در جبهه اصولگرايي شاهد تغييرات مهمي هستيم. آن زمان كه پايداري در انتخابات مجلس در سال ۹۰ متولد شد، آمد تا ريشه فصل الخطاب بودن جامعتين را در ميان اصولگرايان بزند، و در نهايت موفق شد.
داود حشمتی در قانون نوشت: در جبهه اصولگرايي شاهد تغييرات مهمي هستيم. آن زمان كه پايداري در انتخابات مجلس در سال ۹۰ متولد شد، آمد تا ريشه فصل الخطاب بودن جامعتين را در ميان اصولگرايان بزند، و در نهايت موفق شد. امروز ميبينيم كه در بحبوحه انتخابات رياست جمهوري كه مهمترين عرصه فعاليت سياسي است، هيچ كدام از اين دو قطب روحانيت در اصولگرايي هيچ جايگاه و وزني براي بحث ندارند.
حتي تشكيل جمنا هم نتوانست در مقابل آنها بايستد. پايداري حالا خيمه خودش را جاي ديگري در مشهد علم كرده و از روحانيون تهران و قم ميخواهد زير آن خيمه بروند. خيمهاي كه ستونش را با حجتالاسلام رئيسي برپا كردهاند. اين ميان جمنا دچار گرفتاري سختي شده است. آنها كه سعي كردند با راه اندازي اين تشكيلات جاي خالي جامعتين را پر كنند و جوان ترها كار را زير نام ديگري پيگيري كنند، به مشكل بزرگي برخورد كردند. پايداري توانست كاري كه آنها نتوانسته بودند انجام دهند، صورت دهد. هم رئيسي را راضي به حضور در انتخابات كرد و هم جليلي از نامزد شدن منصرف شد.
هر دو اين اتفاقات اگرچه خواسته جمنا بود، اما چون به دست آنها انجام نشد، برایشان به نقطه ضعفی تبديل شد و وزنشان را پايين آورد. آنقدر كه ديگر رفته رفته بسياري از پشت سر تشكيلات جمنا چرخيده و به سوي ستادهاي رئيسي ميروند تا در نهايت قاليباف بماند يكه و تنها. بحث رقابت اين دو بحث مفصلي كه در روزهاي آينده و با علني تر شدن رقابتها راحت تر مي توان راجع به آن حرف زد اما فعلا باتوجه به بیشتر دیده شدن قالیباف در اولین مناظره رقابتها شدت میگیرد.
اما اينجا بحث بر سر يك چرخش مهم ديگر نيز هست. جايي كه باهنر از خواستگاه اصلي اصولگرايان سنتي جدا شده و مواضعی میگیرد که در حمایت از دولت است. همين موضوع واكنش ميرسليم را هم به دنبال داشت. او درباره اینکه باهنر گفته میرسلیم کنار می کشد، گفت: باهنر خوب است به کارهای خودش بپردازد. تصمیمات ما باید از زبان من و حزب گفته شود. شخص دیگری حق ندارد از قول ما حرفی بزند. ما تا آخر ایستاده ایم. ما با جمنا اختلاف سلیقه داریم و این انتخاب را به عهده مردم گذاشته ایم که کدام سلیقه را انتخاب می کنند».
باهنر به موتلفه بسيار نزديك بود. از اين نظر مخالفتهاي او و ميرسليم بيش از پيش جلب توجه كرده و در چشم ميآيد. با اين حال لابيگر معروف مجلس، ترجيح ميدهد تمام تخممرغ هايش را در سبد جمنا هم قرار ندهد.
او از يك طرف پنبه قاليباف را مي زند و از طرف ديگر از دولت روحاني طوري تعريف ميكند كه به تيتر اول رسانهها تبديل شود. او میگوید: «روحانی زمانی روی کار آمد که تورم 44 درصد بود، الان تورم 30 درصد کاهش پیدا کرده. برخی سیاه نمایی می کنند و می گویند برجام اثری نداشت؛ ما با برجام هفت گل زدیم» .اما بخش ديگري از حرفهاي او را نيز ميتوان نشانههايي از خروج نهايي از جمنا و چرخش به سمت رئيسي تعبير كرد. باهنر درباره نحوه انتخاب كانديداي واحد گفته: «درنظرسنجیها کمیت رای و روند افزایشی یا کاهش آرا نیز مورد توجه است و در نهایت تلاش میشود بهترین گزینه انتخاب شود.»
تكيه گاه انتخاب كانديداي واحد همين بررسي «روند افزايش يا كاهش آرا » است. براساس نظرسنجيهايي كه براي قاليباف و رئيسي قابل قبول است، روند آرای رئيسي افزايش بيشتري نسبت به قاليباف داشته و قاليباف نيز تلاش ميكند اين موضوع را با دادن وعدههاي بزرگ و فريبنده جبران كند. با اين همه تا روزهاي پاياني نميتوان در مورد اصولگرايان سنتي نظر قطعي داد. هنوز جامعه روحانيت مبارز از هيچ كس حمايت نكرده است.مدیر دفتر جامعه مدرسین حوزه علمیه قم نیز در پاسخ به شایعات حمایت آنها از رئیسی با بیان اینکه این جامعه هنوز در باره نامزدها اعلام موضع نکرده است،گفت: مواضع رسمی این جامعه از طریق سایت یا در قالب بیانیه منتشر می شود. با این همه سكوت آنها اگر به حمايت از روحاني تعبير نشود، قطعا در ضديت با روحاني تحليل نخواهد شد.
جامعتين در دوران آيتا... مهدوي كني حاضر نشد، زيربار فشارهاي پايداري برود. آنها قصد داشتند آيتا... مصباح را به عنوان ضلع سوم تعيين كنند. حالا بايد ديد بعد از آمدن رئيسي و نزديكي پايداري و روحانيون مشهد به او، حاضر ميشوند اين بار زير خيمهاي قرار بگيرند كه زعامت و برتری اش با آنها نيست؟ توجه به اين نكته هم ضروري است كه تاكنون سخني از ديدار رئيسي و جامعه روحانيت مبارز تهران به ميان نيامده است.
پ
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان
اپلیکیشن برترین ها
را نصب کنید.
ارسال نظر