اجرای مرخصی زایمان پدران به کجا رسید؟
مطابق قانون تمام مصوبات مجلس پیش از آنکه قابلیت اجرایی داشته باشند باید به تصویب شورای نگهبان نیز برسند، مصوبه مرخصی زایمان هم برای بررسی به شورای نگهبان ارسال شد؛ اما اسفند ماه سال گذشته به آن، از آن جهت که بار مالیاش بررسی و تأمین نشده بود ایراد وارد شد و از سوی شورای نگهبان رد شد.
مجلس پس از رد این لایحه موظف است جهت تأمین نظر شورای نگهبان بررسی مجدد آن را از سر بگیرد که بررسی آن به کارگروهی در کمیسیون اجتماعی مجلس سپرده شده و احتمالا به دلیل بررسی لایحه بودجه سال ۹۲ در مجلس به تعویق افتاده است. موضوع اعطای مرخصی تشویقی به پدرانی که تازه صاحب فرزنده شدهاند یا همان «مرخصی زایمان پدران» پس از طرح و تصویب اصلاحیه «قانون تغذیه با شیرمادر» مورد توجه قرار گرفت.
براساس اصلاحیه مذکور، علاوه بر افزایش مرخصی زایمان مادران، پدران نیز میتوانند با استفاده از ۲ هفته مرخصی در مراقبت از نوزاد به همسر خود کمک کند. به نقل از ایسنا، در راستای این در خواست و اهمیت موضوع، نمایندگان مجلس با رسیدگی خارج از نوبت مرخصی زایمان پدران در جلسه علنی موافقت کردند و از ۲۲۰ نماینده حاضر در جلسه ۱۵۰ نفر با درخواست ۶۱ نفر از نمایندگان مجلس مبنی بر رسیدگی خارج از نوبت به لایحه اصلاح قوانین تنظیم جمعیت و خانواده با استناد به ماده ۱۰۴ آییننامه داخلی موافقت نمودند.
نمایندگان مجلس مقرر کردند تا بر اساس ماده واحده لایحه «اصلاح قوانین تنظیم جمعیت و خانواده» از تاریخ لازم الاجرا شدن این قانون، کلیه محدودیتهای مقرر در قانون تنظیم جمعیت و خانواده مصوب ۱۳۷۲ و سایر قوانین که براساس تعداد فرزند برای والدین شاغل یا فرزندان آنان ایجاد شده است، لغو شود.
با توجه به اهمیت موضوع و احساس ضرورت آن از سوی دولت مسوولان مرکز زنان لایحه دیگری را تحت عنوان لایحه اصلاح قانون «ترویج تغذیه با شیرمادر» به جریان انداختند و مجتهدزاده رئیس این مرکز از تصویب افزایش مرخصی زنان در هیات دولت و تأمین بار مالی آن خبر داد. پروین هدایتی معاون سرمایههای اجتماعی مرکز امور زنان نیز در گفتوگویی با ایسنا در توضیح تفاوت این لایحه با لایحه رد شده در شورای نگهبان اظهارکرد: مصوبه مرخصی زایمانی که اسفند۹۱ در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید و به دلیل بار مالی آن مورد ایراد شورای نگهبان قرار گرفت، تبصره لایحه اصلاح قانون تنظیم خانواده و جمعیت بود که افزایش مرخصی زایمان زنان به ۹ ماه را نمایندگان مجلس در قالب تبصرهای به این لایحه افزوده بودند.
اما لایحه اصلاح قانون «ترویج تغذیه با شیرمادر» و مرخصی ۹ ماهه زایمان زنان و دو هفتهای پدران در هیأت وزیران تصویب شده و لازم است در مجلس شورای اسلامی مراحل تصویب را پشت سر بگذارد. وی ادامه داد: دولت موضوع مرخصی زایمان پدران را درلایحه اصلاح قانون «ترویج تغذیه با شیرمادر» پیش بینی کرده و منبع تأمین بار مالی آن نیز پیش بینی شده است.
ارسال نظر