پشت پرده مخالف خوانیِ مخالفان روحانی
بعد از به روی کار آمدن دولت یازدهم گروهی ایجاد شد که خود را «دلواپس» نامیدند و فعالیت های خود را از زمان مذاکرات هسته ای و دستیابی به توافق ژنو به صورت رسمی آغاز کردند. این گروه که از دل جریان اصولگرایی بیرون آمده بودند در برهه های مختلف نسبت به مسائل سیاسی و اقتصادی واکنش نشان میدادند و مخالفت خود را اعلام می کردند.
فرارو: «صریحا بگویید با سرمایهگذاری خارجی مخالفیم» این را امروز بیژن زنگنه وزیر نفت در واکنش به مخالفان قرارداد ایران و توتال مطرح کرد اما گویا ماجرا فراتر از این است و نگاهی گذرا به مواضع مخالفان دولت، نشان می دهد که آنها با هرآنچه که یک طرف آن خارجی ها باشند مخالف هستند.
بعد از به روی کار آمدن دولت یازدهم گروهی ایجاد شد که خود را «دلواپس» نامیدند و فعالیت های خود را از زمان مذاکرات هسته ای و دستیابی به توافق ژنو به صورت رسمی آغاز کردند. این گروه که از دل جریان اصولگرایی بیرون آمده بودند در برهه های مختلف نسبت به مسائل سیاسی و اقتصادی واکنش نشان میدادند و مخالفت خود را اعلام می کردند.
البته پیش از آن زمانی که حسن روحانی برای سخنرانی در سازمان ملل راهی نیویورک شده بود و در راه بازگشت طی تماس تلفنی با باراک اوباما گفتوگوی تلفنی انجام داد، هم این گروه واکنشهایی نشان دادند اما هنوز حضورشان با اسم و رسم مشخص مطرح نشده بود.
اما نکته قابل توجه همان است که امروز وزیر نفت در مجلس به آن اشاره کرد. زیرا با نگاهی گذرا بر مواضع این گروه به وضوح مشخص است که آنها با هرآنچه که طرف مقابل غربی یا اروپایی باشد مخالفت دارند و معمولا هر زمان که صحبت از آمریکا، انگلیس، فرانسه و... به میان می آید این حساسیت افزایش پیدا می کند.
ایران و ۱+۵
مذاکرات هستهای سرآغاز ماجرا بود. آنها یک سال بعد از آغاز مذاکرات هسته ای و در پی دست یابی دولت به توافق ژنو فعالیت خود را آغاز و همایشی برگزار کردند تحت عنوان «دلواپسیم: همایش بزرگ مخالفان توافق با آمریکا» برگزار کردند که در آن علاوه بر مذاکرات هسته ای، مخالفت خود را با سیاست خارجی دولت نیز مطرح کردند. حتی عنوان کردند که برجام بزرگترین خیانت دوران ریاست جمهوری دولت یازدهم بود که نماینده ایران با نماینده شیطان دست داد، نمی توان این دست دادن را یک اقدام سیاسی دانست.
البته توافق هسته ای همچنان مورد توجه این گروه قرار دارد اما این تنها مورد نبود. دیدارهای وزیر امورخارجه یا حتی شخص رئیس جمهورهم بارها آنها را دوباره به صحنه کشاند. آنها حتی زمانی که تیم مذاکرات هسته ای درگیر و دار گفتوگو با ۵+۱ بود و در همین راستا عکسی از محمدجواد ظریف و جان کری درحال قدم زدن منتشر شد، آن را خیانت دانستند و به شدت دولت را مورد انتقاد قرار دادند.
سفر روحانی به ایتالیا و فرانسه
بعد از این ماجراها کم و بیش این افراد در مجلس فعالیت رسمی داشتند و گاه و بیگاه به انتقاد از مسائل مختلف دولت می پرداختند اما بعد از برجام ماجرای سفر روحانی به ایتالیا و فرانسه از موضوعاتی بود که به شدت مورد انتقاد دلپاپسان قرار گرفت. این سفر اولین سفر رئیس جمهور ایران به کشورهای عضو اتحادیه اروپا پس از یازده سال و پس از اجرایی شدن توافق هسته ای برجام که در قالب یک هیات بلندپایه صد و پنجاه نفری متشکل از دو معاون رئیس جمهور، نه وزیر، و تعدادی از معاونانشان و حدود نود چهره اقتصادی و کارآفرین انجام شد، چهار روز به طول انجامید و چهارده سند همکاری به ارزش ۲۰ میلیارد یورو با ایتالیا و بیست سندهمکاری به ارزش ۳۰ میلیارد یورو با فرانسه به امضا رسانید.
اما این هم به مذاق دلواپسان خوش نیامد. به طوری که سردار نقدی درباره آن گفت: «سفر رئیس جمهور به رم و فرانسه خنجری به پیکر اقتصاد مقاومتی بود و ضربه سنگینی به این اقتصاد وارد کرد. آیا این اقتصاد مقاومتی است که ۱۲۸ میلیارد دلار پول برای خرید ایرباس بدهیم. تمام شاخصهای ما افت داشته است که این دستاورد تعامل با غرب است.»
البته همین ماجرای ایرباس هم جالب توجه بود. زیرا تقریبا ۹ماه بعد از توافق هسته ای یکی از انتقادهایی که به دولت وارد مید مسئله عدم تحویل هواپیما بود و زمانی که هواپیما تحویل گرفته شد، با انتقادهای فراوانی مواجه شد و معتقد بودند که در شرایط فعلی نیازی به خرید هواپیما وجود نداشت.
سند ۲۰۳۰
از آن روزها تا امروز هم مسائل کوچک زیادی وجود داشت که دلواپسان را به واکنش واداشته است اما بعد از همه آنها ماجرای سند ۲۰۳۰ از موضوعاتی است که مانند برجام و با وجود گذشت ماه ها همچنان در محافل و مراسم های سخنرانی و مصاحبه های این گروه دیده میشود.
این ماجرا که در ایام انتخابات کلید زده شد فضایی مملو از شایعه را ایجاد کرد تا تعریف دیگری از این سند در افکار عمومی ایجاد کند. بطوری که عنوان شد دولت این سند را محرمانه امضا کرده است و طبق این سند، آموزش های جنسی به صورت عیان و نیز آموزش همجنس بازی در مدارس ابتدایی الزامی است و کتاب "لک لکی در کار نیست" با موضوع آموزش های جنسی به کودکان توسط آموزش و پرورش چاپ شده و در برخی مدارس تدریس آن شروع شده است.
این درحالی بود که نه تنها مجلس بعد از بررسی های خود مغایرتی با قوانین اسلامی و قانون اساسی کشور در آن پیدا نکرد بلکه نه تنها محرمانه نبود بلکه با توجه به اینکه دولت تاکید کرده بود تنها مواردی را اجرا می کند که با موازین شرعی و قانونی کشور هم خوانی داشته باشد پس قطعا موضوعات آموزش جنسی(که البته در سند وجود ندارد) اجرایی نمیشد.
ایران و توتال
ماجرای بعدی متعلق به قرارداد ایران و توتال است که اخیرا به امضا رسیده است و امروز هم وزیر نفت برای توضیحات راهی مجلس شده بود. این قرارداد هم به عقیده مخالفان دولت از مواردی است که حتی از آن به عنوان خیانت هم یاد شده است. آنها مدعی هستند که این قرارداد محرمانه بوده و امتیازهای زیادی به توتال فرانسه داده شده و عملا نیازی به عقد این قرارداد نبود باید آن را در اختیار قرارگاه خاتم الانبیا قرار می دادند.
البته زنگنه به تمامی آنها امروز پاسخ داد و گفت: دوستان می گویند چرا مناقصه برگزار نکردید؟! با کدام شرکت؟ کسی نبود جز همین دو شرکت. میگویند چرا شما به جای توتال با یک شرکت خوش نام قرار داد نبستید! دو تا از این شرکت ها به غیر از قرارگاه خاتم الانبیا را نام ببرید. اگه بریم با شرکتهای انگلیسی قرار داد ببنیدم میگویید روباه پیرو و فلان.. اگه بریم آمریکا هم که آنگونه!شرکتی نیست که قرار داد ببندیم.
کنوانسیون برن
توتال آخرین داستان نبود. زیرا امروز یک موضوع دیگر هم دلواپسان را نگران کرده و آن مسئله «الحاق به کنوانسیون برن»است. این معاهده بینالمللی در خصوص حق تکثیر و حق مؤلف است و کشورهای امضاکننده را ملزم میکند که آثار پدیدآورندگان سایر کشورهای امضاکننده را همچون آثار پدیدآورندگان تبعه خود مورد حمایت کپیرایت قرار دهد.
اما این هم مورد قبول حریان مخالف دولت قرار نگرفت و آنها مدعی شدند که کپی رایت جهانی متفاوت با نگاه اسلام به مالکیت معنوی بوده و بیشتر در راستای حفظ منافع شرکتهای بزرگ است و حاکم کردن کشورهای دیگر بر سیستم قضائی کشور، با قاعدۀ نفی سبیل در تضاد قرار میگیرد. علاوه بر اینها تاکید دارند که با توجه به رسمیت شمردن مالکیت خارجیها، امکان سانسور محتوای نامشروع کم میشود و علاوه بر این کشورهای توسعه یافته بعد از طی مسیر توسعهٔ خود، با سرنگون کردن نردبان پیشرفت، سایر کشورها را ملزم به رعایت مسیری خلاف سیر تاریخی توسعهٔ خود میکنند.
بنابراین شاید صحبت های زنگنه در مجلس بی راه هم نباشد که این جریان با هر آنچه که یک طرف آن خارجی ها قرار داشته باشند مخالفت می کنند و این موضع برجام باشد یا الحاق به کنوانسیون برن تفاوتی ندارد.
نظر کاربران
چقد زیبا تحلیل شد واقعیتها بدرستی و دقیق گفته شد . تشکر از شفاف سازی
اینها که دیگرطرفدار مردم نیستن فقط دنبال منافع خودشان وتوهین ومخالفت الکی به موفقیت های حزب مخالف خودشان بخاطر اینکه منافع خودشان به خطر می افتد .
درود خدا بر رهبری ودولت آقای دکتر روحانی و وزرای آن واقعا گل گفتی وشفاف سازی کردی. حال مخالفان بمیرن.