۵۳۶۲۹۰
۱ نظر
۵۰۰۷
۱ نظر
۵۰۰۷
پ

لبخند «بهشت» به لیست رئیس دولت اصلاحات

در حالی که لیست امید در مشهد موفق شده تمامی کرسی‌های شورای شهر را تصاحب کند، رئیس ستاد انتخابات استان خراسان رضوی نیز از شکست اصولگرایان نه فقط در مشهد که در تمامی استان خراسان رضوی خبر داد. حسینی رئیس ستاد انتخابات استان خراسان رضوی گفت: در استان ۲۸ مرکز شهرستان داریم.

روزنامه ایران: در حالی که لیست امید در مشهد موفق شده تمامی کرسی‌های شورای شهر را تصاحب کند، رئیس ستاد انتخابات استان خراسان رضوی نیز از شکست اصولگرایان نه فقط در مشهد که در تمامی استان خراسان رضوی خبر داد. حسینی رئیس ستاد انتخابات استان خراسان رضوی گفت: در استان ۲۸ مرکز شهرستان داریم.
گرایش سیاسی ۷۵ درصد منتخبان شوراهای شهری استان اطلاح طلب و معتدل است که از این میزان ۸۲ نفر معادل ۴۹.۵ درصد اصلاح‌طلب و ۴۲ نفر معادل با ۲۵.۵ درصد مستقل و از جریان اعتدال هستند.در مشهد از یک میلیون و ۴۲۲ هزار آرای ماخوذه و یک میلیون و ۲۲۵ هزار آرای صحیح همه ۱۵ نفر منتخبان از لیست امید هستند که در این میان خانم‌ها شهناز رمارم و بتول گندمی موفق شدند به‌عنوان دومین و سومین منتخبان شورای شهر مشهد برگزیده شوند.

امیر شهلا ۲۵۶ هزار و ۱۲۴ شهناز رمارم ۲۵۳ هزار و ۹۵ بتول گندمی ۲۵۱ هزار و ۵۷۴ احمد نوروزی ۲۴۵ هزارو ۴۸۳ محمدرضا حیدری ۲۴۲ هزار و ۵۹ علیرضا شهریاری ۲۳۰ هزار و ۱۰۱ احسان اصولی صفار ۲۲۷ هزار و۴۷۲ حمیدرضا موحدی‌زاده ۲۲۴ هزار و ۷۳۹ سید مسعود ریاضی مظلومی ۲۱۸ هزار و۶۱۰ محمد حسین ودیعی ۲۱۴ هزار و۳۵ رمضان علی فیضی ۲۱۳ هزار و ۵۷۰ محمدهادی مهدی نیا ۲۱۱ هزار و۷۰۴ مجتبی بهاروند ۲۰۸ هزار و۲۶۴ محمد حاجیان شهری ۲۰۳ هزار و۷۷۱ سید محسن حسینی پویا ۲۰۰ هزار و۶۸۹

سقوط پایتخت‌های اصولگرایان
هنوز اخبار قطعی از نتایج انتخابات شوراهای شهر و روستا در سراسر کشور منتشر نشده است. اما به نظر می‌رسد اصلاح‌طلبان و لیست‌های امید در سراسر کشور به طور نسبی موفق شده‌اند بر سایر رقبا برتری پیدا کنند. در اصفهان از ۱۵ کرسی، اصلاح‌طلبان موفق شدند ۱۴ کرسی را تصاحب کنند. در تبریز ۸ کرسی از ۱۳ کرسی را اصلاح‌طلبان از آن خود کردند. در شیراز هم ۱۱ کرسی از ۱۳ کرسی را اصلاح‌طلبان گرفتند. در قم ۱۲ اصولگرا و یک مستقل موفق شده‌اند به شورا راه پیدا کنند.
با اعلام نتایج پنجمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا، لیست «امید» با کسب بالاترین نتایج آرا، سایر رقبای انتخاباتی خود را کنار زد و ۲۱ کرسی شورای شهر تهران را از آن خود کرد. در این دوره انتخابات، ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر از واجدین شرایط در تهران (جدا از شهرستان‌های تجریش و ری)، پای ۳ هزار و ۹۵۷ صندوق اخذ رأی رفتند و در نهایت با یک میلیون و ۷۴۶ هزار و ۵۶۸ رای، «محسن هاشمی رفسنجانی» را به عنوان نفر اول لیست ۲۱ نفره امید، راهی «بهشت» کردند. فرماندار تهران در نشستی خبری با اعلام راه‌یابی لیست ۲۱ نفره امید (طیف اصلاح‌طلبان) به شورای پنجم به مشارکت بالای تهرانی‌ها در انتخابات روز جمعه اشاره و تأکید کرد: ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر از واجدین شرایط در تهران روز جمعه پای صندوق‌های رأی آمدند، در سال ۹۲ مشارکت مردم تهران ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر بود که در این دوره ۹۰۰ هزار نفر به تعداد رأی دهندگان اضافه شد، براین اساس آمار بی‌نظیری در تاریخ مشارکت مردم تهران به ثبت رسید.
به گزارش خبرنگار «ایران»، در دوره اول شورا در سال ۷۷، عبدالله نوری با بیش از ۵۰۰ هزار رأی به شورای اول وارد شد، اما درگیری‌های سیاسی و اتفاقات آن دوران در سال ۸۱، باعث شد تا انتخابات شورای دوم با مشارکت بسیار پایین مردم برگزار شود. در شورای دوم، مهدی چمران تنها با ۱۹۲ هزار رأی به عنوان نفر اول شورا، وارد پارلمان شهری خیابان «بهشت»شد. دوره سوم البته با کمی تغییر، شهروندان بیشتری به مشارکت دعوت شدند و در سال ۸۵، بازهم مهدی چمران به عنوان نفر اول، توانست با ۶۰۰ هزار رأی وارد شورا شود. در دوره چهارم البته، مشارکت مردم به اوج رسید و با رأی بیش از ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تهرانی، بازهم چمران توانست با بیش از ۵۶۰ هزار رأی به عنوان نفر اول به صحن «بهشت» راه یابد. در این دوره البته تعداد اصلاح‌طلبان شورا به ۱۳ نفر رسیده بود. در این دوره هم جز سال اول، (به ریاست احمد مسجد جامعی) ریاست هر سه سال شورا با مهدی چمران بود. بنابراین می‌توان گفت که دوره پنجم به نوعی خط پایان ریاست ۱۱ ساله مهدی چمران بر شورای شهر تهران است! اختلاف رأی چمران با نفر آخر لیست امید ۲۴۷ هزار نفر است.
اعضای علی البدل دوره پنجم
پس از رأی‌آوری لیست ۲۱ نفره امید، نام مهدی چمران، نفر نخست لیست ۲۱ نفره «خدمت» با اختلاف زیاد با آخرین نفر لیست امید قرار دارد. مهدی چمران در این دوره با ۶۵۳ هزار و ۲۴۷ رای، نفر بیست و دوم انتخابات این دوره و نخستین نفر از لیست علی البدل‌های شورا است. پس از او «علیرضا دبیر» و «حبیب کاشانی» قرار گرفته‌اند. بدین ترتیب در صورتی که هر یک از اعضای لیست امید بنا به دلایلی از شورا استعفا بدهند، «مهدی چمران» به عنوان تنها عضو اصولگرا، یک تنه در مقابل ۲۰ نفر دیگر قرار می‌گیرد. آنطور که اخبار غیر رسمی نشان می‌دهد، ممکن است «محسن هاشمی» به عنوان گزینه شهرداری تهران معرفی شود. البته انتخاب «محسن مهر علیزاده» هم برای گزینه شهرداری تهران دور از انتظار نیست!
رکورد زنان در شورای پنجم شکسته شد
در انتخابات این دوره علاوه بر رکورد میلیونی حضور شهروندان تهرانی در پای صندوق‌های رای، انتخاب ۶ عضو زن هم رکورد جدیدی ثبت کرد. در دوره چهارم تنها ۳ کرسی شورا در اختیار زنان قرار داشت. در دوره سوم، ۳ زن، در دوره دوم، ۲ زن و در دوره اول هم تنها ۳ زن به ترتیب در شورای شهر تهران حضور داشتند.
واکنش چمران
مهدی چمران اما درباره ورودش به عنوان عضو علی‌البدل به شورای پنجم گفته است: روی حدسیات و گمانه‌زنی‌ها نمی‌توان سخن گفت. اما من در باره بیان حرف حق، اگر هزار نفر هم در برابر من باشند، حرف حق را می‌زنم، چه تک باشم و چه با هزار نفر، واقعیت و حرف حق را کتمان نخواهم کرد. بی‌شک مرا شناخته‌اند. برایم حیات ارزشی ندارد که حقی را ناحق کنم و یا ناحقی را حق کنم. مهدی چمران در نامه‌ای که به وزارت کشور نوشته آورده: ما شکایت نکردیم، فقط به نظر ما نظارت کافی در هنگام شمارش آرا وجود نداشته است سؤال این است، آیا نمایندگان مجلس سیستم الکترونیکی را بررسی کرده‌اند؟ وی ادامه داد: مجلس همواره این‌گونه صندوق‌های الکترونیکی را بررسی می‌کند، اما در این مورد بررسی نکرده است. در این صورت نظارت کافی نخواهد بود. چمران ادامه داد: ما درخواست بازخوانی شمارش آرا را نکردیم و فقط هشدار دادیم. با این حال از کی تا به حال بازخوانی آرا تشویش اذهان عمومی شده است؟ او ادامه داد: ما به نتیجه کاری نداریم ما از موفقیت خوشحال هستیم، هرکسی برود و بیاید تأثیری ندارد، فقط باید کار روی اصول قانونی ادامه یابد. وی افزود: براساس قانون آرا باید در فرمانداری تجمیع شود، اما نه تنها این تجمیع صورت نگرفته، بلکه فرمانداری اصلاً اطلاعی از میزان تجمیع آرا ندارد.
رد ادعای چمران

با این حال، عضو هیأت عالی نظارت بر انتخابات شوراها در استان تهران با رد ادعای برخی از اعضای شورای چهارم مبنی بر عدم نظارت مجلس بر انتخابات شوراها گفت: معترضان به فرآیند اجرایی هیأت نظارت بر انتخابات شورای شهر تهران بفرمایند که رویه چگونه است، چرا که ما طبق قانون عمل کرده‌ایم. طیبه سیاووشی گفت: در روز انتخابات نیز بنده حوزه‌های شرق تهران از منطقه ۸ تا ۱۹ را از صبح تا ساعات پایانی شب رصد کردم و سایر اعضا نیز شمال و غرب تهران را پوشش دادند. همچنین از نزدیک با ناظران در ارتباط بودیم و در جریان مشکلات قرار گرفتیم و گزارش‌ها را به دبیرخانه مرکزی هیأت نظارت شورای شهر تهران ارسال کردیم. وی یادآور شد: دوره‌های قبلی انتخابات شورای شهر، شهرداری تهران با هیأت نظارت همکاری می‌کرده که در این دوره از امکانات آموزش و پرورش استفاه کرده‌ایم و مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران با ما همکاری کردند و هیأت‌ها در مناطق آموزش و پرورش مستقر بودند. در همین زمینه، سیدشهاب الدین چاوشی، رئیس ستاد انتخابات استان تهران هم از شاکیان احتمالی انتخابات شورای شهر خواست تا با رعایت دقیق قوانین و نظم اجتماعی اعتراض و شکایت مستند خود را از مجاری قانونی؛ هیأت‌های نظارت و اجرایی شهرستان و استان مستقر در فرمانداری‌ها و استانداری پیگیری کنند.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    مردم اصول گرا نمیخوان

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج