برای کمک به جراحی قلب؛
دانشمندان ایرانی ضربان ساز بی سیم ساختند
دکتر آیدین باباخانی استاد مهندسی برق دانشگاه رایس و دکتر مهدی رضوی پژوهشگر موسسه قلب تگزاس و استادیار کالج پزشکی بایلور یک ضربان ساز بدون باتری بی سیم ساخته اند. این دستگاه را می توان به طور مستقیم در قلب بیمار کار گذاشت.
به نقل از دیلی میل، دکتر آیدین باباخانی استاد مهندسی برق دانشگاه رایس و دکتر مهدی رضوی پژوهشگر موسسه قلب تگزاس و استادیار کالج پزشکی بایلور یک ضربان ساز بدون باتری بی سیم ساخته اند. این دستگاه را می توان به طور مستقیم در قلب بیمار کار گذاشت.
به طور معمول ضربان ساز به طور مستقیم در قلب کار گذاشته نمی شود. بلکه دستگاه در مکانی قرار می گیرد که جراحان بتوانند به طور دوره ای باتری آن را با جراحی های جزیی جایگزین کنند.
اما ضربان ساز که دانشمندان ایرانی ساخته اند که از یک سکه کوچکتر است و می تواند انرژی یک باتری خارجی را به طور بی سیم برداشت کند. به این ترتیب نیازی نیست جراحان این باتری را جابه جا کنند و در نتیجه دستگاه عملکرد بهتری خواهد داشت.
این ضربان ساز که نمونه اولیه آن در سمپوزیوم بینالمللی ریزموج در آمریکا عرضه شده به ریزتراشهای چهار میلیمتری شامل خازن و سوئیچ، یک آنتن گیرنده برای تبدیل جریان متناوب و واحد مدیریت برق مجهز است که میتواند فرکانس سیگنال ضربانی تولیدشده توسط ضربانساز را با افزایش یا کاهش انرژی تابیده به آنتن گیرنده تنظیم کند.
ارسال نظر