مقایسه میزان دریافت حقوق در ۱۱ کشور
سازمان جهانی کار جدول مقایسهای میزان دریافت حقوق در ۱۱ کشور را منتشر کرد.
به تازگی سازمان جهانی کار گزارشی از وضعیت حقوق و دستمزد ماهیانه ۱۰ کشور جهان منتشر کرد که براساس بررسی ها و مطالعات صورت گرفته در سال ۲۰۱۰ میلادی بوده است. در این گزارش وضعیت دستمزد ماهیانه شاغلان در برخی کشورها اعلام شده است.
بر اساس جدولی که سازمان جهانی کار برای وضعیت دستمزدهای ماهیانه کارگران در ۱۰ کشور دنیا ارائه کرده است، هر فرد اندونزیایی با وضعیت سال ۲۰۱۰ ماهیانه ۲۵۰ دلار درآمد دارد که با قیمت امروز دلار آزاد در بازار ایران این رقم معادل ۸۰۰ هزارتومان و با دلار سال ۸۸ به میزان ۲۵۰ هزار تومان بوده است.
هرچند میزان درآمد افراد در هر کشوری با میزان هزینه ها و قیمتها در آن کشورها دارای تطابق نسبی است و نمی توان چنین تصور کرد که افراد ساکن در کشورهای دیگر تنها درآمدهای به مراتب بالاتری از کارگران ایرانی دارند (با اینکه در مقایسه با ریال ایران ارقام درآمدی بالایی نیز در برخی کشورها دیده می شود) اما هزینه های آنها نیز با یک کارگر ایرانی متفاوت است، با این حال مقایسه ظاهری درآمدهای ماهیانه برخی کشورها مانند ترکیه که در همسایگی ایران قرار دارد با کارگران ایرانی قابل توجه است.
آیا درآمدها با هزینه متناسب است؟
طبق گزارش ILO در سال ۲۰۱۰ هر فرد ترکیه ای ماهیانه ۱۴۰۰ دلار درآمد داشته که با دلار ۳۲۰۰ تومانی امروز بازار ایران، این میزان معادل ۴ میلیون و ۴۸۰ هزارتومان در هر ماه و با دلار آن سال به میزان ۱ میلیون و ۴۰۰ هزارتومان بوده است. همچنین میزان درآمد افراد در پرو و مکزیک نیز ماهیانه ۶۰۰ دلار معادل ۱ میلیون و ۹۲۰ هزارتومان در سال ۹۲ برآورد شده است.
یک فرد چینی طبق آمارهای سال ۲۰۱۰ در هر ماه ۷۰۰ دلار درآمد داشته که به ریال امروز ایران ۲ میلیون و ۲۴۰ هزارتومان و با ریال آن روز نیز ۷۰۰ هزارتومان می شود. در این میان، در کشوری مانند آمریکا معادل ۳ هزار و ۴۰۰ دلار یا ۱۰ میلیون و ۸۸۰ هزارتومان است.
در ایران نرخ آزاد دلار در سال ۸۸ به میزان ۱۰۰۰ تا ۱۱۰۰ تومان بوده است که بر اساس حداقل دستمزدهای تعیین شده در سال های ۸۸ و ۸۹ رقمی بین ۲۳۹ تا ۳۰۳ دلار در ماه بوده است. البته این ارقام بر مبنای حداقل دستمزدها محاسبه شده و می تواند تا ۳ برابر و در مواردی خاص بیشتر نیز افزایش داشته باشد.
با این حال، به دنبال نوسانات نرخ ارز در سال گذشته و به تبع آن سه برابر شدن نرخ دلار، هر کارگر ایرانی ماهیانه ۱۵۲ دلار (۴۸۷هزارتومان بر مبنای دلار ۳۲۰۰ تومانی بازار آزاد) حقوق دریافت می کند. کارشناسان بازار کار می گویند این رقم در بالاترین حد برای کارگران و مشمولان قانون کار می تواند تا ۳ برابر نیز افزایش داشته باشد.
افت درآمد ماهیانه کارگران بر مبنای دلار
حمید حاج اسماعیلی در گفتگو با مهر با بیان اینکه بیشتر کارگران و مشمولان قانون کار در ایران به میزان حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار و یا ارقامی نزدیک به آن را دریافت می کنند، گفت: درصد شاغلانی که ارقام چند برابر حداقل دستمزد در ماه دریافت کنند پایین است و در برخی رشته ها و مشاغل خاص ممکن است اتفاق بیافتد.
کارشناس بازار کار اظهار داشت: هرچند در برخی کشورها ممکن است درآمدها بالا باشد اما افراد به همان نسبت نیز هزینه می کنند اما در مورد ایران مسئله مهم این است که کارگران تنها یک سوم دستمزدهای واقعی خود را دریافت می کنند.
مکانیسم ناکارآمد تعیین مزد
حاج اسماعیلی ادامه داد: این موضوع دلایل گوناگونی دارد که می توان به عدم تمکین کارفرمایان به پرداخت دستمزد بالاتر و عدم تناسب دستمزدها با بهره وری نیروی کار اشاره کرد. متاسفانه پرداخت دستمزدها در ایران مکانیسم ناکارآمدی دارد.
وی افزود: در برخی از کشورها مانند ژاپن به نیروی کار توجه بالایی صورت می گیرد و در کشوری مانند چین به دلیل بالا بودن تعداد نیروی کار، این کشور با نیروی ارزان قیمت مواجه است. در ایران به دلیل حضور دولت در همه بخش ها، امکان استفاده از توانمندی های افراد وجود ندارد و افراد از دستمزدها راضی نیستند.
نماینده کارگران در هیئت حل اختلاف گفت: در ایران با وجود اینکه نیروی کار بخش خصوصی ۲ برابر تعداد شاغلان در بخش های دولتی است، اما دولت نه تنها برای آنها برنامه ای ندارد و حمایت نمی کند بلکه چندان اهمیتی نیز قائل نیست.
(ارقام به دلار)
کشور |
دستمزد ماهیانه |
ایران |
239 تا 303 |
اندونزی |
250 |
مکزیک |
600 |
پرو |
600 |
چین |
700 |
مصر |
700 |
ترکیه |
1400 |
پرتغال |
1600 |
آفریقای جنوبی |
2400 |
آلمان |
2800 |
آمریکا |
3400 |
نظر کاربران
درایران بعضی ها هستند که ازراههای بسیار بسیار ساده حقوقی بیشتر از درآمد مدیران آمریکایی کسب می کنند، سالهاست که اینطوریه و کاریش هم نمیشه کرد، اگرنظرم کامل منتشر میشد اسم می بردم تا مردم بیشتر بدونن هرچند که مردم آگاهند و خودشون بهتر ازهرکسی می دونند ، افسوس که اسم بردن از اشخاص و گروهها هم در این سایت به معنای دشمنی با خدا و ائمه و دین و مذهبه
آمریکا بیش از 10 برابر ایران حقوق می دن اونوقت تو صدا سیما میان میگن آمریکا قیمت سوخت بسیار بالاست خجالت هم خوب چیزیه
خوشبحال آفریقای جنوبی ها 10 برابر ما دست مزد میگیرن
پاسخ ها
خب مخارجشون هم چندبرابر ماست
اضافه اش برای حق بدی آب و هواست لابد ..........
ببخشید تو ایران با دلار چند تومنی حساب شده؟
پاسخ ها
عزیزم اثلا به دلار نیست به ریاله
با ریال حساب میشه
یه نیگا به بالای جدول بندازینا نوشته دلار
کاربر جان دروغه اثلا به دلار نیست به ریاله اگر به دلار بود میشد نهصد الی یک میلیون تومان کجا به یک کارمند یا کارگر اینقدر حقوق می دهند
تو این جدول ایران به ریاله باقی کشورها به دلاره
پاسخ ها
نوشته ارقام به دلار
توی کشور کویت ،اگر بخوایم حداقل دستمزد یک کارگر رو به پول خودمون حساب کنیم ،اگر با دینار 11 الی 12 هزار تومنی فعلی حساب کنیم اگر درست حساب کرده باشم تقریبا به پول ما میشه 13 میلیون تومن
این در صورتی هست که هزینه های خورد و خوراک و نیازهای اولیه خیلی کمتر از ایرانه
من فکر میکنم ایران از نظر همخوانی درآمد و خرج یا همون دخل و خرج (یک کارگر یا کارمند) خیلی ضعیفه
بابا مگه در ایران باید برای کار حقوق هم گرفت؟؟؟
فقط فی سبیل الله کار کنید ومادیات رو فراموش کنید
خداوند در بهشت باشما جبران خواهد کرد
انشاالله
پاسخ ها
ما پولمونو نقدی بخواهیم حساب کنیم کیو باید ببینیم؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
chi migi to????halet khube???nakone majani kar mikoni?
ددوستان! تابلوئه داره مسخره میکنه
سلام ، هنگام ارائه حقوق ماهیانه کارگر یا کارمندان دولت باید نرخ اجاره خانه را هم ارائه نمایید.
اگر دولت فکر اجاره خانه کارگران نباشد آنوقت حقوق کارگران یک سوم کاهش میابد چون اگر کارگر مثلا خانه داشته باشد این همه پول میخواهد چکند؟ چون تفریح و گردشی وجود ندارد یعنی این همه پول را کجا خرج کند ؟ آنوقت میگویند دولت فکری برای تفریح کارگران بکند.
دلار و ریال را ولش کنید . بگو اصلا مثل آمریکا 3400 دلار ( 3400 ضرب در 3200 تومان )حقوق بگیریم . اون موقع قیمت کالاهای اساسی چقدر میشه ؟ اول بیایید کالاهای مصرفی را قیمت متعادل کنید بعد حقوق رو بالا ببرید . چون تا حقوق قرار شه بالا بره قیمت کالاها یکسال جلوتر بالا رفته .
محمد جان نفست از جا گرم میاد بیرون چرت میگی فی سبیل لله کار کنیم شکم مارو تو پر میکنی تو این دنیا؟؟
ناگفته نمانه که توی امریکا نصف حقوق دریافتی را دولت ازشون مالیات کسر میکنه
همه چی آرومه .................
ما چقدر پولداریم
salam amrika30/maleyat midan vali hameh kharjeh mardom va kshvar mishah kare mofid 6saat ma kareh mofid rozi1saat
متاسفانه علاوه بر کسب کمترین درآمد نسبت به 10کشور هزینه هادر ایران نیز از خیلی کشورها بالاتره ضمنا از تورم هم قافل نشید چون در بسیاری از کشورها تورم بین 2الی 3درصده درحالی که در ایران مایحتاج اولیه مردم در طول سال چندین دفعه افزایش قیمت پیدا میکنه در حالی که اضافه حقوق رو سالس یکبار میدن پس این جدول شما فقط برای ماه فروردین یا نهایتا اردیبهشت اعتبار داره البته آقای رئیس جمهور قبول ندارن که تورم شدید در ایران هست پس بهتره اول ایشون رو متوجه کنید
سلام عزیزان جدول فوق برای سال 2010 می باشد و ما در سال 2013 صحبت می کنیم من یک کارمند هستم در حال حاضر ناخالص دریافتی من 827000 توکان است یعنی حدود 259 دلار این از آمار 2010 کمتره حالا چی میگید اگر مالیات و بیمه و... کمکنید باید به حال ما گریست