حمایت ۱۶۶۰ روزنامه نگار و خبرنگار از روحانی
جمعی از روزنامه نگاران و خبرنگاران با انتشار بیانیهای حمایت خود را از حجتالاسلام و المسلمین حسن روحانی در انتخابات، اعلام کردند.
متن کامل این بیانیه به شرح زیر است:
«روزنامهنگاران ایرانی نقش پررنگی در تحولات سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی کشور دارند و معاش و بقائشان منوط به رونق و گرمی در حوزههای مختلف اجتماعی است. رکود تورمی نه تنها کارخانهها را به تعطیلی میکشاند که رسانه مستقل را نیز به محاق میبرد و از بین رفتن سرمایه اجتماعی این حوزه را سبب میشود. از این رو عملکرد دولتها علاوه بر تأثیر مستقیم بر بستر کلان جامعه، میتواند نفس کار خبری را نیز با تلاطم مواجه سازد.
عملکرد دولت یازدهم از بهبود نسبی فضای حاکم بر رسانههای کشور حکایت دارد اما همچنان تا رسیدن به فضای ایدهآل برای فعالیت روزنامهنگاران و مطبوعات راه درازی در پیش است.
روزنامهنگار خنثی نیست، او آگاه است و اقتضاء آگاهی، آگاهی بخشی است؛ از این رو لازم میدانیم با برشماری تعدادی از اقدامات و سیاستهای راهگشای دولت یازدهم در سپهر رسانهای کشور، به بیان مطالبات جدی روزنامهنگاران از دولت آینده بپردازیم.
نفس حقوق اهل رسانه، مطالبهای فراجناحی است که همواره باید مورد توجه دولتها قرار گیرد. بدون امنیت کاری، شرایط تأمین اجتماعی مناسب اهالی رسانه، اتحادیه صنفی و در یک کلام لوازم حقوقی و حقیقی کار خبری، آزادی بیان معنایی نخواهد داشت. بنابراین پایداری دولت در مقابل تعطیلی نشریات و حفاظت از آزادی بیان و مهمتر از آن، آزادی پس از بیان میتواند آزمونی بر صداقت قوه مجریه در خصوص پاسداری از قانون اساسی باشد.
کلید تدبیر دولت یازدهم، توانست درِ خانههای غبار گرفته سینما و موسیقی را باز کند و رونق را برای اهالی این صنوف به ارمغان آورد؛ در این میان اما «انجمن صنفی روزنامهنگاران ایران» آنچنان که شایسته بود، مورد توجه قرار نگرفت تا روزنامهنگاران و خبرنگاران باز شدن این در بیکوبه را از دولت آینده مطالبه کنند؛ آنان معتقدند توجه به این مطالبه ابتدایی میتواند آغازی بر توجه جدی به حقوق صنفی اهالی رسانه و مطبوعات باشد.
اینک بسیاری از روزنامهنگاران به دلیل دستوپنجه نرم کردن با مشکلات اقتصادی، مجبور به کار کردن در رسانههای مختلف شده و روزانه بیش از ۱۰ ساعت کار در ایام هفته را تجربه میکنند که نه تنها مخالف قانون کار بوده بلکه سلامت جسمی و روحی آنان را در معرض خطر قرار میدهد. اگرچه اهالی رسانه معاشاندیشی را هیچگاه در برابر رسالت بزرگ آگاهیبخشی خویش قرار ندادهاند اما از دولت دوازدهم انتظار میرود، رسیدگی جدی به معیشت اصحاب رسانه را مورد توجه بیشتری قرار دهند.
امروز حمایت از دولت رئیس جمهور روحانی، تأیید تکتک اقدامات دولت یازدهم و فراموشی نواقص آن نیست، بلکه ترجیح روزنامهنگاران ادامه روند رو به بهبود جامعه به جای بازگشت از نیمه این راه پر فراز و نشیب است. ما روزنامهنگاران تجربه تلخ عدم رعایت شفافیت مدعیان عدالت را از سر گذراندهایم، مدعیانی که منتقدان خود را تاب نیاورده و شلاقها و حبسها را برگرده روزنامهنگاران شریف بار کردهاند، معتقدیم حمایت از روحانی، حمایت از دولتی است که امکان نقد و نه تخریب را فراهم میکند، شفافیت دولت یازدهم، امکان نظارت بیشتر بر قوه مجریه را به همراه داشت تا از این رهگذر دیگر شاهد اختلاسهای پیدرپی و میلیاردی نباشیم.
ما روزنامهنگاران با دعوت از تمام مردم سربلند ایران اسلامی، برای شرکت در انتخابات سرنوشتساز ۲۹ اردیبهشت، از آنان میخواهیم با رأی به حجتالاسلام حسن روحانی، تداوم روند رو به بهبود دولت را فراهم آورند و از بازگشت ایران به شرایط غیر قابل پیشبینی و تخریبآمیز جلوگیری کنند که آزموده را آزمودن خطاست. ما فارغ از اعتقاد سیاسیمان، معتقدیم دولت روحانی روندی از بهبود وضعیت اقتصادی، سیاسی و فرهنگی را طی کرده است و تثبیت این روند به شکوفایی در عرصههای مختلف اجتماعی خواهد انجامید.»
نظر کاربران
آفرین به روزنامه نگاران فهیم