۲۵ هزار کودک پناهجو از خانواده خود جدا ماندهاند
حدود ۷۵ هزار پناهجو در جنوب شرق اروپا در انتظار پیوستن به خانوادههای خود در اروپای مرکزی هستند و این بلاتکلیفی بهویژه برای کودکان وضعیتی ناگواری بوجود آورده و یونیسف شمار این کودکان را حدود ۲۵ هزار نفر اعلام کرده است.
خبرگزاری ایسنا: حدود ۷۵ هزار پناهجو در جنوب شرق اروپا در انتظار پیوستن به خانوادههای خود در اروپای مرکزی هستند و این بلاتکلیفی بهویژه برای کودکان وضعیتی ناگواری بوجود آورده و یونیسف شمار این کودکان را حدود ۲۵ هزار نفر اعلام کرده است.
طبق برآورد صندوق کودکان سازمان ملل متحد "یونیسف"، حدود ۲۴ هزار و ۶۰۰ کودک پناهجو در کشورهای جنوب شرقی اروپا در بلاتکلیفی به سر میبرند.
در مجموع ۷۵ هزار پناهجو و مهاجر در یونان، بلغارستان، مجارستان و کشورهای غرب بالکان بدون چشماندازی روشن به سر میبرند. بسیاری از این افراد در انتظار پیوستن به خانوادههای خود در اروپای مرکزی هستند.
به گزارش یونیسف، با وجود اینکه آنان از حقی قانونی برای پیوستن به خانوادههایشان در اروپای غربی همچون آلمان و سوئد برخوردارند، اکثر متقاضیان پناهندگی گرفتار شده در این کشورها نمیدانند که آیا اصلا اجازه ادامه سفر را خواهند یافت یا نه و اگر اجازه مییابند، چه زمانی این امکان فراهم میشود.
بنابر گزارش دویچهوله، به گفته "افشان خان" مدیر منطقهای یونیسف، برخی از مادران و کودکان، شوهران و پدران خود را که پیشتر به کشورهای عضو اتحادیه اروپا رفتهاند، ماهها یا سالهاست ندیدهاند.
خان گفته است که روند پیوستن پناهجویان به خانوادههایشان چنان کند پیش میرود و ابهام چنان زیاد است که باعث ترس و ضایعات عاطفی چشمگیر در میان کودکان میشود. به گفته مدیر منطقهای یونیسف، این بلاتکلیفی و ابهام بهخصوص میتواند به معضلات سنگین عاطفی و اختلال اضطراب در میان کودکان و خانوادهها بیانجامد؛ اختلالهایی که پیامدهای طولانیمدت خواهند داشت.
افشان خان ضمن اشاره به شیوع "افسردگی و یأس" در میان مادران، هشدار داده است که این وضعیت میتواند روند رشد دختران و پسران را سالها به عقب بیندازد.
بنا به گزارش یونیسف، بیشترین شمار تقاضاها برای پیوستن به خانواده، به پناهجویان گرفتارشده در یونان برمیگردد. پس از مسدود شدن مسیر بالکان، رسیدن به اروپای مرکزی برای پناهجویان بسیار دشوار شده است.
به گزارش یونیسف، رسیدگی به تقاضای پیوستن به خانواده بین ۱۰ ماه تا ۲ سال طول میکشد. علاوه بر این، هر یک از کشورهای عضو اتحادیه اروپا قواعد مختص به خود را دارد.
ارسال نظر