۵۳۸۲۳۶
۵۰۱۱
۵۰۱۱
پ

بازار‌ در تب و تاب ماه رمضان

همواره در ایام ماه مبارک رمضان برخی خوراکی‌ها با تقاضای زیادی از سوی روزه داران مواجه می‌شوند که همین امر درنهایت به پررونق شدن و بهبود اوضاع فروشندگان منجر خواهد شد.

روزنامه آرمان: همواره در ایام ماه مبارک رمضان برخی خوراکی‌ها با تقاضای زیادی از سوی روزه داران مواجه می‌شوند که همین امر درنهایت به پررونق شدن و بهبود اوضاع فروشندگان منجر خواهد شد.
در این بین می‌توان از خرما، زولبیا و بامیه، ‌آش و حلیم و مرغ و گوشت به عنوان محبوب‌ترین خوراکی‌های این ایام نام برد که مردم زمان زیادی را جهت خرید آنها در صف‌های طویل می‌ایستند. به گواه آمار منتشر شده،‌ به مانند سال گذشته اکثر خوراکی‌های پرمصرف این ماه با افزایش قیمت زیادی مواجه نخواهند شد.

در ماه مبارک رمضان مصرف برخی مواد غذایی در بین ایرانیان افزایش پیدا می‌کند و نشانه‌های آنها به وفور بر سر سفر‌ه‌های سحری و افطار دیده می‌شود. در این بین می‌توان به خرما،‌ زولبیا و بامیه، ‌آش و حلیم، شیر و گوشت و مرغ اشاره داشت. در ضمن متخصصان تغذیه مصرف تمام گرو‌های غذایی را برای جبران ویتامین‌های از دست رفته در این ماه گوشزد می‌کنند. باتوجه به نزدیک شدن به ایام ماه مبارک رمضان به بررسی بازار برخی کالا‌های پرمصرف پرداخته‌ایم. بر اساس آمار منتشر شده،‌ امسال نیز مانند سال گذشته با کمبود کالا در بازار مواجه نخواهیم بود.

خرما

یکی از اقلام سنتی که در این ماه با تقاضای زیادی از سوی روزه داران مواجه می‌شود، خرماست. به باور متخصصان تغذیه، هر فردی با هر مزاجی که دارد بهتر آن است که برای باز کردن روزه خود از یک استکان آب گرم و یک عدد خرما استفاده کند. حدود ۵۰‌درصد مصرف خرما در ماه رمضان و ۵۰‌درصد دیگر در مابقی ایام سال است؛ از این رو در پی افزایش تقاضا برای خرید امکان افزایش مجدد نرخ خرما در بازار دور از انتظار نیست. در حال حاضر هر کیلو خرما با نرخ ۱۵ الی ۲۰‌هزار تومان به مصرف‌کننده عرضه می‌شود و این در حالی است که در ابتدای فصل هر کیلو خرمای درجه یک تنها با قیمت دو‌هزار و ۵۰۰ تومان از کشاورزان خریداری می‌شد. در همین رابطه علی اصغر موسوی،‌ دبیر انجمن خرما گفت: «طبق روال همه‌ساله دلالان با اقداماتی نظیر خرید و دپو خرما در سردخانه‌ها در ایام پرمصرف با به راه انداختن کمبود ساختگی اقدام به ایجاد تنش قیمت در بازار می‌کنند که این امر اجحاف در حق مصرف‌کننده و تولیدکننده است، چراکه تنها سود بالای ۵۰‌درصد نصیب عده‌ای دلال می‌شود.» بررسی‌ها از بازار نشان می‌دهد که درحال حاضر قیمت هر کیلوگرم رطب مضافتی ممتاز بم ۷۹۰۰ تا ۸۹۰۰ تومان، خرمای پیارم ۱۶۵۰۰ تا ۱۹۲۰۰ و خرمای ربی ممتاز ۶۶۰۰ تا ۷۶۰۰ تومان در مغازه‌هاي سطح شهر تهران است.

زولبیا و بامیه

زولبیا و بامیه یکی از پرطرفدارترین خوراکی‌های ماه رمضان هستند که علاقه‌مندان زیادی را به خود جلب می‌کنند. شاید بتوان گفت بعد از خرما،‌ مهم‌ترین شیرینی است که در این ماه به میزان بالایی مصرف می‌شود. هرچند هر‌ساله متخصصان تغذیه در آستانه ماه رمضان نسبت به مصرف بالای این دو خوراکی به علت سیل کالری اضافی هشدار می‌دهند، اما کماکان در این ماه شاهد هستیم که ایرانیان دقایق زیادی را در صف‌های طویل برای خرید این دو نوع شیرینی سنتی می‌گذرانند. تقاضای زیاد مشتریان برای خرید زولبیا و بامیه این بار هم باعث افزایش ۱۲‌درصدی آن در بازار شده است. در همین رابطه،‌ رئیس اتحادیه قنادان و شیرینی‎فروشان با اشاره به پیشنهاد افزایش ۱۲‌درصدی قیمت زولبیا و بامیه در ماه مبارک رمضان گفت: «قیمت پیشنهاد شده برای هر کیلو زولبیا و بامیه در ماه مبارک رمضان ۱۲‌هزار و ۵۰۰ تومان است.» علی بهره‌مند ادامه داد: «پیشنهاد ما برای افزایش قیمت زولبیا و بامیه در ماه مبارک رمضان ۱۵‌درصد بوده که این رقم هنوز از سوی سازمان حمایت از مصرف‌کننده تایید نشده است.» در حال حاضر هر کیلوگرم زولبیا و بامیه درجه يك ۹۸۰۰ تومان و هر کیلوگرم زولبیا و بامیه درجه دو ۹۰۰۰ تومان در فروشگاه‌ها و مغازه‌های سطح شهر قيمت دارد.

آش و حلیم

آش و حلیم نیز به علت مغذی بودن یکی دیگر از خوراکی‌های محبوب در ماه مبارک رمضان به حساب می‌آیند. قیمت این خوراکی پرمصرف در ایام رمضان تغییر زیادی پیدا نمی‌کند و تنها با هفت تا هشت‌درصد تفاوت در مقایسه با سال قبل به فروش می‌رسد. هم‌اكنون لوبیا چشم بلبلی کیلویی ۵۱۰۰ تا ۶۱۰۰ تومان، لوبیا چیتی کیلویی ۹۶۰۰ تا ۱۰۵۰۰ تومان، لوبیا سفید کیلویی ۶۸۰۰ تا ۷۸۰۰ تومان، لوبیا قرمز کیلویی ۷۰۰۰ تا ۷۷۰۰ تومان، نخود كيلويي ۸۲۰۰ تا ۹۲۰۰ تومان، ليمو عماني كيلويي ۱۸۵۰۰ تا ۲۱۰۰۰ تومان، جو پرک کیلویی ۱۳‌هزار تومان، عدس کیلویی ۵۸۰۰ تا ۶۵۰۰ تومان، جو پوست‌کنده کیلویی ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ تومان و زرشک کیلویی ۲۲۵۰۰ تا ۲۶۵۰۰ تومان در سطح شهر تهران عرضه می‌شود. رئیس اتحادیه کبابی، حلیم و آشپزندگان اظهار کرد: «در آستانه ماه رمضان امسال بدون آنکه افزایش چشمگیری نسبت به سال گذشته داشته باشیم، حدود هفت تا هشت‌درصد افزایش تعرفه را برای فروش محصولاتی مانند‌ آش و حلیم در نظر گرفته‌ایم.»
حسین محمدی با بیان اینکه اکنون قیمت هر کیلو حلیم ساده به ۱۴‌هزار تومان و حلیم مخصوص و دارای مخلفات حداقل ۱۵‌هزار تومان خواهد بود، قیمت هر پرس حلیم را حداکثر ۸۰۰۰ تومان اعلام کرد و گفت: «برای هر کیلو ‌آش نیز قیمت ۱۲‌هزار تومان و برای هر پرس ‌آش ساده قیمتی معادل ۷۰۰۰ تومان ‌و آش شله‌قلمکار پرسی ۸۰۰۰ تومان تعیین شده است.» او افزود: «مشکل مهمی که صنف ما در ماه‌های مبارک رمضان با آن مواجه است بحث عرضه حلیم است که متاسفانه در سنوات گذشته مشاهده شده که حتی واحدهای تعویض روغنی هم به فروش حلیم می‌پردازند. برهمین اساس خواسته ما از مردم آن است که حتما به این بحث توجه داشته باشند و خرید خود را از واحدهای رسمی دارای مجوز از اتحادیه که با عنوان عاملان رسمی فعالیت می‌کنند انجام دهند.»

مرغ و گوشت

طبق گزارش منتشر شده از سوی وزارت جهاد کشاورزی،‌ ۲۰ هزارتن گوشت مرغ ۵۳۰۰ تومانی برای تنظیم بازار ماه رمضان عرضه می‌شود. بر اساس همین گزارش، در حال حاضر ذخایر مرغ با کیفیت به اندازه کافی موجود است و با هرگونه تخلف درمورد افزایش قیمت برخورد خواهد شد. همچنین دولت برای تنظیم بازار و جلوگیری از افزایش بیشتر گوشت قرمز در ایام ماه مبارک رمضان این محصول را با قیمت‌ ۳۱‌هزار و ۵۰۰ تومان در برخی میادین میوه و تره بار و فروشگاه‌ها عرضه می‌کند. در همین راستا،‌ رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی با اشاره به رصد بازار تا قبل از آغاز ماه مبارک رمضان گفت: «قیمت هر کیلوگرم گوشت شقه گوسفندی در بازار مصرف تا ۴۱‌‌هزار تومان افزایش یافته است.» علی اصغر ملکی ادامه داد: «برای جلوگیری از نوسانات بازار گوشت قرمز با توجه به نزدیک شدن به ماه مبارک رمضان، قیمت‌ها مورد بررسی و نظارت قرار می‌گیرد. اگر فردی هم اقدام به گرانفروشی گوشت قرمز کند،‌ به این موضوع قطعا رسیدگی خواهد شد.»

برنج

برنج مانند دیگر ایام سال در روز‌های ماه مبارک رمضان هم همچنان با تقاضای زیادی روبه‌روست. طبق آمار منتشر شده، برنج ایرانی درجه یک نسبت به برنج خارجی از تقاضای بیشتری برخوردار است و در حال حاضر قيمت هركيلوگرم برنج درجه يك در عمده‌فروشی‌ها حدود ۸۰۰۰ تا ۱۱‌هزار تومان و در مغازه‌های سطح شهر تهران حدود ۱۲ تا ۱۶‌هزار تومان است.

نان سنگک

قیمت نان سنگک در ماه رمضان در راستای همکاری با دولت افزایش نمی‌یابد، اما اگر نانوایان درخواست داشته باشند، باید بررسی شود. در همین رابطه،‌ رئیس اتحادیه نانوایان سنگکی گفت: «بر اساس نرخ‌نامه‌ای که سه سال پیش برای نان و سنگک در نظر گرفته شده بود، در ماه مبارک رمضان امسال نیز قیمت نان دولتی با وزن ۴۰۰ گرم ۸۰۰ تومان، در صورتی‌که یک رو کنجد باشد با ۲۰۰ تومان افزایش قیمت فروخته می‌شود و اگر دو رو کنجد باشد با قیمت ۱۵۰۰ تومان به دست مصرف‌کنندگان خواهد رسید.» محمدرضا نظرنژاد اعلام کرد: «نان سنگک آزادپز نیز گرچه بر اساس عرضه و تقاضا قیمت‌گذاری می‌شود، اما حدود ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ تومان نرخ آن بوده که البته از سه سال گذشته تاکنون تغییر نکرده که بر اساس تقاضای مشتری ممکن است بیشتر از این نرخ نیز فروخته شود.»

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج