عرضه مرغ به قيمت ۳ سال قبل!
رئيس اتحاديه سراسري مرغداران كشور گفت: مرغ به اندازه كافي در كشور وجود دارد و قيمت آن در ماه رمضان بالاتر از ۳ سال گذشته نخواهد بود.
رئيس اتحاديه سراسري مرغداران كشور گفت: مرغ به اندازه كافي در كشور وجود دارد و قيمت آن در ماه رمضان بالاتر از ۳ سال گذشته نخواهد بود.
محمد يوسفي با اشاره به اينكه واردات مرغ بهرغم توليد كافي در كشور صورت ميگيرد، گفت: طرح واردات مرغ در ادامه طرح اخير وزارت بازرگاني براي ذخيرهسازي ۱۳ كالاي استراتژيك است در حالي كه اكنون هيچ نيازي به واردات مرغ وجود ندارد.
رئيس اتحاديه سراسري مرغداران كشور افزود: متاسفانه بيشترين واردات از سوي شركتهاي وابسته به وزارت جهاد كشاورزي صورت ميگيرد.
واردات مرغ به رغم توليد كافي در كشور
يوسفي افزود: توليد مرغ در خردادماه افزايش قابل توجهي داشته و در همين زمان واردات تخممرغ نيز وجود داشت كه ميزان توليد مرغ را شدت بيشتري داده است.
وي افزود: با وجود اين ميزان توليد، هنوز حدود 30 هزار تن از ذخيره اين كالا از طريق واردات و حدود 40 هزار تن نيز خريد از داخل انجام گرفته است.
يوسفي گفت: وزارت بازرگاني در حال حاضر براي ذخيره استراتژيك مرغ را كيلويي 2 هزار و 900 تومان خريداري ميكند، اين در حالي است كه در بازار به قيمت 3 هزار و 300 تومان عرضه ميشود.
وي در پاسخ به اينكه با وجود قيمت خريد پائين از سوي وزارت بازرگاني آيا ذخيره اين محصول با مشكل مواجه نميشود، گفت: به هر حال برخي توليدكنندگان با فروش پائين به دولت در مسيرهاي ديگري آن را تلافي ميكنند.
خريد تضميني مرغ انجام نميشود
يوسفي همچنين افزود: دولت براساس قانون نظام دامپروري كه ملزم به خريد تضميني مواد پروتئيني است عمل نميكند و اين براي توليدكنندگان مرغ هيچ پايداري ندارد و بعد از گذشت از ماه رمضان احتمال كاهش قيمت مرغ وجود دارد.
مرغ كافي براي ماه رمضان است
وي در زمينه اقدامات براي تامين مرغ ماه مبارك رمضان گفت: مرغ به اندازه كافي در كشور وجود دارد و قيمت آن هم همانند 3 سال گذشته به حدود 3 هزار و 300 تومان عرضه ميشود و اين ثبات قيمت در ماه رمضان به رغم افزايش هزينههاي سوخت و تورم اتفاق ميافتد.
مقررات سخت بانكي مانع دريافت تسهيلات مرغداران
يوسفي در مورد مشكل دريافت تسهيلات توسط مرغداران گفت: با مقررات سخت بانكي كه اعمال ميشود ۵۰ درصد مرغداران از دريافت تسهيلات بهينهسازي سوخت بيبهره خواهند ماند.
وي گفت: بانكها وثيقه يا ضامن تاجر مطالبه ميكنند بطوري كه سقف اعتباري آن خالي باشد يا براي هر ۴ ميليون تومان وام يك نفر ضامن كارمند ميخواهد كه براي ۴۰ ميليون تومان ۱۰ نفر ضامن نياز است و مرغدار از معرفي چنين ضامني عاجز است.
به گزارش فارس در حال حاضر تنها ۲۰ درصد متقاضيان بهينه سازي مرغداريها تسهيلات دريافت كردهاند و اخيرا بانك مركزي هم پذيرش اسناد توليديها به عنوان ضمانت تسهيلات از سوي بانكها را اعلام كرده است.
قيمت منطقي مرغ اعلام نشد؛ قيمت تنها بر اساس عرضه و تقاضا
يوسفي در مورد اعلام قيمت منطقي مرغ از سوي وزارت بازرگاني اعلام شود، گفت: وزارت بازرگاني اعلام كرده قيمت مرغ بر اساس عرضه و تقاضا تعيين شود و براي ذخيره سازي هم به قيمت 2900 تومان از مرغدار خريداري ميكند.
منبع: تابناک
ارسال نظر