ایسنا: وزیر خارجه ایران در گفتوگو با شبکه سی ان ان تاکید کرد: آژانس بین المللی انرژی اتمی هفت بار پایبندی ایران را به توافقنامه تایید کرده است.
فرید زکریا مجری برنامه «جی پی اس» سی ان ان در گفتگو با محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران گفت: می خواهم سوالاتم را درباره مسئله تعهد و پایبندی به برجام شروع کنم. چهار سناتور از جمله «مارکو روبیو» و« تد کروز» نامهای نوشتند و در آن گفتند که ایران به توافقنامه پایبند نیست و به طور خلاصه استدلال کردند که شما هنوز دارید مواد هستهای به دست میآورید و شما اجازه ندادهاید آژانس بین المللی انرژی اتمی به بخشی از تاسیسات پارچین دسترسی داشته باشد و شما تعداد بیشتری از سانتریفوژهای مجاز را فعال دارید. پاسخ شما چیست؟
ظریف در پاسخ گفت: وقتی ما درباره توافقنامه مذاکره کردیم تصمیم گرفتیم که آژانس را تنها مرجع پذیرفته شده برای نظارت بر اجرای بخش هستهای توافقنامه قرار دهیم و آژانس نیز از روز اجرای توافقنامه هفت بار تایید کرده است که ایران توافقنامه را صادقانه، کامل و بدون نقص اجرا کرده است. متاسفانه ما نمی توانیم درباره آمریکا همین حرف را بزنیم. آمریکا به بخش مربوط به خود در توافقنامه(برجام) عمل نکرده است.
وی افزود: وقتی کاخ سفید چند روز پیش اعلام کرد که رئیس جمهور ترامپ از حضور خود در هامبورگ در جریان اجلاس گروه بیست برای منصرف کردن رهبران کشورهای دیگر برای تعامل تجاری و اقتصادی با ایران استفاده کرد، این کار او نقض نه فقط روح برجام بلکه متن برجام است.
به گزارش خبرگزاری صداو سیما، وزیر خارجه ایران تاکید کرد: به نظر من آمریکا لازم است که خودش به توافقنامه و تعهداتش در چارچوب این توافقنامه(برجام) عمل کند. ایران همیشه به توافقنامه عمل کرده است و این مسئله را آژانس هم تایید کرده است.
ظریف در ادامه مصاحبه با فرید زکریا در پاسخ به این سوال که دستگاه اطلاعاتی آلمان گفته است که ایران همچنان به دنبال تسلیحات هستهای است، گفت: آژانس بین المللی انرژی اتمی نهاد مسئول نظارت و راستی آزمایی است و تایید کرده است که ایران به توافقنامه عمل میکند. باید تاکید کنم که این توافقنامه ایران را ممنوع نکرده است که برنامه صلح آمیز هستهای خود را ادامه دهد. توافقنامه(برجام) بسیار روشن است و این حق را برای ایران قائل شده است غنی سازی انجام دهد. این غنی سازی برای اهداف صلح آمیز است و به نظر من معنای این قبول این واقعیت بود که دانشی که ایران به صورت بومی و از طریق تلاش دانشمندان ما به دست آورده است، نمی توان از ایران گرفت و بهترین راه این است که بر آن نظارت کرد.
نظر کاربران
برجام دوستان عزیز برنخوره بهتون ی وقت
روشن فكرهاي حاميه برجام بيان تحويل بگيرن ، خود اقاي ظريف ميگه روح برجام نقض شد
حالا شما رو دعوت ميكنم به خوندن دوباره شعر اقاي مطيعي مداح روز عيد فكر
خودتان قضاوت كنيد اين كجاش توهينه
باز تحریم جدیدی به سِنا رفت که رفت
جسم برجام چو روحش به فنا رفت که رفت
ذوق بیهوده ز برجام خطا بود خطا
تکیه بر عهد عمو سام خطا بود خطا
عهد با دزد سر گردنه بستیم ای دوست
بارها عهد شکست و نشکستیم ای دوست
هر چه میشد بَرَد از کیسه ما بُرد که بُرد
«بُرد بُرد» این بُوَد آری همه را بُرد که بُرد
گفته بودند که دشمن به تجارت آمد
پیر ما گفت که البتّه به غارت آمد
خواب دیدند صَلاح از طرف بیگانه است
به خود آییم نجات همه در این خانه است
کارزار است، قدم قاطع و محکم بردار
سخن از صلح بگو، اسلحه را هم بردار!
راه ما راه حسین است و به خون روشن شد
تکیه بر تیغ زد آن دم که جهان دشمن شد
آقای ظریف چرا دودستی تقدیم کردید وحالا باید با پا بدوید.عقل و تدبیر حکم می کند که شما کارهارا فاز بندی می کردید وفاز به فاز که آمریکا هم به تعهد خود عمل می کرد شما هم پیش می رفتید نه اینکه شما تمام تعهدات خود را عمل کنید بعد بگویید آمریکا به اکثر تعهدات خود عمل نکرده است.
مسخره کردی خودتو جناب ظریف واقعا
ادای روشنفکر را رو هم در میارین
باشه شما روشنفکر ما ته تاریکیا
این آفتاب برجامتونم به ما نتابید ما هم روشن بشیم