معاونت زنان در وزارتخانهها تشکیل میشود
رئیس مرکز امور زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت: با ارتقاء مرکز به معاونت، از این پس در وزارتخانههای کشور معاونت امور زنان تشکیل میشود.
مریم مجتهد زاده در مراسم افتتاح مرکز رصد و پایش امور زنان و خانواده با اشاره به خلق حماسه سیاسی در انتخابات ریاست جمهوری، گفت: معاونت خانواده ظرف مدت زمان زیادی توانست مرکز رصد و پایش امور زنان و خانواده را به ثمر برساند، در حوزه زنان فعالیتهای خوبی انجام شد مانند ارتقای مرکز معاونت که از این پس مرکز به سازمان تبدیل خواهد شد و در وزارتخانههای دیگر معاونت زنان تشکیل میشود.
وی ادامه داد: ۱۴ سند در بحث زنان و خانواده، توسعه فرهنگ عفاف و حجاب، سلامت بانوان، تحکیم بنیان خانواده، تغییر ساختار، بازنگری قوانین و اصلاح قوانین در حوزه زنان تدوین شده است.
رئیس مرکز امور زنان و خانواده ادامه داد: بنا به فرمایش مقام معظم رهبری بر ایجاد یک تفکر سیستمی در امور زنان، مرکز امور زنان و خانواده در تنظیم ماده ۲۳۰ فرمایشات ایشان را بنا قرار داده و به گونهای این ماده تنظیم شده است که تمام قوانین تقویتکننده یکدیگر باشند.
مجتهدزاده خاطرنشان کرد: مهمترین خلأ در بحث زنان، بحث رصد وضعیت زنان و خانواده و پایش برنامههای این حوزه بود چرا که تاکنون ۶۰۰ برنامه در حوزه زنان وجود داشته که مورد رصد و پایش دقیق قرار نگرفتهاند و ایجاد معاونت خانواده در دولت دهم باعث شد تا همگرایی بین قوا ایجاد شود و اقدامات خوبی انجام گیرد که از جمله اقدامات خوب که در این دولت صورت رگفت میتوانیم به مصوب شدن بیمه زنان خانهدار و اختصاص یک درصد از بودجه جاری دستگاهها به امور زنان اشاره کنیم.
رئیس مرکز امور زنان و خانواده تصریح کرد: برای برنامهریزی و داشتن نقاط ضعف و قوت در تهران و استانها نیازمند یک بانک اطلاعاتی کامل بودیم تا بتوانیم از ظرفیتها و راهبردها برای گسترش تواناییهای خانمها استفاده کنیم و مرکز رصد میتواند پاسخگوی این نیاز باشد.
در ادامه این جلسه، زهرا سجادی معاون امور خانواده مرکز زنان و خانواده ریاست جمهوری درخصوص راهاندازی مرکز رصد وضعیت زنان، گفت: این مرکز با هدف شناسایی و پایش وضعیت زنان و خانواده تشکیل شده است تا در زمینههای مختلف سیاسی، اقتصادی و فرهنگی تغییرات و یا ایجاد جریانهای مهم زنان مانند فمنیسم، اسلام گرایی و جمعیت را مورد رصد قرار دهد.
وی ادامه داد: آینده پژوهی در راهاندازی این سامانه، متد و راهکار اصلی ما بوده است چرا که پیشبینی عالمانه آینده در این بخش باید انجام شود و مرکز رصد با توجه به مدل شبکهای در دو سطح واحدها و رابطین استانها و دستگاههای اجرایی بر حسب موضوع به جمعآوری اطلاعات رصدی اقدام میکنند تا وضعیت کلان زنان و خانواده را به دست آورد.
معاون امور خانواده مرکز امور زنان و خانواده تصرحی کرد: رصد وضعیت زنان توسط این سامانه به طور مستمر انجام میشود و با ارزیابی سیاستها و برنامهها برای اصلاح یا تدوین سیاستهای جدید، زمینههای مناسب را فراهم می آورد.
سجادی ادامه داد: علاوه بر بحث آینده پژوهی، بحث روند پژوهی و تصمیم پژوهی را نیز باید به مراحل کار اضافه کنیم تا بتوانیم اطلاعات جامعتری را به دست آوریم.
وی در ادامه به تشریح بخش حقوقی، فرهنگی و اجتماعی این مرکز پرداخت و گفت: در ساختار مرکز رصد، شورای سیاستگذاری و معاونان و و فنآوری اطلاعات وجود دارد و مدیر این مرکز میتواند بین پایشها و پژوهشها هماهنگیهای لازم را برای تدوین سیاستهای جدید ایجاد کند.
ارسال نظر