اصلی ترین مفاد معاهده منع سلاح هسته ای
هفتاد سال بعد از آنکه جهان قدرت مخرب سلاحهای هستهای را در اولین حمله اتمی آمریکا به هیروشیما رویت کرد، امروز جمعه بیش از ۱۲۰ کشور جهان اولین معاهده منع سلاحهای هستهای را به تصویب رساندند.
این معاهده، بغد از ماهها مذاکره، علیرغم مخالفتهای شدید رژیم صهیونیستی و کشورهای دارنده سلاحهای هستهای روز جمعه با رأی مثبت ۱۲۲ کشور در مقر سازمان ملل در نیویورک به تصویب رسید.
هلند تنها کشوری بود که علیرغم شرکت در مذاکرات برای تهیه این معاهده، با تصویب آن در سازمان ملل مخالفت کرد.
رژیم صهیونیستی و تمامی کشورهای دارنده سلاحهای هستهای حضور در این مذاکرات را تحریم کردند. دولتهای عضو ناتو و برخی از دیگر کشورهایی که تحت چتر هسته ای آمریکا هستند نیز این مذاکرات را تحریم کردند.
آمریکا به عنوان مهمترین منتقد این مذاکرات، گسترش برنامه موشکی و هستهای کره شمالی را به عنوان بهانهای برای حفظ سلاحهای عنوان کرد.
کشورهای موافق این معاهده معتقدند که تصویب آن میتواند دارندگان سلاحهای هستهای را برای خلع این سلاحها تحت فشار قرار دهند.
طبق مفاد این معاهده، کشورهای امضاکننده متعهد میشوند از ساخت، آزمایش، توسعه، تملک و انباشت سلاحهای هستهای یا تهدید به استفاده از آنها علیه کشوری دیگر خودداری کنند. کشورها همچنین نباید اجازه انباشت سلاحهای هستهای سایر کشورها در خاک خود را بدهند.
این معاهده همچنین هر یک از کشورهای امضاکنندهای که بعد از تاریخ ۷ جولای ۲۰۱۷ دارنده سلاح هستهای هستند را ملزم به طی مراحلی برای حرکت به سمت نابودی کامل تسلیحات خود میکند.
نظر کاربران
خب مخالفان برجام کجا هستند؟ استفاده از سلاح هسته ای چه بخواهی چه نخواهی ممنوعه!