آسوشیتدپرس بررسی کرد
تیرگی روابط عربستان و ترکیه بر سر قطر
یک خبرگزاری آمریکایی از تیرگی روابط میان عربستان و ترکیه بر سر بحران قطر و لغو سفر برنامه ریزی شده ۲۵۰ هزار سعودی به آنکارا خبر داد.
این در حالیست که قطر حمایت از گروه های تروریستی را رد و تاکید کرده است که تصمیم عربستان و کشورهای عربی برای منزوی کردن قطر با انگیزه سیاسی اتخاذ شده است.
ترکیه نیز که حامی قدرتمند گروه هایی مانند اخوان المسلمین به حساب می آید، اقدامات عربستان و کشورهای عربی علیه قطر را مورد انتقاد قرار داده و در عین حال، دستور استقرار نظامیان بیشتر ترک در قطر را با نمایش حمایت از دوحه صادر کرده است.
علاوه بر این، بعد از آنکه عربستان سعودی تنها مرز زمینی قطر که منبع مهم واردات غذایی این کشور به حساب می آمد را بست، ترکیه همچنین منابع مازاد محصولات لبنی را به پایتخت قطر فرستاده است.
درحالیکه «مولود چاووش اوغلو» وزیر امور خارجه ترکیه ساعات پایانی جمعه گذشته با «ملک سلمان» پادشاه عربستان دیدار و درباره بحران قطر گفتوگو کرده، اما هیچ بیانیه ای از این دیدار منتشر نشده است.
علاوه بر این، دو نفر از راهنماهای تور عربستان سعودی به نام های «خالد عبدالله» و «ادریس اسماعیل» در مصاحبه روز یکشنبه اخیر خود با آسوشیتدپرس اعلام کردند که برخی از سعودی ها سفرهای خود به ترکیه برای تعطیلات عید فطر را کنسل کرده اند.
این در حالیست که بر اساس اعلام عربستان، سال گذشته حدود ۲۵۰ هزار سعودی به ترکیه سفر کرده اند.
یک هشتگ (#) عربی نیز در شبکه اجتماعی توئیتر به وجود آمده که خواستار قطع روابط سعودی ها با ترکیه شده است.
از طرف دیگر، در حالیکه «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه در مصاحبه اخیر خود با اشاره به اینکه کار روی پایگاه نظامی ترکیه در قطر در سال ۲۰۱۴ میلادی و با هدف حمایت از امنیت منطقه ای شروع شده است، از احتمال ایجاد یک پایگاه نظامی در عربستان سعودی و موافقت پادشاه عربستان با این پیشنهاد ترکیه خبر داد، خبرگزاری رسمی عربستان با صدور بیانیه ای، هر گونه پیشنهاد از سوی ترکیه برای ایجاد پایگاه نظامی در ریاض را قاطعانه رد کرد.
آسوشیتدپرس همچنین نوشت که روابط بین ریاض و آنکارا از زمان وقوع اعتراضات بهار عربی و به دلیل حمایت ترکیه از اخوان المسلمین تیره و تاره شده بود.
ارسال نظر