اعتصاب بيسابقه كارگران ساختماني دوبي
كارگران شركت عربتك هلدينگ، بزرگترين شركت ساختماني خاورميانه، سه روز گذشته از رفتن به سر كارشان سر باز زدهاند
پشتپرده برجهاي سربهفلككشيده، هتلها و ساختمانهاي مسكوني لوكس، مراكز خريد پرزرقوبرق و تمام شكوه ساختگي دوبي، هزاران كارگر مهاجر هندي، پاكستاني، بنگلادشي و نپالي هستند كه هيچ سهمي از اين تجارت پرسود نميبرند؛ نه حقوق كافي، نه شرايط زندگي انساني و نه حق تشكيل اتحاديه و سنديكا براي پيگيري مطالباتشان.
اما همزمان با ركود بازار مسكن و ساختمانسازي در اين شهر روياها كه امارات متحده عربي آرزوي ساختنش را داشت، اين كارگران هم سرانجام تصميم گرفتهاند كاري براي بهبود وضعيت رفاهي خودشان بكنند. هزاران كارگر شركت عربتك در اعتراض به دستمزدهاي اندكشان دست به اعتصاب زدهاند و سهروز است كه از محل اقامتي كه شركت برايشان فراهم كرده بيرون نيامدهاند.
والاستريت ژورنال مينويسد: «امارات متحده عربي را كارگران ارزان خارجي ساختهاند و همزمان با پا گذاشتن بازار املاك اين كشور به مرحله جديدي از حياتش، نشانههايي از پايان ارزاني نيروي كار بروز كرده است: كارگران شركت عربتك هلدينگ، يكي از بزرگترين شركتهاي ساختماني خاورميانه، سه روز گذشته از رفتن به سر كارشان سر باز زدهاند.» اعتصاب اين كارگران از روز شنبه گذشته آغاز شده است و همچنان ادامه دارد.
اين يكي از معدود دفعاتی است که در این کشور حاشیه خلیج فارس چنین اتفاقی رخ میدهد؛ کشوری که تشکیل اتحادیههای كارگري در آن ممنوع است. به گفته یکی از سخنگویان شرکت عربتک، چندصد نفر از کارگران این شرکت که حامی پروژههای عظیمی چون ساخت برج خلیفه، بلندترین برج جهان بوده است، روز یکشنبه در محل کار خود حاضر نشدند. او همچنین گفت که این شرکت به همراه وزارت کار و مقامات پلیس در تلاش برای حل این مسئله است. به گفته کارمندان عربتک، این اعتصاب از روز شنبه آغاز شده و کارگران مصمم هستند تا زمانی که حقوقشان افزایش داده نشود، به اعتصاب ادامه دهند.
یکی از کار مندان شرکت عربتک در گفتوگو با خبرگزاری رویترز گفت: «این کارگران به خاطر دستمزد پایینشان و همچنین اینکه به خاطر کار مازاد حقوقی دریافت نمیکنند، ناراحت هستند.» او گفت دستمزد ماهانه کارگران یکی از زيرمجموعههاي این شرکت بین 160 تا 190 دلار است.
يكي از كارگران شركت عربتك هم به خبرنگار والاستريت ژورنال گفته است كه حقوق اين كارگران بسته به سطح مهارتشان از 160 تا 220 دلار است. اين كارگر ميگويد اگرچه نقل و انتقال كارگران و تهيه محل زندگي برعهده شركت است اما اين شركت از قبول هزينه تأمين غذاي كارگران سر باز زده است. به گفته او كارگران اعتصابكننده خواهان افزايش 50 تا 80 دلاري دستمزدهايشان هستند.
گفته میشود که این اعتصاب ابتدا از ابوظبی آغاز شد و سپس کارگران دوبی هم به آن پیوستند. به گفته منبع والاستريت ژورنال در ميان كارگران، هيات مديران شركت عربتك سعي كرده است كه با كارگران بر سر پايان دادن به اعتصابشان مذاكره كند، اما كارگران از ترك محل اقامتشان تا زمان گرفتن پاسخي در رابطه با افزايش دستمزدها امتناع كردهاند. به گفته او آنها اميدوار هستند كه مسئله به زودي فيصله بيابد و اينكه هنوز مشخص نيست آيا حكومت كارگران را كه با اعتصابشان مرتكب عملي غيرقانوني شدهاند مجازات خواهد كرد يا نه.
وزارت کار امارات متحده عربی نیز در رابطه با این اتفاق اعلام کرد که گروهی از کمیته مدیریت بحران کار این وزارتخانه در حال پیگیری این اعتصاب است. به گفته وزارت کار این کشور، دستمزدی که به این کارگران پرداخت میشود، دقیقا معادل آنچه است که در قرارداد ذکر شده؛ قراردادهایی که خود آنها امضا کردهاند.
ارسال نظر