۵۵۱۳۱۵
۵ نظر
۵۰۰۵
۵ نظر
۵۰۰۵
پ

احتمال کاهش سهم اصولگرایان در کابینه روحانی

گمانه زنی های تازه درباره تغییرات احتمالی در کابینه دوم حسن روحانی حاکی از آن است که سهم اصولگرایان در این کابینه کاهش پیدا خواهد کرد و در کنار آن کابینه اصلاح طلب تر خواهد شد.

فرارو - سجادزند: گمانه زنی های تازه درباره تغییرات احتمالی در کابینه دوم حسن روحانی حاکی از آن است که سهم اصولگرایان در این کابینه کاهش پیدا خواهد کرد و در کنار آن کابینه اصلاح طلب تر خواهد شد.

حسن روحانی ۴ سال پیش هنگامی کابینه اول خود را چید چند وزیر اصولگرا انتخاب کرد. که از میان آن ها دو وزارتخانه اطلاعات و کشور از اهمیت بالایی برخوردار بودند.

وزارت کشور به رحمانی فضلی رییس پیشین دیوان محاسبات و از محافظه کاران نزدیک به علی لاریجانی رسید. کرسی وزارت اطلاعات هم نصیب محمود علوی روحانی میانه رو اصولگرا شد که بیش از آنکه چهره ای امنیتی باشد به عنوان چهره ای فرهنگی شناخته می شد.

در کنار این دو وزارتخانه کلیدی، وزارت دادگستری هم به مصطفی پورمحمدی، وزیر کشور دولت احمدی نژاد و از اصولگران مشهور سپرده شد. همچنین حمید چیت چیان نیز که سوابق سیاسی اش با جریان اصولگرا همخوانی داشت وزیر نیرو شد.

اکنون با گذشت چهار سال و با توجه به نتایج انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم بحث بر سرکابینه بالا گرفته است، گفته می شود برکناری چند وزیر اصولگرای کابینه قطعی است. در این بین نام مصطفی پورمحمدی و رحمانی فضلی و تا حدودی حمید چیت چیان به گوش می رسد.

علیرضا رحیمی، نماینده تهران از قطعی بودن کنار رفتن رحمانی فضلی سخن می گوید. او نام «محمد شریعتمداری» برای این وزارتخانه را شنیده است. همچنین فاطمه ذوالقدر محتمل‌ترین گزینه برای وزارت كشور را «موسوی لاری» می‌داند هرچند او در كنار اینها نام «شریعتمداری و بانك» را هم برای این وزارتخانه شنیده است.

نام محمد فروزنده نیز به عنوان یکی از گزینه های وزارت کشور مطرح شده است. او از اعضای مجمع تشخیص مصلحت است.

نمایندگان مجلس همچنین از کنار رفتن مصطفی پور محمدی سخن می گویند. گفته می شود یکی از گزینه های جدی وزرات دادگستری حسینعلی امیری معاون پارلمانی دولت است.

گزارش ها حاکی از آن است که احتمال اینکه محمود علوی از وزارت اطلاعات کنار گذاشته شود بسیار اندک است.

در همین رابطه احتمالا حمید چیت چیان وزیر نیرو نیز از جمله تغییرات در کابینه است. گفته می شود این تغییر در راستای جوانگرایی صورت می گیرد.

با این گمانه زنی ها مهمترین تغییر دولت در حوزه تغییر وزرای اصولگراست. از ۴وزیر اصولگرای کنونی احتمالا فقط یکی باقی می ماند و معلوم نیست چند اصولگرای دیگر به کابینه اضافه شود.

اما مشخص است که احتمالا وزن وزرای اصولگرای مجلس در دولت آینده کاهش می یابد. حمید رضا ترقی عضو حزب الله موتلفه در این باره می گوید: «وضعیت اصولگرایان در کابینه دوازدهم از دولت یازدهم بهتر نمی شود و وزن اصولگرایان در این کابینه نسبت به کابینه قبل قطعا کمتر می شود.»

از دست دادن کرسی وزارت کشور برای اصولگرایان مهمترین اتفاق است.

عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور از سیاستمداران نزدیک به علی لاریجانی است. رحمانی فضلی از ابتدا مورد انتقاد بخش وسیعی از اصلاح طلبان بود.

آن ها می گویند رحمانی فضلی بسیاری از مدیران میانی استان ها و فرماندری ها را از فعالان اصولگرا قرار داده است و نتوانسته در چینش نیروهای تحت امرش مطابق رای مردم عمل کنید.

از طرف دیگر منتقدان رحمانی فضلی از برخی عملکردهای در وزارت کشور ناراضی هستند.

مسائلی همچون حاشیه های انتخابات مجلس در اصفهان، همچنین برخی خودسری ها مانند حمله به سفارت عربستان و حمله به علی مطهری از جمله آن هاست.

اما حمیدرضا ترقی معتقد است "خدمتی که آقای رحمانی فضلی به اصلاح طلبان کرد فکر نمی کنم حتی خود اصلاح طلبان نیز می توانستند چنین خدمتی انجام دهند ولی نوعا اصلاح طلبان طوری هستند که اگر انگشت عسلی را هم در دهان شان بگذارند باز گاز می گیرند."

اصولگرایان از سهم خواهی اصلاح طبان از روحانی سخن می گویند و نسبت به آن انتقاد می کنند. اصلاح طلبان نیز می گویند این سهم خواهی نیست بلکه پاسخ به انتظارات رای دهندگان است و این رای دهندگان هستند که خواستار حضور قدرتمند تر اصلاح طلبان در کابینه هستند.

صادق زیباکلام استاد دانشگاه و تحلیلگر مسائل سیاسی در باره وضعیت حضور اصولگرایان در کابینه حسن روحانی به فرارو می گوید: «این دیدگاه خطاست که انتظار داشته باشیم آقای روحانی به واسطه اصولگرا یا اصلاح طلب بودن افراد وزرا را انتخاب و یا برکنار کند.»

او معتقد است: «تا آنجایی هم که من از آقای روحانی سراغ دارم ایشان این تمایل را ندارند. اما به نظر می رسد فشار زیادی بر روی ایشان است تا اینگونه عمل کنند.»

زیباکلام اظهار کرد: «وزیر اصولگرا ممکن است عملکردش خیلی خوب باشد. حتی قابل قبول تر از هر وزیر اصلاح طلب دیگری. در این شرایط دلیلی برای تغییر او وجود ندارد.»

او با بیان اینکه درباره عملکرد آقای پور محمدی نمی توان قضاوت کنم، گفت: «اما آقای رحمانی فضلی در مجموع موفق عمل کرده است. او کارنامه مثبتی داشته و در مجموع نشان داده است که قابل اعتماد است. با این وجود از ناحیه برخی اصلاح طلبان برای تغییر او فشار وارد می شود.»

زیباکلام معتقد است: «من معتقدم باید به تغییرات مهمتری در کابینه آینده توجه کرد. باید تعداد زنان عضو کابینه به شکل محسوسی افزایش یابد. حداقل یک یا دو وزیر اهل سنت و کرد در کابینه داشته باشیم. چرا نباید از این بخش بسیار مهم و توانمند کشور در دولت استفاده نشود.»

این استاد دانشگاه در دفاع از عملکرد رحمانی فضلی گفت: «عده ای می گویند در فرمانداری ها و استانداری ها مدیران دولت احمدی نژاد همچنان فعال هستند. در حالی که درباره عزل و نسب های استانی یک نکته مهم را نباید فراموش کرد. متاسفانه در کشور ما مدیران محلی با نفوذ نمایندگان مجلس، امامان جمعه و دیگر نهادهای قدرت انتخاب می شوند. این فقط در دولت آقای روحانی نبوده است، در تمام دولت ها نمایندگان، امامان جمعه و ... در عزل و نصب های مدیران دخالت می کردند.»

او از عملکرد وزارت کشور در انتخابات اخیر دفاع کرد و گفت: «درباره انتخابات فقط یک مشکل وجود داشت و آن هم مشکل تعرفه رای بود. در این خصوص هم باید بپذیریم که کسی تصور نمی کرد که انتخابات ریاست جمهوری با این مشارکت گسترده همراه شود. به نوعی موج مشارکت وزارت کشور و همه فعالان سیاسی را غافلگیر کرد.»

زیباکلام با این حال پیش بینی کرد که "دُز اصلاح طلبی در کابینه جدید افزایش می یابد." او گفت: «امیدوارم کابینه جدید روحانی شاهد حضور اولین وزیر اهل سنت و یا کرد زبان باشد. امیدوارم وزن حضور زنان در کابینه بیشتر شود. اگر هم گروه ها یا افرادی مانع از تحقق این مطالبه شدند باید آقای روحانی رسما بیان کند. نباید گناه این مسئله به گردن او و دولتش بیافتد.»

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    طبیعیه. اصلاح طلبا حمایتش کردن

  • بدون نام

    الهی امین همیشه کم بشن

  • بدون نام

    مگر تا به حال این ها اصول گرا بودند؟

  • بدون نام

    در وزارت آقای علوی مردم آزاد بودند و از وزرای خوب بودند و البته خارجه و بهداشت ونفت هم جای تشکر دارند

  • م م جعفر

    چه گلی به سر مردم زده اند حالا اصولگرا یا اصلاح طلب اونی خوبه که یکم بفکر این مردم بدبخت باشه که در جایی که نیازه مردم ولی نعمتن بعدازاینکه کار تموم شد کشکن

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج