ریسک هر نوع فعالیت اقتصادی در ایران بالا است
اقتصاد ایران یک مساله حساس و اساسی دارد و آن ریسک بالای هر نوع فعالیت اقتصادی و کاری در آن است. در انفعال دستگاههای مختلف، جامعه هم جز انفعال راهی نداشته است.
ساختمان پلاسکو در برابر چشم همه ما فرو ریخت و حالا نوبت دیدن اشک لرزان صورت سیاه از غباری است که در استان گلستان زانوی غم بغل گرفته است. از خودمان بپرسیم چرا اینگونه است؟ ما که میدانیم بیشترین تلفات تصادفات جادهای را داریم پس چرا رانندگان همچنان میتازند و کسی در بند قانون نیست. ما که میدانیم تجهیزات معادن ما فرسوده است، سازمانهای آتشنشانی و کمکرسانی ما مجهز نیستند، پس چرا طلب نمیکنیم که سازمان مسوول کاری کند؟ شاید به این خاطر است که در اقتصادی که در آن مقررات هنوز تابع نظام مرکزی فرماندهی و نظارت است- جایی برای انگیزهها و نظارتها نیست. تمرکز قانونگذار و مجری بر ایجاد انگیزه نبوده و نیست، بلکه تمرکز بر ایجاد دنیایی آرمانی بوده است که در دنیای واقعیتهای اقتصادی و منابع محدود امکان موجودیت ندارد.
حجم مقررات نرمافزاری برای تنظیم روابطی که تنظیمشان در توان دولت نیست بهجای تمرکز بر مفاهیمی مانند ایمنی، کاهش ضریب ریسک و افزایش بهرهوری، باعث استهلاک اقتصاد و زیرساختهایش و افزایش خطرهای جانی و مالی در آن شده است. این نکته را نیز باید اضافه کرد که معمولا دلایل فیزیکی رویدادها جای ریشههای اقتصادی و اجتماعی آنها را میگیرند. انفجار ناشی از جرقه دستگاهی کهنه باعث میشود نپرسیم چرا معادن هنوز از تجهیزات کهنه استفاده میکنند. این اشتباه گرفتن علت با ریشه به اینجا ختم نمیشود. دوستی اشاره میکرد این کارگران ماهها است حقوق دریافت نکردهاند، نکتهای که هرچند تکذیب شد، اما هنوز صدها نفر به آن اشاره میکنند و از آن برآشفتهاند. آیا ایشان به همین اندازه هم از ناکارآیی قانون کاری که رفاه کارگر را تضمین نمیکند و به کارفرما اجازه مدیریت هزینههایش را نمیدهد، برآشفتهاند؟ آنقدر که قانونگذار مشغول وضع مقررات برای میزان دستمزد و نحوه دستمزد بوده است، نگران این نبوده است که هر بنگاهی باید درآمدی داشته باشد که بتواند دستمزد بدهد.
نظر کاربران
این یک تیتر ونظر خیانت امیز به اقتصاد کشورمون است !