اسامی شرکت کنندگان در اجلاس گرد و غبار
رئیس مرکز امور بینالملل و کنوانسیونهای سازمان حفاظت محیط زیست اسامی ۴۳ کشور حاضر در اجلاس بینالمللی گرد و غبار را اعلام کرد.
به گزارش ایسنا، مجید شفیعپور در حاشیه اجلاس بینالمللی مقابله با گرد و غبار که صبح امروز (دوشنبه ۱۲ تیر) آغاز به کار کرد گفت: نخستین کنفرانس بینالمللی مقابله با گرد و غبار در پی تحقق آخرین قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل در ایران برگزار میشود. در یکی از بندهای این قطعنامه به برگزاری اجلاس بینالمللی گرد و غبار در ایران اشاره شده است.
وی با اشاره به اینکه کنفرانس مقابله با گرد و غبار تا روز چهارشنبه ۱۴ تیرماه ادامه خواهد داشت اظهار کرد: این کنفرانس در عرصه محیط زیست کشور به خاطر حضور و مشارکت ۴۳ کشور جهان و سازمانهای بینالمللی و کنوانسیونهای منطقهای و بینالمللی بینظیر است.
رئیس مرکز امور بینالملل و کنوانسیونهای سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه ایران نقش رهبری را در جامعه جهانی در موضوع گرد و غبار به دلیل برگزاری این همایش دارد، گفت: به دلیل گسترش پدیده گرد و غبار در پنج قاره جهان ضرورت پرداختن به این معضل وجود دارد. در شرایط حاضر در اقیانوسیه و استرالیا، محدوده خاور دور بین کشورهای ژاپن، چین، کره جنوبی و مغولستان و کمی آنطرفتر هند، در غرب آسیا، در آفریقا، در بخش جنوبی اروپا، یونان، ایتالیا، اسپانیا، فرانسه، بریتانیا، آمریکای شمالی و بخش جنوبی آمریکای لاتین معضل گرد و غبار وجود دارد.
شفیعپور با تاکید بر اینکه گرد و غبار ماهیت فرامرزی دارد گفت: تعدادی از کشورها کانون گرد و غبار در داخل خود ندارند اما با این معضل مواجه هستند. بر همین اساس بسیاری از کشورها به دعوت جمهوری اسلامی ایران و سازمان ملل برای حضور در کنفرانس بینالمللی مقابله با گرد و غبار پاسخ مثبت دادند.
این مقام مسئول در سازمان محیط زیست با اشاره به اینکه با احتساب ایران ۴۴ کشور در اجلاس گرد و غبار در سطوح مختلف از جمله وزیر، قائم مقام وزیر، معاون وزیر، مدیر کل و کارشناسان حضور دارند، گفت: کشورهای افغانستان، ارمنستان، استرالیا، آذربایجان، چین، چاد، اکوادور، عراق، نیجریه، جمهوری اسلامی موریتانی، ژاپن، کره جنوبی، قطر، عمان، ترکیه اسپانیا، مراکش، زلاندنو، هلند، سوئد، پاکستان، هندوستان، فرانسه، بلژیک، ایتالیا، تاجیکستان، سنگال، اسلواکی، چک، قزاقستان، سوریه، روسیه، لبنان، صربستان، مغولستان، آلمان، نروژ، کویت، اتریش، تونس، مکزیک و ترکمنستان در اجلاس بینالمللی گرد و غبار حضور دارند.
شفیعپور اظهار کرد: برای ۵۸ کشور دعوتنامه ارسال شد که از این بین ۴۳ کشور حضور یافتند اما باید توجه داشته باشیم که به دلیل حضور گروههایی مثل گروه ۷۷ و چین مواضع برخی کشورها که در اجلاس حضور ندارند از طریق این گروهها پیگیری میشود. برای مثال اکوادور، رئیس گروه ۷۷ و چین است که متشکل از ۱۳۴ کشور در حال توسعه است و وقتی نماینده این گروه در اجلاس حضور دارد، در حقیقت هم در مقیاس ملی برای کشور اکوادور و هم برای گروه ۷۷ و چین در اجلاس حاضر است.
وی در مورد غیبت عربستان در اجلاس بینالمللی گرد و غبار گفت: برای عربستان نیز دعوت نامه ارسال شده بود ولی این کشور در اجلاس حاضر نشده است. در این مورد باید تاکید کرد که کنوانسیون کویت موسوم به کنوانسیون راپمی که ناظر به حفاظت دریای عمان و خلیج فارس است و از هشت کشور عربستان بحرین، کویت، قطر، امارات، اردن، عمان، عراق و ایران تشکیل میشود در این اجلاس حضور دارد.
رئیس مرکز امور بینالملل کنوانسیونهای سازمان محیط زیست گفت: امروز بعد از پایان اجلاس وزراء بیانیه وزراء منتشر میشود و در روز آخر اجلاس راهکارهای سیاسی و توصیههای فنی و تخصصی برای مقابله با گرد و غبار در نتیجه چهار نشست فنی و تخصصی فراهم و صادر میشود.
شفیعپور در پایان اظهار کرد: بیانیه کنفرانس بینالمللی گرد و غبار و گزارش اجلاس در اواخر شهریور ماه سال جاری در مجمع عمومی سازمان ملل مورد بررسی قرار میگیرد.
نظر کاربران
انشاالله که به نتیجه برسیم