداره حقوقی پلیس راهور ناجا افزود: با توجه به تبصره ماده ۵ قانون نحوه اجرای اصل نودم مجلس شورای اسلامی ، کمیسیون در صورتی که به تخلفی از سوی ناجا برسد باید برای دادسرا مراتب را به مراجع قضایی ارائه کند اما چون تخلفی دیده نشد و توضیحات نیروی انتظامی کامل و قانونی بود از نمایندگان خواستند صحن را ترک کنند و تصمیم گیری مقتضی انجام شد.
سرهنگ ترحمی اضافه کرد: این کمیسیون در تصمیم گیری خود اقدام به تفسیر کرد که آیا مردم لازم است به دفترخانه ها بروند یا خیر؟
وی گفت: برابر اصل ۷۳ قانون اساسی، تفسیر در حدود نمایندگان مجلس در صحن علنی تعریف شده است و کمیسیون حق تفسیر ندارد؛ بنابراین فرمانده ناجا در نامه ای به رئیس مجلس خواستار تعیین تکلیف این موضوع شد.
سرهنگ ترحمی افزود: در نهایت رئیس مجلس وفق قانون تدوین و تنقیح قوانین و مقررات کشور مصوب ۱۳۸۹ نظر حقوقی و قانونی معاونت مجلس را خواستار شد که مفاد این نظریه در خرداد امسال به رئیس مجلس اعلام و در همین ماه نظر قانونی و حقوقی مجلس نیز به نیروی انتظامی اعلام و ابلاغ شد.
وی اضافه کرد: بر اساس ماده ۲۲ قانون حمل و نقل و عبور کالا از قلمرو جمهوری اسلامی ایران وظیفه و مسئولیت صدور گواهینامه رانندگی، اسناد مالکیت و پلاک خودرو در قلمرو جمهوری اسلامی ایران بر عهده نیروی انتظامی است و هیچ قانون یا مصوبه ای مبنی بر اجبار مراجعه مردم به دفاتر اسناد رسمی یافت نشد.
رئیس اداره حقوقی پلیس راهور ناجا گفت: در نهایت بر اساس ماده ۱۲۸۷ قانون مدنی ایران، اسناد صادره در صلاحیت نیروی انتظامی و به عنوان اسناد رسمی تلقی می شود و ناگزیر در محاکم قضایی کشور مورد قبول است.
نظر کاربران
برادر عزیز کشورهای دیگر به فکر مردمند ما به فکر جیبیم! حواست باشد.
میگه قسمت را باور کنم یا دم خروس را اقا چرا دو پهلو می گویید یک دستور باید واضح روشن وساده باشد در گفته های شما جز سر در گمی چیزی ندارد مردم که بازیچه نیستند
جناب سرهنگ ترحمی ، کسی که خواب است میشود بیدارش کرد ، اما کسی که خود را به خواب زده است ، هرگز از خواب بیدار نمی شود . چون منافعشان در خطر است .. امیدوارم مسئولین ذرهای به فکر مردم باشند .
مجلس باید وضع را مشخص کند که نمیکند،،،در حقیقت نمایندگان نماینده مردم نیستند نماینده دولت هستند
پاسخ ها
دفاتر اسناد رسمی مگه مال دولت هستش دوست عزیز ؟ این دفاتر زیر نظر قوه قضاییه کار می کنن ... اتفاقا نیروی انتظامی که زیر نظر وزارت کشور و دولت هست داره تلاش می کنه که حق مردم ضایع نشه
هر چی میشه میگن دولت ...
... ثبت سند مگر غیزاز اینکه میخاد مشخصات ماشین مالک مشخص کنه وقتی برگ سبز همه موارد خودرو مشخص کرده دفتر خانه چه چیزیه میخاد مشخص کنه ....
خداییش حق با نیروی انتظامی هست
چرا لقمه رو دور سر بگردونیم آخه ؟؟؟؟
دعا کنید من یه ماشین دست دوم در حد نو بخرم به لطف خدا
دیگه محضر نمیرم. برگ سبز سند رسمی هست. تمام
خدا پدر و مادرشو بیامرزه که حرف حق رو زد. البته امیدوارم این بنده خدا رو از کارش بیکار نکنند..
تکلیف مردم چیه ؟ آقا یکی بیاد وحرف آخرو بزنه .
با تشکر از نیروی انتظامی.دمتون گرم.شاید اولین جرقه باشه واسه جلوگیری از کاغذ بازیهای الکی تو کشور.
از دفتر داران و محضرها خواهشمندیم که از به نام زدن سند های خودرو در دفاتر شان اجبار و اصرار به خرج ندهند.
ملت هم توجه داشته باشند که خودشان به محضر نروند و وسواس به خرج ندهید و فروشنده را مجبور به تغییر نام سند در محضر نکنند و فروشنده در غیر این صورت تمام هزینه را بر عهده خریدار بگذارد.
اى ول police
آقایان ! شما را به خدا این مشکل بزرگ نزدیک به صد ساله را حل و فصل کنید تا مردم خلاص شوند . ....
وای دمتون گرم ...از پلیس نهایت تشکر رو دارم که اینبار به تکلف و سختگیریها برای مردم نه گفتن ...امیدوارم مردم دیگه برا سند زدن دفترخونه نرن و اون پول اضافی رو تو جیب سردفتردارا نریزن.
زنده باد و آفرین بر شما، خدا پدر و مادرتان را بیامرزد. با تشکر فراوان از اینکه مشکلات و هزینه های انتقال خودرو کاهش میابد.
لعنت خدا بر کسانی که غیر از این فکر میکنند.
واقعا پول زور بود دمتون گرم
باید تصویب کنن که نیازی به حضور در دفترخونه نیست نه اینکه دل بخواهی باشه .واقعا هم همه کارها رو راهنمایی رانندگی میکنه .فک پلاک که انجام میشه تمام مدارک عوض میشه پس نیازی به دفترخونه نیست .خلاف و توقیفی ماشینها هم توسط راهنمایی رانندگی مشخص میشه
من پارسال ماشینمو فروختم یه ماشین دیگه خریدم برای هیچ کدومشونم دفترخونه نرفتم. چی میخواد بشه ؟پول مگه علف خرسه خرج یا مفت کنم. اگه همه دفترخونه رو تحریم کنن قطعا یه فکری به حالش میکنن.
از برادران پلیش متشکریم واقعا دفتر خانه ها یه پول زور میخوان بگیرند
حذف کنین اینهمه کاغذ بازی رو
گمرک برای صدور پروانه خروج موقت به خارج از کشور برای سواری و کامیون کشنده سند دفترخانه درخواست می نماید و تنها برگ سبز را قبول تدارد، در غیر اینصورت از صدور اجازه خروج خوداری می نماید ، این قانون هنوز در اجرا بین وزارتخانه ها مشکل دارد
درود بر نیروی انتظامی محترم خسته نباشید
آقا فقط تکلیف مردمو روشن کنید.یه روز رئیس ثبت میگه حتما باید ثبت محضری بشه یه روز جناب سرهنگ میگن برگ سبز کفایت میکنه. خواهشا مجلس محترم نظر قطعیو بده مردم بفهمن چیکار باید بکنن
ممنون ، خدا را شکر
خداوکیلی بیشترمردم ندارن این کارو انجام بدن ممنون از نیروی انتظامی
ماکه همان برگ سبزراقبول داریم وبه دفاترنمیرویم ثبت اسنادهم براجیب خودشان میگن ازهمه هم میخاهیم که نروند تاجابیفتد میگن مبلغ حق تحریر چیزی نیست 120هزارتومان کم است