گرامیداشت روز جهانی ام اس در ایران
فدراسیون جهانی «ام اس» به مناسبت این روز اعلام کرد: روز جهانی «ام اس» افراد، گروهها و سازمانها را در یک حرکت جهانی در برابر این بیماری متحد خواهد کرد.
این روز به آنها فرصت خواهد داد که در رویدادها و فعالیتهایی شرکت کنند که حاصل آن بالا بردن سطح آگاهی عمومی درباره ام اس بعنوان یک مساله جهانی و افزایش بودجهها برای حمایت از کارها و اقدامات لازم در این حرکت از جمله تحقیقات در مورد این بیماری خواهد بود.
بر اساس این گزارش، روز جهانی ام اس از سوی فدراسیون بین المللی ام اس و انجمنهای عضو این فدراسیون برای تمام افراد، گروهها و سازمانهای شرکت کننده در این حرکت جهانی تعیین شده است. همانطور که گفته شد هدف از تعیین این روز افزایش آگاهی درباره این بیماری، افزایش جوامع ملی که در این زمینه فعال هستند، انسجام گسترش و پیشبرد این حرکت جهانی در برابر بیماری و ایجاد منابع مالی برای حمایت از این حرکت است.
تمام افراد گروهها و سازمانها میتوانند با ثبت نام و حضور و یا حتی ساماندهی برنامههایی خاص به مناسبت این روز در این حرکت جهانی شرکت داشته باشند. همچنین میتوانند در بخش ارائه تحقیقات و یا تامین منابع مالی برای حمایت از بیماران مزبور همکاری نمایند.
به گزارش فدراسیون جهانی ام اس، در این روز بیش از ۱۶۰ برنامه در ۵۱ کشور مختلف جهان برگزار خواهد شد. تمام این گروهها در یک تلاش هماهنگ متحد میشوند تا اندیشه و آگاهی درباره این بیماری را در سراسر دنیا ارتقا دهند. در این برنامهها از شرکت کنندگان درخواست میشود درباره تجارب خود در خصوص این بیماری گفت وگو کنند. سازمانهای خود را در سراسر جهان که در رابطه با این بیماری فعال هستند متحد سازند و سیاستمداران را برای اقدام در این زمینه از جمله تخصیص بودجه تشویق کنند.
به گزارش ایسنا، این حرکت جهانی با هر فرد مبتلا به ام اس در جهان متحد میشود. به این ترتیب تمام افراد، گروهها و سازمانها میتوانند با همدیگر برای بهبود کیفیت زندگی تمام مبتلایان به ام اس تلاش کنند. در این حرکت تحقیقات لازم برای درمان و پایان بخشیدن به این بیماری انجام میگیرند.
ظرفیت انجمنهای ام اس برای حمایت از مبتلایان افزایش می یابد. اطلاعات درباره بیماری رد و بدل میشود و برنامهها و اقدامات در جهت حفظ حقوق بیماران مبتلا به ام اس اجرا میشوند. بیماری ام اس، اختلال در سیستم ایمنی خودکار بدن است که در سیستم ایمنی بدن به سیستم اعصاب مرکزی خود حمله میکند. بر اساس این گزارش، احتمال ابتلا به این بیماری در زنان شایع تر است.
نرخ ابتلا به این بیماری بین دو تا ۱۵۰ نفر در هر ۱۰۰ هزار نفر است. این بیماری برای اولین بار در سال ۱۸۶۸ از سوی جین - مارتین شارکوت تشریح شد. این بیماری روی توان سلولهای عصبی در مغز و نخاع در برقراری ارتباط با دیگر سلولها تاثیر میگذارد. سلولهای عصبی با ارسال سیگنالهای الکتریکی با یکدیگر ارتباط میگیرند که این سیگنالها از طریق رشتههای عصبی طویل موسوم به آکسونها بین نورونها رد و بدل میشوند. آکسونها یا رشتههای عصبی پوشیده از غلافی به نام ملین هستند که در بیماری ام اس تهیه ایمنی خودکار بدن به میلین حمله ور شده و آن تخریب میکنند وقتی میلین آسیب میبیند آکسونها دیگر نمیتوانند به گونه موثر این سیگنالها را هدایت کنند.
هرچند اطلاعات زیادی درباره مکانیسمهای دخیل در بروز بیماری در دست است اما عامل آن هنوز ناشناخته است. بر اساس فرضیههای مختلف برخی عامل آن را ژنتیک و برخی عفونت میدانند. همچنین مشاهده شده که فاکتورهای خطرزای مختلف محیطی نیز در بروز این بیماری نقش دارند.
در حال حاضر درمان قطعی برای این بیماری وجود ندارد و داروهایی که برای این بیماری موجود هستند میتوانند تاثیرات نامطلوب بیماری را کاهش دهند یا از حملات جدید و بروز معلولیت در بیمار جلوگیری کرده یا آنها را به تعویق بیندازند.
گفتنی است، طول عمر این بیماران تقریبا به اندازه افراد سالم است.
نظر کاربران
فقط باید فکر به این بیماری نکنید
فقط باید به این بیماری فکر نکنید