ادامه مناظره ها به صورت دو نفره برگزار شود
پیشینه برگزاری مناظرات زنده انتخابات ریاستجمهوری توسط رسانه ملی به سال ۸۸ بازمیگردد. این برنامه یکی از حساسترین و جذابترین بخشهای تبلیغاتی نظام انتخاباتی کشور است که نقش ویژه و مؤثر در جلب رأی افکار عمومی بهسوی نامزدهای انتخابات دارد.
در این برنامه کاندیداهای انتخابات ریاستجمهوری بهصورت زنده با یکدیگر مناظره کرده و برنامههای یکدیگر را به چالش میکشند و از برنامههای خود میگویند.
بهباور برخی، یکی از دلایل مهم موفقیت روحانی در سال 92 نوع اظهار نظر و حضور او در مناظرههای زنده تلویزیونی بوده است چراکه تا پیش از برگزاری انتخابات و بر اساس نظرسنجیهای اعلامشده، حجت الاسلام روحانی از شانس کمتری نسبت به سایر کاندیداها برخوردار بود.
روز جمعه گذشته اولین مناظره انتخاباتی نیز به همین منظور بین نامزدهای ریاست جمهوری توسط صدا و سیما پخش شد، با این حال این مناظره با انتقادات بسیاری از سوی سیاسیون و خود کاندیدا ها مواجه شد به طوری که سه تن از نامزدها به کمیسیون تبلیغات شکایت کردند.
اغلب منتقدان بر این اعتقاد هستند که در این مناظره ها نامزدها فرصت ندارند تا به صورت کامل برنامه های خود را ارائه نمایند و باید رسانه ملی و کمیسیون تبلیغات روش جدیدی را برای انجام این کار در نظر بگیرد.
در همین ارتباط عبدالرضا هاشم زایی، اظهار داشت: نفس مناظره اقدام خوبی است ولی مناظره به این شیوه را قبول ندارم، زیرا مناظرهای که 2 دقیقه زمان به کاندیداها بدهد، مناسب نیست، زیرا تا کاندیدا "سلام و درود" بفرستد، این زمان به پایان میرسد.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مناظره نباید به این شکلی که انجام شد را شاهد باشیم، بلکه مناظره باید رو در رو و 2 نفره باشد، اظهار داشت: امیدوارم مناظرات آینده به شکلی که مشاهده شد، پیگیری نشود و مرحله اول مناظرات فقط یک آشنایی باشد. عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: نمیتوان پذیرفت که فرد انتقاد کننده 2 دقیقه وقت داشته باشد و کسی که قصد پاسخ دادن را دارد، 5 دقیقه وقت داشته باشد.
وی ادامه داد: طراحی مناظره باید صحیح باشد و مناظرات باید دو نفره انجام شود و از یک دیگر سوال و انتقاد کنند. هاشمزایی با بیان اینکه مناظراتی که انجام شد، بیشتر شبیه به تعویض های دقایق پایانی مربیان فوتبال است که برای وقت کشی دست به چنین اقدامی میزنند و به دنبال گل زدن نیستند، گفت: امیدوارم کمیسیون نظارت بر تبلیغات انتخابات در خصوص برگزاری مناظرات، تجدید نظر کند و مناظرات جدی تری را شاهد باشیم.
وی با بیان اینکه با وضع کنونی مناظرات، کاندیداها حتی فرصت ارائه برنامه های خود را نیز ندارند و باید به نحوی مناظرات طراحی شود که مردم مشتاق مشاهده آن باشند، افزود: مناظرات باید به گونه ای باشد که بتوان برنده و بازنده آن را مشخص کرد و به نظر من در مناظره اول، آقای جهانگیری برنده مناظره بود.
ارسال نظر