راهکار نیسان برای جلوگیری از حواس پرتی رانندهها
در فیزیک تکنیکی وجود دارد که به افتخار تلاش های مایکل فارادی، دانشمند انگلیسی، برای اختراع آن، سپر (یا قفس) فارادی نام گرفته است. در جدیدترین نمونه از کاربردهای قفس فارادی در زندگی روزمره، کمپانی خودروسازی نیسان قصد دارد از تکنیک مشابهی برای جلوگیری از حواس پرتی راننده ها و در نتیجه کاهش تصادفات رانندگی استفاده کند.
این اصل بسیار ساده فیزیکی کاربردهای زیادی در زندگی روزمره ما پیدا کرده است. برای مثال به کمک همین اصول، اتاق هایی در بخش های خاصی از یک ساختمان ساخته می شوند که سیگنال های مخابراتی و رادیویی قادر به دسترسی به آنها نیستند. اتاق های تصویربرداری MRI با استفاده از همین تکنیک ساخته می شوند تا سیگنال های خارجی تاثیری بر روی فرآیند تصویربرداری از بیمار نداشته باشند. حتی دستگاهی مانند مایکروفر که در بسیار از خانه ها وجود دارد نیز از قفس فارادی استفاده می کند تا پرتوهای زیانبار برای انسان از این دستگاه خارج نشده و در فضای خانه پراکنده نشوند.
اما در جدیدترین نمونه از کاربردهای قفس فارادی در زندگی روزمره، کمپانی خودروسازی نیسان قصد دارد از تکنیک مشابهی برای جلوگیری از حواس پرتی راننده ها و در نتیجه کاهش تصادفات رانندگی استفاده کند. ایده این شرکت بسیار ساده و البته کاربردی است. آنها قصد دارند به زودی در تمامی مدل های جدید خود، کنسول جلوی خودرو را که بین صندلی راننده و سرنشین جلو قرار می گیرد و معمولا از آن برای نگهداری برخی لوازم و یا تکیه گاهی برای دست استفاده می شود به یک قفس فارادی تبدیل کند.
با این که چنین ایده ای بسیار ابتدایی به نظر می رسد، اما طرح آن توسط نیسان موجب تشویق این شرکت توسط اتحادیه امنیت جاده های ایالات متحده شده است. به گزارش این مرکز، در سال ۲۰۱۶ میزان مرگ و میر عابران پیاده در آمریکا که به دلیل حواس پرتی راننده ها در اثر استفاده از تلفن های هوشمند رخ داده به ۶۰۰۰ نفر رسیده است که بیشترین میزان در طول ۲۰ سال گذشته به حساب می آید. این اتحادیه امیدوار است با اجرایی کردن طرح های مشابه، تلاف منجر به فوت تصادفات رانندگی در آمریکا را کاهش دهد و به نظر می رسد فرهنگ سازی با استفاده از این شیوه های ساده می توانند تاثیر بسزایی در کاهش این آمار داشته باشند.
ارسال نظر