۵۳۶۲۷
۱ نظر
۵۰۰۵
۱ نظر
۵۰۰۵
پ

روحانی: احترام را به پاسپورت برمی گردانم

حجت الاسلام حسن روحانی کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست‌ جمهوری که در ساعات پایانی دیشب از طریق شبکه بین المللی جام جم با ایرانیان خارج از کشور سخن می گفت درباره مسائل گوناگون به سئوالات ایرانیان خارج از کشور سخن گفت.

خبرگزاری مهر: کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با تاکید بر این که باید سطح روابط ایران با آمریکا را از حد تخاصم به تنش برسانیم گفت: امروز نمی توانیم بگوییم که می خواهیم روابطمان با آمریکا را تنش زدایی کنیم شاید ۸ تا ۱۰ سال پیش می توانستیم چنین موضوعی را مطرح کنیم اما امروز شرایط متفاوت شده است. بنده معتقدم که حتی با دشمن هم باید تعامل داشته باشیم، هنر در این است که نگذاریم توطئه دشمن علیه ما عملی بشود.

حجت الاسلام حسن روحانی کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست‌ جمهوری که در ساعات پایانی دیشب از طریق شبکه بین المللی جام جم با ایرانیان خارج از کشور سخن می گفت درباره مسائل گوناگون به سئوالات ایرانیان خارج از کشور سخن گفت.

وی در پاسخ به اینکه تدبیرها و برنامه شما برای رفع تحریم های ظالمانه موجود علیه جمهوری اسلامی که بر زندگی ایرانیان خارج از کشور نیز تاثیر گذاشته است چیست؟ اظهار کرد: این هموطن گرامی سئوال بسیار مهمی را مطرح کردند البته بسیاری از پاسخ ها درباره این سئوال کلیشه ای است و هر کسی می آید تاکید می کند که تحریم ها را خواهد برداشت اما پاسخ و راهکار بنده عملی و اجرایی است.

روحانی افزود: یک بخشی از تحریم ها که تحریم آمریکاست برای مردم ما از دیرباز آشناست و توانسته ایم با آن بویژه در ۸ سال دفاع مقدس مقابله کنیم اما در سالهای اخیر دو مشکل بوجود آمده است، اول اینکه بحث تحریم در شورای امنیت سازمان ملل آغاز شده که این موضوع بی سابقه بوده است و دوم اینکه آن فاصله ای که سابقا بین اتحادیه اروپا و آمریکا بوجود آورده بودیم و در پرونده هسته ای این اقدام صورت گرفته بود از بین رفته است.

این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست‌ جمهوری تصریح کرد: این هنر دیپلماسی دولتمردان است که نگذارند اجماع جهانی که همان اجماع قدرت های بزرگ علیه ماست شکل بگیرد، البته بسیاری از کشورهای دنیا بویژه در دنیا غیر متعدها در کنار ما هستند ولی منظور از اجماع همان اجماع قدرت های بزرگ علیه ماست که مشکل را بیشتر کرده است.

وی راهکار عملی خود برای رفع تحریم ها را این گونه بیان کرد: ما باید از همان راهی که دشمن استفاده کرده استفاده کنیم و مسیر را برگردیم . باید با تلاش و فعالیت اجماع بوجود آمده را بشکنیم و فاصله لازم را به وجود آورده و قدم به قدم با تحریم ها مقابله کرده و آن را برداریم. این کار یک شبه امکان پذیر نیست ولی به دلیل تجربه ای که دارم می دانم این کار شدنی است اما باید قدم به قدم به سمت حل مشکلات که با یک مذاکره جدی امکان پذیر است گام برداریم.

روحانی تاکید کرد:که مذاکره به معنای اعلام مواضع نیست بلکه باید موضوعی به عنوان مورد بحث بررسی شود و با تبیین نظرات بین ایده های دو طرف مذاکره پل زده شد تا به نقطه مشترک برسیم بر همین اساس موضوع تحریم در میان مدت قابل حل است.

وی اضافه کرد: آن کسی که رئیس جمهور خواهد شد سوابق، تفکرات، راهبرد ها و شعارهایش اولین علامت را به داخل و خارج از کشور می دهد این موضوع یا به معنای عقلانیت و اعتدال است و یا تندروی. کلید این کار در دست مردم است که ۲۴ خرداد درباره آن تصمیم گیری خواهند کرد. دولت بنده دولت تدبیر و امید است.

روحانی در پاسخ به سئوال یکی از ایرانیان خارج از کشور مبنی بر اینکه چرا دولت جمهوری اسلامی برقراری رابطه و سرمایه گذاری در کشورهای همسایه را رها کرده و در برخی دولت های دوردست سرمایه گذاری می کند گفت: هیچ کشوری در انزوا به پیشرفت نمی رسد . جهان امروز اتصالات فراوانی پیدا کرده است و ما باید در این جهان نقش ایران با حفظ منافع در نظر داشته باشیم و نگذاریم توطئه دشمن علیه ما عملی شود. این موضوع را بویژه باید در ارتباط با همسایگان در نظر داشته باشیم.

وی با تاکید بر اینکه همسایگان از لحاظ امنیت ملی اشتراکات فرهنگی و سرمایه گذاری بسیار برای ما اهمیت دارند یادآور شد: جمهوری اسلامی ۱۵ کشور همسایه دارد که روابط ما با برخی از همسایگان روابط خوبی است و با برخی از آنها نیز روابط خوبی نداریم که باید موضوعات بین ما حل و فصل شود البته در تجارت هم باید اولویت با همسایگان باشد اما این به معنای این است که با دیگران روابط تجاری نداشته باشیم چون برقراری این روابط با دیگران هم اقدام خوبی است.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در بخشی از سخنانش با بیان اینکه باید حد تخاصم با آمریکا را پائین بیاوریم و حداقل آن را به تنش برسانیم در ۸ تا ۱۰ سال پیش می توانستیم چنین چیزی را مطرح کنیم که می خواهیم با آمریکا تنش زدایی نماییم اما امروز شرایط متفاوت شده است باید بدانیم حتی با دشمن هم باید تعامل داشته باشیم. هنر در این است که نگذاریم توطئه دشمن علیه ما عملی شود.

کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست‌ جمهوری اظهار داشت: کشور بزرگ ایران اسلامی در سال‌های اخیر با معضلات و مشکلات اقتصادی و حتی اجتماعی، فرهنگی و به ویژه در زمینه سیاست خارجی و روابط خارجی مواجه بوده که تبعات آن نه تنها شامل حال همه مردمی که در این سرزمین زندگی می‌کنند شد حتی شامل حال شما عزیزان که در گوشه و کنار جهان زندگی می‌کنید نیز شد.

حجت الاسلام روحانی تصریح کرد: خیلی دوست ندارم که شما را به عنوان ایرانیان خارج از کشور یاد کنم، همه ما ایرانی هستیم و فاصله جغرافیایی نمی‌تواند به وحدت، هویت و هویت ملی ما تاثیر بگذارد بنابراین ایرانی، ایرانی ا‌ست. هر کجا هست ایرانی است و همه ما به ایرانی بودن در فرهنگ ایرانی و اسلامی خودمان مغرور هستیم و با افتخار از آن یاد می‌کنیم.

وی گفت: در برابر مشکلاتی که ما امروز با آن مواجه هستیم خوشبختانه به دلیل توانمندی‌های مدیریتی و سرمایه انسانی و سرمایه علمی و فرهنگی و داشتن متخصصان، صاحب‌ نظران، دانشگاهیان، نخبگان و افراد با تجربه و مدیران لایق از یک طرف و داشتن منابع بسیار غنی از سوی دیگر و جایگاه بسیار مهم این سرزمین که سرزمینی استراتژیک است، از نقطه نظر دیگر راه حل مشکلات و عبور از معضلات گرچه کمی دشوار است اما حتما ممکن است که با یاری همه ایرانیان و همه آنها‌یی که برای توسعه این کشور می‌اندیشند، امکان‌پذیر خواهد شد.

روحانی تاکید کرد: پنج دوره نماینده مجلس شورای اسلامی بوده ام‌ و در مرکز قانون‌گذاری، رئیس کمیسیون سیاست خارجی و دفاع بودم و ۱۶ سال دبیر شورای عالی امنیت ملی و ۲۰ سالی هست که عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام هستم که در آن سیاست‌های کلی تهیه و تدوین می‌شود.

وی ادامه داد: امروز عضو مجلس خبرگان رهبری هستم و علاوه بر این، چندین سال است که رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص هستم و بسیاری از تحقیقات مربوط به بخش اقتصادی، فرهنگی، سیاست داخلی و خارجی و سیاست‌های اجتماعی در این مرکز مورد بررسی قرار می‌ گیرد.

روحانی افزود: علاوه بر این من دانش‌آموخته حوزه علمیه قم تا درجه اجتهاد هستم و هم دانش‌آموخته حقوق از دانشگاه تهران، در خارج از کشور در دوره‌های فوق لیسانس و دکترا درس خواندم؛ مجموعه دانش و توانمندی علمی بنده و تجربه‌های علمی که داشته‌ام، فکر می‌کنم این توان را در من ایجاد کرده باشد تا بتوانم در خدمت مردم و در خدمت کشور برای اداره بهتر بخش اجرایی کشور باشم.

این کاندیدای انتخابات ریاست ‌جمهوری اضافه کرد: مدیریت‌های قبلی من در بخش‌های مختلف سیاست‌گذاری،‌ قانون‌گذاری و البته در بخش اجرا هم به عنوان مسئول دبیرخانه در ۱۶ سال و به عنوان کسی که در دوران دفاع مقدس رئیس ستاد قرارگاه خاتم‌الانبیاء و فرمانده پدافند هوایی بودم.

وی اظهار داشت: تجربیات گذشته توان را در من ایجاد کرده است که امروز بتوانم در مسائل اجرایی کشور مسئولیت را برعهده بگیرم. البته می‌دانیم که اداره کشور به مفهوم استفاده درست از همه کارشناسان و متخصصان و برنامه‌ریزی درست اجرایی و ایجاد هماهنگی و در بسیاری از موارد، اجماع ملی است.

روحانی در ادامه سخنانش تصریح کرد: منظور از اجماع ملی یعنی اجماع همه مسئولان رده بالا، همزمان با افکار عمومی جامعه و من در همه این زمینه‌ها تجربیات فراوانی در سال‌های گذشته داشته‌ام. سابقه افراد گویای این است که چه کارهایی انجام داده‌اند. سابقه من در سمت‌های مختلف در سال‌های گذشته می‌تواند این شهادت را بدهد که آنچه من گفته‌ام در عمل هم به آن پایبند بوده‌ام.

این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری گفت: علاوه بر اینکه در موضوعات مختلف اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی، در مرکز تحقیقات استراتژیک در مجموع بیش از ۳۰۰ جلد کتاب زیرنظرم تالیف، تدوین، چاپ و منتشر شده است که هموطنان عزیز ما می‌توانند مطلع باشند از آنچه که در این کتاب‌ها آمده و این نشانه پشتوانه و کوله بار علمی و تجربی است که برای اداره کشور در اختیار دارم.

وی افزود: هم اکنون کشورمان در زمینه اقتصادی مشکلات عمده‌ای دارد که از جمله آن تورم و موانع بخش صادرات است که باید برای رفع آنها برنامه‌ ریزی دقیق صورت گیرد؛ برنامه اقتصادی‌ام بر دو محور استوار است یکی تولید ثروت ملی و دیگری توزیع عادلانه ثروت که این‌ها دو هدف اساسی در برنامه اقتصادی بنده است.

این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست‌ جمهوری تاکید کرد: اگر ما بتوانیم ثروت ملی را افزایش دهیم یعنی زندگی و معیشت مردم را بهبود بخشیده‌ایم. برای ایجاد ثروت ملی اقدامات فراوانی باید انجام شود که مهمترین آن بهبود فضای کسب و کار است.

روحانی ادامه داد: با بهبود فضای کسب و کار می‌توانیم به تولید در بخش های صنعت، کشاورزی و خدمات رونق دهیم.

وی خاطرنشان کرد: اگر تولید رونق یابد، معنای آن این است که در بازار، کالا و خدمات بیش از تقاضا خواهد بود، وقتی که تولید بالاتر از تقاضا باشد، می‌تواند تعادل قیمتی ایجاد کرده و حتی در مسئله تورمی که مورد سوال بوده است، تورم را مهار کرده و کنترل کند البته تورم عوامل مختلفی دارد که یکی از آنها مربوط به تولید است.

روحانی همچنین تصریح کرد: نرخ رشد نقدینگی ما در سال‌های اخیر بسیار بالا رفته و کشور از ۶۸ هزار میلیارد تومان نقدینگی در سال ۸۴، امروز به بالای ۴۵۰ هزار میلیارد تومان رسیده‌ است، معنای آن این است که نقدینگی تقریبا به حدود ۷ برابر رسیده است. قیمت کالاها در طول این چند سال، ۳۰۰ درصد افزایش یافته است و ما برای اینکه تورم را حل کنیم، یکی از راه‌ حل های آن این است که باید نقدینگی را به سمت تولید هدایت کنیم.

وی بیان داشت: امروز مشکلی که وجود دارد این است که نقدینگی ما به دلیل عدم بهبود فضای کسب و کار به سمت دلالی حرکت کرده است که گاهی این نقدینگی به سمت خرید سکه، خرید ارز خارجی و دلار و گاهی به سمت زمین و مسکن رفته است. هر جا که سیل نقدینگی حرکت کرده، ویرانی به دنبال آن آمده است. باید کاری کنیم تا نقدینگی به سمت تولید هدایت شود.

کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست‌ جمهوری گفت: ما باید با رانت‌خواری و فساد مبارزه کنیم چرا که بدون مبارزه با فساد تولید رونق پیدا نمی‌کند؛ باید خدمات لازم را در اختیار تولیدکنندگان و کارآفرینان قرار دهیم تا بتوانیم هم معضل بیکاری را حل و معضل تورم را مرتفع کنیم.

وی ادامه داد: اقشار کم درآمدی هستند که برای آنها بسته‌های حمایتی مد نظر قرار داده شده است؛ از جمله آنها، این است که ۵ میلیون نفر دارای بیمه خدمات درمانی نیستند که باید این بیمه را برای آنها توسعه داده و همگانی کنیم. تمام مردم ایران باید دارای این امکانات بوده و تحت پوشش بیمه قرار گیرند.

روحانی ادامه داد: امروز مخارج درمان سنگین است و همگانی کردن بیمه خدمات درمانی باعث می‌شود تا این مخارج تعادل پیدا کند. در بخش‌های دیگر هم بسته‌های حمایتی برای اقشار کم درآمد داریم، اساس سیاست ما بالا بردن ثروت ملی، رونق تولید و اشتغال و بهبود فضای کسب و کار است.

این مذاکره کننده اسبق هسته ای کشورمان در ادامه صحبت هایش به راه‌های مقابله با تحریم‌ها در دولت آینده و احتمالی‌اش اشاره کرد و افزود: گفته می‌شود که اگر من رئیس‌ جمهور شوم، تحریم را بر می‌دارم واقعیت این است که بخشی از تحریم که عمدتا تحریم آمریکا می‌شود، از دیرباز با آن آشنا بوده‌ایم و با این تحریم‌ها مقابله کرده‌ایم.

وی اظهار داشت: در دوران دفاع مقدس توانستیم از کشور دفاع کنیم و همین‌طور توانستیم از کنار تحریم‌ها عبور کنیم اما در سال‌های اخیر دو مشکل پیش آمده است، مشکل اول این است که بحث تحریم در شورای امنیت سازمان ملل آغاز شده که این بی‌سابقه بوده یعنی تحریم‌های گذشته، تحریم سازمان مللی نبود.

روحانی در همین زمینه تصریح کرد: نکته دوم این است که ما همواره فاصله‌ای را بین اتحادیه اروپا و آمریکا بوجود آورده بودیم که این فاصله گاهی بسیار استراتژیک و گاهی تاکتیکی بود. اما به هر حال این فاصله در عمل وجود داشت. ما در پرونده هسته‌ای هم این کار را کردیم و بین اروپا و آمریکا فاصله ایجاد کردیم . سفیر روسیه در اجلاس شورای حکام نوامبر ۲۰۰۳ در آذر ۸۲ وقتی که سه کشور اروپایی با آمریکا در شورای حکام مشاجره داشتند، گفته بود که من در دهه‌های اخیر چنین منظره‌ای را مشاهده نکرده بودم، به نحوی که در یک اجلاس بین‌المللی، ۳ کشور مهم اروپایی یک طرف باشند و آمریکا طرف مقابل آنها باشد بنابراین این وابسته به هنر دیپلماسی و هنر دولتمردان و همه مسئولان است که نگذارند اجماع علیه کشور شکل بگیرد.

وی افزود: از اجماع، به اجماع جهانی همواره یاد می‌شود ولی مقصود از اجماع جهانی، اجماع قدرت‌های بزرگ است وگرنه بسیاری از کشورها به خصوص جنبش غیرمتعهدها، حامی ایران هستند.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: به دلیل اجماعی که بین اروپا و آمریکا و یا قدرت‌های بزرگ به شکلی صورت گرفته، مشکل بیشتر شده است. باید از راهی که دشمن استفاده کرده، استفاده کنیم؛ دشمن توانسته با بهانه‌هایی یک اجماع علیه ایران بین قدرت‌ها بوجود آورد و ما هم باید با تلاش و فعالیت و مذاکره جدی، بتوانیم کاری کنیم که این اجماع را شکسته و فاصله‌های لازم را بوجود آوریم و فضای تنفری را ایجاد کرده و قدم به قدم با تحریم‌ها مقابله کنیم؛ این کار یک شبه امکان‌پذیر نیست به دلیل تجربه فراوانی که من در این زمینه دارم، می‌دانم که این کار شدنی است اما باید قدم به قدم پا را پیش بگذاریم و به سمت حل معضلات برویم.

روحانی در ادامه سخنانش با بیان اینکه مذاکره به اعلام مواضع نیست، گفت: مذاکره‌ این نیست که ما با جمعی اعلام موضع کنیم و آنها هم اعلام مواضع کنند، مذاکره به این معناست که در خصوص موضوعی بحث و بررسی کنیم و در مذاکره باید پل زده شود تا به نقطه مشترک برسیم و در آن صورت است که می‌توان مسائل را حل و فصل کرد.

وی در خصوص سیاست خارجی دولت آینده و اینکه رئیس جمهور آینده چه تصمیماتی درباره ایرانیان خارج از کشور اتخاذ خواهد کرد، اظهار داشت: در واقع همه سوالات به سیاست خارجی بازمی‌گردد. ارزش پاسپورت علامت نوع رابطه ما با دنیاست اگر روابط ما با کشوری، قاره‌ای یا کل جهان صمیمی و بر مبنای احترام متقابل و منافع متقابل، روابط گرمی شد، آن وقت شهروند ایرانی در آن کشور جایگاه دیگری پیدا می‌کند، در آن صورت چهره ایرانی را که می‌بینند، به عنوان چهره دوست نگاه می‌کنند و پاسپورت هم جایگاه خود را پیدا می‌کند.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه اگر بین دو کشور اعتماد نباشد، رابطه خوب هم به تبع برقرار نخواهد شد، اظهار داشت: اگر اعتماد باشد ولی منافع متقابل نباشد، باز هم رابطه خوب ادامه پیدا نمی‌کند، اگر منافع باشد و احترام باشد، ولی اعتماد نباشد، باز هم این رابطه ادامه پیدا نخواهد کرد، همه این اصول باید در کنار خود چیده شود تا روابط بهتری با دنیا برقرار شود.

این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری همچنین در بخش دیگری از سخنانش درخصوص مشکلات بانکی ایرانیان خارج از کشور، تصریح کرد: ایرانیان داخل کشور هم که می‌خواهند با خارج از کشور ارتباط داشته باشند، با مشکل بانکی روبه رو هستند، این مشکلات بانکی از تبعات تحریم است.

برنامه دولت و تدبیر و امید آن است که انزوا را از بین برده و به عبارت دیگر برنامه دولت تدبیر و امید تعامل سازنده با جهان است و نه تقابل و ما جای این تقابل را با تعامل عوض خواهیم کرد.

روحانی در پاسخ به این سئوال که برنامه شما برای پرونده هسته ای ایران چیست و آیا باید ما هزینه گزافی را در این زمینه متقبل شویم؟ گفت: اصل بحث فناوری هسته‌ای جزو برنامه‌های توسعه کشورمان بوده و در چارچوب برنامه‌های‌های پیشرفت کشورمان قرار دارد. ما در این زمینه به صورت صلح آمیز عمل کرده‌ایم و تنها مشکلی که در این زمینه بوجود آمده، بحث غنی سازی است که به علت بهانه جویی‌های آمریکا و پس از آن آژانس بین‌المللی، بوجود آمده است.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری افزود: ما این ادعاها را رد می‌کنیم زیرا تمام فعالیت هایمان را در زمینه هسته‌ای زیر نظر آژانس بین‌المللی هسته‌ای و قانون انجام داده‌ایم. تمام فعالیت‌های هسته‌ای ما با نظارت آژانس است. کار قانونی انجام می‌دهیم و برنامه هسته‌ای کشورمان در چارچوب برنامه توسعه کشورمان دنبال می‌شود اما باید در این زمینه با مذاکرات، نسبت به ادعاها عمل کنیم و در این زمینه به حل و فصل مسائل بپردازیم. مساله ما در این زمینه، هم ساخت نیروگاه هسته‌ای و هم غنی‌سازی و تولید انرژی هسته‌ای است و در کنار این موضوع، باید بحث اعتمادسازی را نیز دنبال کنیم و با این روند اجازه ندهیم که مشکلاتمان در این زمینه بیشتر شود.

وی در پاسخ به این سئوال که چقدر در دولت خود به احزاب مخالف اجازه فعالیت می‌دهید، با مهم قلمداد کردن بحث انتقاد و آزادی بیان اظهار داشت: مساله آزادی بیان و نقد و فعالیت احزاب، به عنوان یک اصل اساسی در کشور است. کشوری می تواند به رشد و توسعه دست پیدا کند که آزادی بیان و نقد در آن وجود داشته باشد،‌ در واقع توسعه اقتصادی بدون توسعه سیاسی امکان پذیر نیست.

روحانی گفت:‌ نقد می تواند تصحیح کننده خطای دولت باشد. نقد حق مردم است و از لحاظ شرعی وظیفه‌ای را بر دوش آنها می‌گذارد، دولت امید از انتقاد سازنده انتقاد می‌کند؛ عملکرد من هم همین موضوع را نشان می‌دهد که در زمانی که مسئول پرونده هسته‌ای ایران بودم، نقدهای فراتر از نقدهای سازنده و بلکه حرف‌های تخریب کننده در زمینه عملکرد ما در پرونده هسته‌ای صورت می‌گرفت ولی در این زمینه از هیچ روزنامه و رسانه‌ای شکایت نکردم و جز در برخی از موارد که نیاز به توضیح داشت، در مقابل این انتقادات واکنش نشان ندادم.

وی با بیان اینکه اساس مردم‌سالاری با مشارکت مردم امکان پذیر است، اظهار داشت : مشارکت مردم تنها منحصر به انتخابات نیست و مردم باید در تمامی مراحل در اداره کشور مشارکت داشته باشند.

این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: مردم باید در زمینه تدوین برنامه‌ها و انتخاب وزیران نیز مشارکت کنند و برنامه من این است که در برنامه‌های اقتصادی از فعالان اقتصادی و کارآفرینان نیز دعوت کنم و از نظرات آنان نیز استفاده خواهم کرد در انتخاب وزیران حتما با صاحب نظران آن حوزه‌ها مشورت می‌کنم و وزیری را انتخاب خواهم کرد که باعث افتخار صنف خود شود، البته بخش تایید صلاحیت وزیران بر عهده مجلس است، اما در زمینه انتخاب این وزیر از نظر فعالان و صاحب‌نظران بهره خواهم برد.

روحانی با اشاره به اینکه مشارکت مردم در کشور از طریق اعتماد سازی صورت می‌گیرد، گفت:‌ مردم وقتی همکاری و مشارکت می‌کنند که اعتمادشان به نظام جلب شده باشد و در واقع با همکاری مردم است که حل معضلات تسهیل می‌شود.

وی افزود: رئیس جمهور، مالک این کشور نیست و تنها مردم ایران مالک این سرزمین هستند و تمامی مسئولین کشور امانت‌دار بوده و باید امانت‌دار خوبی باشند و هیچگاه احساس مالکیت نکنند.

روحانی تصریح کرد: مشارکت مردم در امور کشور در آنها احساس تعلق خاطر نسبت به کشورشان می‌کند و تا احساس مالکیت و مشارکت وجود نداشته باشد، ما نمی‌توانیم به پیشرفت برسیم.

روحانی در پاسخ به سئوالی درباره برنامه‌هایش برای حمایت حقوقی از ایرانیان خارج از کشور گفت: اگر فرد ایرانی مشکل تعویض پاسپورت و یا گرفتن پاسپورت و مشکل تمدید آن را دارد و یا حتی مشکل شناسنامه و حتی یک سند یا مشکل سربازی دارد، می توان آن را حل کرد.

وی ادامه داد: یکی از کارهایی که در زمان مسئولیتم در شورای عالی امنیت ملی انجام دادم و به نتیجه رساندم این بود که جوانان ایرانی که در خارج از کشور هستند ولو اینکه دوران خدمت سربازی را نگذرانده‌اند بتوانند سالی ۳ ماه به ایران بیایند و برگردند تا رابطه‌شان با فرهنگ ایران و ملت ایران قطع نشود و این برنامه را جزو افتخاراتی می‌دانم که در آن دوران پیگیری کردم و با دستگاه‌های مربوطه هماهنگی‌های لازم را انجام دادم و با ستاد کل نیروهای مسلح و وزارت امور خارجه به تفاهم رسیدیم و این مقررات را تصویب و اجرایی کردیم.

روحانی خاطرنشان کرد: باید کاری کنیم تا همه ایرانیان به راحتی به داخل کشور رفت و آمد کنند. به دنبال این خواهم بود تا ایرانیانی که حتی از لحاظ حقوقی و قضایی مشکلی دارند با هماهنگی قوه قضائیه کاری کنیم که آن فرد ایرانی برای کوتاه‌مدت به داخل کشور رفت و آمد داشته باشد و بازگشت او را تضمین کنیم. رابطه ایرانیان با داخل کشور یکی از وظایف مهم دولت و به نفع همه ایرانیان است.

این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه ایرانیان باید احساس کنند که همه آنها سفیران ما در سراسر جهان هستند، افزود: ایرانیان باید به کشور خود احساس تعلق کنند و بدانند بین ایرانی ساکن اروپا یا تهران از لحاظ حقوق شهروندی تفاوتی وجود ندارد و هر دو ایرانی‌ و عضو ملت هستند و تفاوتی با هم نخواهند داشت. باید مشکلات ایرانیان را حل و فصل کنیم و شاید یکی از راه‌های آن دولت الکترونیک است. باید خیلی از کارها را بدون مراجعه حضوری حل و فصل کنیم. ممکن است در کشوری سفارتخانه یا کنسولگری جمهوری اسلامی ایران فعال نباشد و باید بتوانیم از طریق کشورهای همسایه کار را با دولت الکترونیک حل و فصل کنیم.

روحانی گفت: برای توسعه کشور نیاز به سرمایه داریم و قبل از اینکه به فکر سرمایه خارجی باشیم در ابتدا باید به فکر جذب سرمایه ایرانیان خارج از کشور باشیم. ایرانیانی در خارج از کشور هستند که سرمایه‌دارند و به کشورشان علاقه دارند، سرمایه آنها می‌تواند به کشور کمک کند و حتی منفعت متقابلی برای خود آنها داشته باشد.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: باید تسهیلات لازم را برای ورود سرمایه‌های ایرانیان خارج از کشور و سود و خروج آن انجام دهیم و اگر مشکلات و موانع را در این مسیر پیدا کردیم حتما لوایحی را به مجلس شورای اسلامی تقدیم خواهیم کرد تا بتوانیم از سرمایه ایرانیان که رقم آن بسیار بالا است، در توسعه کشور استفاده کنیم.

وی تصریح کرد: مردم ایران در هر کجا که هستند باید دولت را پناه و حامی خود بدانند و هیچگاه نباید حمایت دولت از سر مردم کم شود.

روحانی ادامه داد: بنده مخالف این هستم که اگر فردی تفکر یا سلیقه و نظر دیگری دارد اما به ایرانی بودن خود افتخار می‌کند و دلش می‌خواهد به کشور ایران خدمت کند، طرد شود بلکه باید حامی او باشیم و اگر مشکلی برای او در خارج از کشور پیش آمد باید با همه ابزار حقوقی و سیاسی به حمایت از او بپاخیزیم تا او بداند که تنها نیست و دولت ایران در کنار همه ایرانیان است. اگر این کار انجام شد آنگاه فرد ایرانی این احساس را خواهد داشت که او نیز در کنار ملت ایران است و باید بتواند همه امکاناتش را در خدمت نه تنها ملت ایران بلکه دولت ایران قرار دهد. لذا ما این برنامه‌ها را در دولت تدبیر و امید اجرا خواهیم کرد.

این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به سئوالی درباره دانشجویان ایرانی خارج از کشور گفت: موضوع دانشجویان ایرانی خارج از کشور بسیار اهمیت دارد و متاسفانه آنها در ماه‌های اخیر با مشکلاتی مواجه شده‌اند؛ برنامه دولت امید این است که افرادی که در دوره کارشناسی هستند و مشکل دارند، بتوانند به کشور برگردند و ادامه تحصیل آنها در داخل کشور باشد چرا که ظرفیت خالی در داخل به اندازه کافی وجود دارد.

روحانی افزود: مشکل ایرانیان خارج از کشوری که در دوره‌های کارشناسی ارشد و دکترا هستند و برای ادامه تحصیل مشکل دارند، در دولت آینده حل و فصل خواهد شد. البته جذب آنها به داخل ایران بسیار مهم است. ایران از هر نقطه دیگر دنیا، گیرایی بیشتری دارد و معلوم است که هر ایرانی دلتنگ کشورش است و دوست دارد در آن خدمت کند.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری افزود: برنامه دولت تدبیر و امید این است که از همه متخصصان ایرانی و نخبگان ایرانی خارج از کشور استفاده کند. من تنگ‌نظری‌هایی که امروز در رابطه با دانشجویان و اساتید وجود دارد و حضور در سمینارها و فرصت‌های مطالعاتی بسیار کم شده را نمی‌پسندم و کاملا با این تفکر مخالفم و معتقدم باید فضا را کاملا باز کنیم تا اساتید ما به خارج از کشور بروند و اساتید خارج کشور به داخل رفت و آمد کنند. گذشت، آن دنیایی که فکر کنیم اگر دو نفر با هم تماس گرفتند همه مسائل از بین خواهد رفت. امروز جهان، جهانِ اطلاعات است و همه به هم متصل هستند و لذا باید به مردم خود اعتماد کنیم و آنهایی که قصد خیانت دارند تعدادشان بسیار اندک است و حساب آنها جداست اما قاطبه ملت ایران عاشق کشورشان و منافع آن هستند و باید زمینه‌ای برای رفت و آمد اساتید و دانشجویان خارج از کشور به داخل فراهم کنیم.

روحانی خاطرنشان کرد: عزیزان ما در خارج از کشور می‌دانند که حتی فارغ‌التحصیلان داخل کشور که تعداد آن سالانه ۹۰۰ هزار نفر است، غالبا شغل مناسبی در اختیارشان نیست لذا ما برای اشتغال آنها برنامه جدی خواهیم داشت و جدی‌ترین برنامه اقتصادی‌ام در ماه‌‌های اول دولت حل معضل اشتغال به ویژه برای فارغ التحصیلان دانشگاه ها است و زمانی که این مشکل حل شد، خود به خود می‌توانیم ایرانیان تحصیل کرده خارج از کشور را به داخل جذب کنیم.

این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه آیا برنامه عملی برای مقابله با فساد دارید، گفت: اولویت‌های برنامه دولت تدبیر و امید اصلاح نظام اداری است چرا که دولت در حال حاضر بیش از حد بزرگ شده است و در شرایط فعلی دولت باید کوچک‌سازی شود.مقررات ما گاهی دست و پا گیر است و باید اصلاح شود و لذا دولت باید به سمت الکترونیکی شدن برود.

وی افزود: در مسئله فساد باید به غیر از‌ سازمان‌های نظارتی که کار خود را انجام می‌ دهند و دولت آینده با آنها همکاری خواهد کرد، دو کار مهم نیز باید انجام بشود. اقدام اول گردش سریع اطلاعات است. من تمام دستگاه‌های اجرایی را موظف خواهم کرد که کلیه فعالیت‌های مالی را و پروژه‌هایی که خارج از مناقصه انجام می‌دهند را در معرض مردم قرار دهم تا اطلاعات کاملا شفاف باشد چرا که با گردش اطلاعات و شفافیت جلوی بسیاری از مفاسد گرفته می‌شود.

روحانی تصریح کرد: با دولت الکترونیک می‌‌توان جلوی فساد را گرفت. در حال حاضر مشکلاتی بین گمرک و بانک‌ها وجود دارد که به دلیل ارتباط‌های کاغذی است و لذا باید این ارتباط‌ها در فضای مجازی حل و فصل کنیم تا این فساد کم شود.

این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: آزادی رسانه‌ها اعم از روزنامه‌ها، سایت‌ها و رسانه ملی یکی دیگر از عوامل جلوگیری از فساد اقتصادی است.

روحانی در پایان سخنانش خاطرنشان کرد: می‌خواهم به همه هموطنان در سراسر جهان اعلام کنم که در دولت تدبیر و امید برای زبان فارسی تلاش ویژه خواهم کرد و گسترش این زبان مخصوصا برای نسل سوم و چهارم ایرانیان خارج از کشور از برنامه‌های من است و به همه هموطنان قول خواهم داد که بزرگان و افتخارات ایران را و میراث فرهنگی ایران و بزرگانی که برخی همسایگان در حال تصاحب آنها هستند را این افتخارات که جزو تاریخ و فرهنگ ما است را برمی‌گردانم و قول می‌دهم که احترام را به پاسپورت ایرانی برگردانم.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • مریم بانو

    عمرا .......

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج