هفت نکته درباره نتیجه انتخابات شورا در تهران
در کنار انتخابات ریاست جمهوری اصلاح طلبان به پیروزی سیاسی بزرگ دیگری در تهران دست یافتند. لیست امید به طور مطلق پیروز انتخابات شورای شهر تهران شد.
فرارو: در کنار انتخابات ریاست جمهوری اصلاح طلبان به پیروزی سیاسی بزرگ دیگری در تهران دست یافتند. لیست امید به طور مطلق پیروز انتخابات شورای شهر تهران شد.
این در حالی است که انتشار لیست ها مختلف در شورای شهر از سوی گروه ها و چهره های نزدیک به اصلاح طلبان و اعتراض های گسترده به نحوه بسته شدن لیست امید از سوی شورای سیاستگذاری اصلاح طلبان این گمانه را تقویت کرده بود که امکان پیروز نشدن کل لیست امید در انتخابات وجود دارد.
این احتمال امروز یکشنبه دو روز پس از انتخابات به کلی رد شده است. لیست امید قاطع به پیروزی رسیده است و تمام ۲۱ عضو آن به شورای شهر تهران راه یافته اند.
این پیروزی بزرگ اصلاح طلبان چند نکته مهم را در بر دارد:
۱. با وجود انتقاداتی که از لیست بندی پیشین اصلاح طلبان در انتخابات مجلس شده بود و عملکرد نمایندگان لیست امید در انتخابات مورد انتقاد مردم قرار داشت، اما باز هم مردم تهران به لیست امید اعتماد کردند. لیستی که بیش از لیست انتخابات مجلس زیر سوال رفته بود. به نظر می رسد با وجود عملکرد ضعیف برخی نمایندگان اصلاح طلب تهران در مجلس باز هم مردم تهران به لیست اصلاح طلبان اعتماد کردند و به آن رای قاطعی دادند.
۲. با توجه به گزاره اول آرای لیست امید نشان داد وضعیت در تهران برای اصولگرایان بسیار پیچیده است. آنها نتوانستند حتی یک نفر را به شورای شهر تهران بفرستند. این وضعیت بغرنج تفسیر می شود چرا که اصولگرایان تصور می کردند با وجود اختلاف بر سر لیست در میان اصلاح طلبان می توانند امیدوار باشند ترکیب شورای شهر تلفیقی از دو لیست اصولگرا و اصلاح طلب شود.
۳. در حالیکه لیست امید باز هم به صورت مطلق پیروز شده است اما نباید از اختلافات گسترده بر سر این لیست گذشت. این لیست و حاشیه ها و انتقادات به آن هشداری جدی برای اصلاح طلبان تلقی می شود. شاید این بار نیز مردم به شورای سیاستگذاری اصلاح طلبان اعتماد کرده اند اما اگر رویه کنونی شورا ادامه پیدا کند می تواند به اعتماد مردم نسبت به اصلاح طلبان صدمه بزند.
۴. اکنون با این رای قاطع مردم تهران به لیست اصلاح طلبان، آنها نیز باید نسبت به وضعیت احساس مسئولیت بیشتری داشته باشند و با انتخاب یک شهردار کارآمد و قوی دین خود را به مردم تهران ادا کنند.
۵. موضوع کاملا روشن این است که کار محمد باقر قالیباف با این ترکیب شورای شهر تمام شده است و شهردار دوازده ساله تهران باید کرسی خود را به فرد دیگری دهد. با این اتفاق باید گفت شهرداری تهران در حوزه مدیریتی و حتی مدیران میانی با تغییرات وسیعی روبه خواهد شد.
۶. براساس گزارش های منتشر شده محسن هاشمی بیشترین رای را در انتخابات شورا کسب کرده است. او پیش از این یکی از گزینه های شهرداری تهران معرفی شده بود. او که ۴ سال پیش گزینه اصلاح طلبان برای شهرداری تهران بود و فقط با یک رای کمتر نتوانست به این سمت برسد الان با پشتوانه رای بسیار بالای خود در تهران می تواند به راحتی به شهرداری تهران برسد.
۷. در صورتی که محسن هاشمی به عنوان شهردار تهران از سوی شورای شهر انتخاب شود، او باید استعفا دهد به این ترتیب نفر اول علی البدل به جمع اعضای شورای شهر اضافه خواهد شد. با توجه به آرای منتشر شده نفر اول علی البدل مهدی چمران دبیر کنونی شورای شهر است. سوال این است که آیا چمران اصولگرا حاضر است به عنوان علی البدل وارد شورا شود. برخی ناظران می گویند او احتمالا کنار خواهد کشید تا نفر دوم به شورای بیاید که آن فرد علیرضا دبیر است.
نظر کاربران
امیدوارم اصلاح طلبان در این دوره شورا دچار اشتباهات گذشته و اختلاف نشوند مانند شورای دوم تا اطمینان مردم سلب نشه
اگه چمران بیاد باعث ابروریزیه همون بهتر که دبیر بیاد