رويای ترک ها برای رهبری جهان اسلام
يك كارشناس مسائل تركيه گفت اردوغان سياستمداري خودخواه است كه علايق سياسي شخصي را در موضع گيريهاي خود در سوريه دنبال ميكند.
"اولريش پيك" در گفتگو با"تاگس شاو" آلمان به بررسي نقش تركيه در درگيريهاي سوريه پرداخته و در پاسخ به اين پرسش كه واكنش ارتش تركيه به حملات تروريستي اخير در شهر ريحانلي را تا چه حد واقع بينانه ارزيابي ميكنيد اظهار داشت: چنين واكنشي از طرف ارتش سوريه را بسيار غير واقع بينانه ارزيابي ميكنم و به نظر من حملات تركيه تنها كلامي است.
حتي اگر اردوغان خود را علاقمند به مداخله نظامي در سوريه نشان دهد، وي ميداند كه چنين اقدامي عواقب غير قابل پيشبيني ميتواند داشته باشد. وي افزود: تركيه بخصوص به عنوان شريك ناتو نميتواند هيچ گونه تكروري در اين راستا از خود نشان دهد.
اين كارشناس مسائل تركيه با تاكيد بر اينكه به اعتقاد وي چنين حملات تروريستي دلايل بسيار پيچيدهتري ميتواند داشته باشد گفت: مثلا در منطقه ريحانلي تركيه هم عربها و هم تركها ساكن هستند. بسياري از تركها از آمدن پناهندگان سوري به كشورشان راضي نيستند. چنين نارضايتي ميتواند به اين گونه حملات تروريستي منجر شود.
وي حمايتهاي مالي شورشيان سوري از طرف كشورهاي عربي افراط گراي سني از جمله عربستان و قطر را مسئله ساز عنوان كرده و در پاسخ به اين پرسش كه تركيه چه علايقي را در سقوط نظام اسد دنبال ميكند گفت: از يك طرف تركيه مطمئنا يك كشور آرام را در همسايگي خود آرزو ميكند. مرزهاي تركيه با سوريه تقريبا ۹۰۰ كيلومتر است و اين خطر وجود دارد كه آتش ناآراميها در سوريه به ديگر مناطق نيز گسترش يابد.
وي همچنين با تاكيد بر اينكه اردوغان علايق سياسي شخصي را در سوريه دنبال ميكند و به همين دليل تغيير موضع وي در برابر نظام بشار اسد بسيار ناگهاني بود گفت: از چهار سال پيش رابطه بين اين دو كشور دوستانه بود اما امروز وي به دشمن اسد تبديل شده است.
اين كارشناس مسائل تركيه در ادامه خاطر نشان كرد از آنجا كه اردوغان سياستمداري است كه بسيار خودخواهانه فكر ميكند، روي سقوط نظام اسد تاكيد دارد چرا كه به نفوذ شخصي بيشتر و نقش رهبري تركيه در تمام منطقه اميد بسته است.
وي عهدهداري قدرت از طرف نيروهاي اسلامگراي افراطي در سوريه بعد از سقوط نظام اسد را بسيار براي تركيه مسئله ساز عنوان كرده و تاكيد كرد كه هيچ كس در تركيه چنين چيزي را نميخواهد.
ارسال نظر