۵۲۵۴۱۱
۱ نظر
۵۰۱۶
۱ نظر
۵۰۱۶
پ

ایرانیان در هر ثانیه، یک دندان از دست می دهند

عضو کمیته شورای سلامت دهان گفت: بر اساس نتایج تحقیقاتی که تاکنون در کشور انجام شده است، ایرانی ها هر ثانیه تقریبا یک دندان، روزانه بیش از ۸۶ هزار دندان و سالانه ۳۰ میلیون دندان از دست می دهند.

خبرگزاری ایرنا: عضو کمیته شورای سلامت دهان گفت: بر اساس نتایج تحقیقاتی که تاکنون در کشور انجام شده است، ایرانی ها هر ثانیه تقریبا یک دندان، روزانه بیش از ۸۶ هزار دندان و سالانه ۳۰ میلیون دندان از دست می دهند.

دکتر مهدی سروش روز چهارشنبه در همایش ۲روزه مسئولان آموزش دوره سلامت دهان شرق کشور بدون اشاره به علت این امر، افزود: با بررسی هایی انجام شده نیمی از ۳۰ میلیون دندان سالانه، توسط دندانپزشکان کشیده می شود و سرنوشت بقیه مشخص نیست.

به گفته وی رشته بهداشت دهان و دندان از اوایل قرن بیستم در کنار رشته دندانپزشکی و ماموریت های بهداشتی مطرح شد، از سال 1344، رشته بهداشت کار دهان و دندان در دانشگاه تهران راه اندازی شد و تا سال 60 که در مجلس قانون بهداشت کاران تصویب شد هیچ تشابه اسمی نداشت.

وی بیان کرد: سال ۱۳۶۰ در کشور تعداد دندانپزشکان کم بود، در اغلب نقاط پوشش خدمات دندانپزشکی کم یا نبود در این مدت تعداد دانشکده های دندانپزشکی پنج واحد و پذیرش سالانه دانشجوی دندانپزشکی ۲۵۰ نفر بود و هزار و ۶۰۰ داندانپزشک تنها در در پنج شهر بزرگ کشور خدمت می کردند.

وی عنوان کرد: در آن سال ها جمعیت روستایی کشور زیاد بود اما در حال حاضر به دلیل توسعه زندگی شهرنشینی و برخی عوامل اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی کمتر از 29 درصد جمعیت کشور روستایی هستند، نسبت جمعیت روستای در حال کاهش و تعداد جمعیت شهری در حال افزایش است.

به گزارش ایرنا، سروش اظهار کرد: تعداد فارغ التحصیلان دندانپزشکی سالانه به ۲ هزار نفر رسیده است که با مدیریت این افراد می توان تمام نقاط روستایی محروم را حداقل برای ۲ سال پوشش داد.

وی یادآور شد: 23 فروردین 1360 قانون تربیت بهداشت کار دهان و دندان برای گسترش خدمات بهداشتی درمانی در روستاها تصویب شد و به پیشنهاد جامعه اسلامی دندانپزشکان و تصویب هیات دولت این روز به عنوان روز دندانپزشکی نامگذاری شد.

** جمعیت دندانپزشک کشور سال 1400 به مرز 50 هزار نفر می رسد

وی افزود: تیر ماه ۱۳۶۶ ماده واحده قانون الحاق بهداشت کاران دهان و دندان دانشگاه ها به بهداشت کاران وابسته به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تصویب شد که از آن زمان به بعد بهداشت کار دهان و دندان به پرستاری دندانپزشکی تغییر عنوان داد و اغلب جایگاه های بهداشتی و پیشگری خود را از نظام سلامت از دست داد.

عضو کمیته شورای سلامت دهان یادآور شد: در حال حاضر بر خلاف دهه 60 به اندازه کافی دندانپزشک در کشور وجود دارد و در تمام استان ها یک یا چند دانشکده دندانپزشکی وجود دارد تنها نیازمند مدیریت دندانپزشکان هستیم.

سروش جمعیت دندانپزشکان کشور را ۳۳ هزار نفر ذکر کرد و یادآور شد: این تعداد تا سال ۱۴۰۰ هجری شمسی به مرز ۵۰ هزار نفر می رسد.

همچنین عضو کمیته کشوری برنامه تکنسین سلامت دهان امروز در این همایش گفت، در چهار سال اخیر و با اجرای طرح تحول نظام سلامت با اقداماتی که توسط وزارت بهداشت، دفتر سلامت دهان و سایر دستگاه ها انجام شد، شاهد تحول بسیار خوبی در حوزه دندانپزشکی و سلامت دهان در کشور هستیم.

غلامرضا حیدری افزود: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هزینه های زیادی در حوزه دندانپزشکی و سلامت دهان انجام داده است و در حال حاضر ۶۸ دانشکده دندانپزشکی در کشور فعالیت دارد،

در این همایش حدود 30 نفر از مسئولان آموزش دوره سلامت دهان و دندان شرق کشور از خراسان شمالی، سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی، خراسان رضوی و تعدادی از نمایندگان وزارت بهداشت حضور دارند.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    و در هر شصت ثانیه یک ایرانی به دلیل کیفیت بسیار پایین خودروهای داخلی در تصادفات جونش رو از دست میده

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج