بهروز نعمتی؛ نماینده تهران در روزنامه ایران نوشت: این موضوع را که کابینه دوازدهم نسبت به کابینه یازدهم نیازمند ترمیم جدی است، خود آقای روحانی بیش از هر کس دیگری میداند. شاهد این مدعا هم سخنان چندباره و اخیر ایشان درباره ترکیب کابینه بعدی است.
بهروز نعمتی؛ نماینده تهران در روزنامه ایران نوشت: این موضوع را که کابینه دوازدهم نسبت به کابینه یازدهم نیازمند ترمیم جدی است، خود آقای روحانی بیش از هر کس دیگری میداند. شاهد این مدعا هم سخنان چندباره و اخیر ایشان درباره ترکیب کابینه بعدی است.
این سخنان نشان میدهد که آقای روحانی در مقام رئیس جمهوری هم نقاط ضعف دوره یازدهم را میشناسد و هم بر نیازهای دوره دوازدهم اشراف قابل قبولی دارد. وقتی ایشان خود زبان به گلایه از برخی ناهماهنگیها در دولت فعلی گشودند و دولت بعدی را جوانتر و پویاتر معرفی کردند، زمینه امیدواری برای کسانی که خواستار روی کارآمدن دولتی توانمندتر بودند، فراهم شد. واقعیت هم این است که روحانی و تیم وی تنها چهار سال دیگر فرصت دارند تا پاسخی در خور برای مجموع شعارهای داده شده در انتخاباتهای ۹۲ و ۹۶ بدهند. روحانی اگر سال ۹۲ معذوریتهایی برای چیدن کابینه مطلوبش داشت اما امروز با رأی ۲۴ میلیونی مردم و استفاده از حمایت مجلس این امکان را دارد که بتواند کابینه خود را بیش از قبل بر اساس استانداردهای مورد قبولش تشکیل دهد.
اتفاقی که اگر نیفتد میتواند جریان اعتدال و مسیر عقلانیت در اداره امور کشور را در انتخابات سال ۱۴۰۰ با چالش مواجه کند. هر چند در آن سال روحانی دیگر در صحنه حاضر نخواهد بود اما قطعاً هم مایل نیست که مسیر دولت سیزدهم به سمتی جز جایی که فعلاً هدفگذاری شده، منحرف شود. چاره درد آن و خطر آن روز را باید اکنون در ترکیب دقیق کابینه و مسئولان بلندپایه دولت دید. نیاز اساسی کابینه دوازدهم برخورداری از نیروهایی است که دارای سه شاخصه کلی در کنار شاخصههایی مانند کارآمدی، تجربه، پاکدستی، اشراف به مسائل و توان مراوده با گرایشهای مختلف باشند؛ نخستین این شاخصهها جوانی و پر تحرکی است، دومی هماهنگی حداکثری با اهداف دولت و سوم هم توان بالا در گرفتن ارتباط با اقشار مختلف مردم و زیست در میان بدنه جامعه. در واقع در دولت اول روحانی مجموعه مدیران ایشان از این سه منظر می توانستند قوی تر باشند.
ضمن اینکه ما اکنون در شرایطی هستیم که سیلی از مطالبات برحق در حوزههای مختلف توسط مردم مطرح است. جامعه امروز بدرستی توقع دارد اگر دولت منتخبش امکان پاسخگویی صد درصدی هم به مجموعه این مطالبات ندارد، ولی شاهد آن باشد که در مسیر تحقق درست این خواستها حرکت کند. خواستهایی که اگر پاسخ داده نشوند، بجز دولت تدبیر و امید و ادامه دهندگان راه آن، برای کلیت نظام نیز نکتهای منفی به حساب خواهند آمد.
روحانی در مقام رئیس دولتهای یازدهم و سپس دوازدهم باید در ادامه راه خود تنها میثاق خویش را میثاقی بداند که با مردم بسته و از همین رو کارآمدی و پویایی کابینه را بهعنوان نخستین نشانه پایبندی خویش به این میثاق در عرصه عمومی ارائه کند. استمرار امید و اعتماد شکل گرفته در انتخاباتهای باشکوه اخیر تنها و تنها در گرو ارسال پیامهای مثبت از کابینه بعدی به جامعه است.
پ
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان
اپلیکیشن برترین ها
را نصب کنید.
ارسال نظر