کویت و حافظه تاریخی ایرانی ها
حسن هانی زاده؛ کارشناس مسائل بین الملل در روزنامه آرمان نوشت: سال ۱۹۹۰ زمانی که صدام حسین دیکتاتور سابق عراق از اتاق عملیات جنگ ارتش این کشور در منطقه ابوالخصیب در جنوب بصره فرمان حمله به کویت را صادر کرد، امیر وقت کویت در پی یافتن راهی برای فرار از کویت بود.
ارتش عراق با دریافت رمز عملیات از اتاق جنگ، در کمتر از ۸ ساعت توانست سراسر کویت را اشغال کند و بر تاسیسات زیربنایی این کشور مسلط شود. وحشت سراسر کویت بهویژه ساکنان کاخ امیری الدسمان را فرا گرفت و بیش از یکصد زن و دختر از وابستگان امیر و وابستگان امیر کویت درپی یافتن راه فراری برای خروج از کویت بودند. اکثر کارکنان سفارتخانههای کشورهای خارجی تقریبا کویت را ترک کرده بودند زیرا از مدتها قبل خبرهایی مبنی بر احتمال حمله ارتش عراق به کویت دریافت کرده بودند. سفارت جمهوری اسلامی ایران در کویت همزمان با حمله ارتش عراق پیام رمزی از سوی وزارت خارجه ایران دریافت کرد مبنی بر اینکه از هیچ کمکی به ملت و دولت کویت دریغ نکند.
این در حالی بود که کویت در طول ۸ سال جنگ تحمیلی صدام علیه ایران علاوه بر کمک مالی گسترده تمام پایانههای دریایی خود را برای تخلیه و ارسال سلاحهای پیشرفته غربی به ارتش صدام، در اختیار عراق قرار داده بود. سفارت جمهوری اسلامی ایران از یک منظر کاملا اسلامی و انسانی در نخستین گام کلیه همسران و دختران امیر و وابستگان امیر کویت را در منطقه امنی اسکان داد و سپس با گذرنامههای ایرانی آنان را به مرز شلمچه و از آنجا به خرمشهر منتقل کرد. این حرکت انسانی دیپلماتهای وقت سفارت جمهوری اسلامی در کویت که یکی از ماندگارترین اقدامات تاریخی یک سفارتخانه خارجی تلقی میشود، موجب شد تا همسران و دختران امرای کویت از تعرض سربازان ارتش صدام مصون بمانند. امروز رهبران کویت که ظاهرا دوران سخت اشغال کشور خود را در سالهای ۱۹۹۰ تا ۱۹۹۱ فراموش کردهاند تحت تاثیر فضای منطقهای و جهانی اتهامزنیهایی را علیه سفارت جمهوری اسلامی در کویت آغاز کردهاند.
اقدام ناگهانی و یکجانبه دولت کویت در اخراج ۱۹ تن از دیپلماتهای ایران وکاهش سطح روابط خود با ایران درحد کاردار، نشان میدهد که قطبنمای سیاسی رهبران کویت جهت مناسب را نشان نمیدهد. دولت کویت بدون توجه به اینکه ایران در سختترین شرایط در کنار دولت و ملت کویت قرار گرفته تحت تاثیر فشارهای آمریکا و عربستان وارد فضای تقابل سیاسی با جمهوری اسلامی ایران شده است. هر چند کویت به دلیل بافت اجتماعی خاص و حجم جغرافیائی کوچک خود در جدول سیاست خارجی ایران در ردیف بسیار پائینی قرار دارد اما اینگونه اقدامات نتیجه کاملا معکوسی برای دولت کویت به همراه خواهد داشت.
کویت کشوری است که به دلیل وجود تبعیض آشکار اجتماعی میان شهروندان و وجود۴۰ درصد از مردم این کشور که به یک مذهب مشخص گرایش دارند با گسلهای سیاسی خطرناک و گسستهای شدیدی مواجه است. دنباله روی بیهوده دولت کویت از سیاستهای عربستان و آمریکا و اتخاذ شیوههای تهاجمی و غیر سازنده علیه ایران قطعا این کشور را در داخل با چالشهای جدی مواجه خواهد ساخت. ایران کشوری نیست که با چنین اقدامات غیر قابل قبول دولت کویت دچار انزوای سیاسی شود و در نهایت این کویت خواهد بود که از کاهش رابطه با ایران متضرر میشود.
نظر کاربران
من به شخصه در آن دوران از منطقه تازه برگشته بودم و بخوبی آن دوران را یادمه و چقدر خودروهای کویتی را در ایران می دیدم ما به شما پناه دادیم اوف بر شما بوقلمون صفتان فراموشکار
مگه شلمچه و خرمشهر با کویت هم مرز هستن؟؟؟مگه میشه خانواده امیر کویت رو از کشوری که باهاش در حال جنگ هست وارد ایران کرد؟؟؟؟خیلی ادویه شو زیاد کردی
از اعراب خیری بما نرسیده. همین عراق بعدها برامون شاخ میشه.
این نتیجه دیپلماسی التماسه لطفا عکس ظریف که مقابل امیر کویت زانو زده رو بذارید
به مرسی خدمت کردیم چی شد به اردوغان به آپمیر کویت به یاسر عرفات همه بی معرفتی کردن ولی ما منتظر پاسخ آنها نبودیم ما برای دفاع از انسانیت بوده مهم نیست اون شخص بعدها شاخ بزنند چون ما اید یولوژیمان کمک به کمک خواهان است
ما هم فراموش کردیم که کشورهای عربی چه بلایی سرمون اوردن