۵۱۸۵۶۳
۹ نظر
۵۰۰۱
۹ نظر
۵۰۰۱
پ

پاشنه آشیل ابراهیم رئیسی در انتخابات

به نظر می‌رسد باید منتظر جدال‌های دیدنی ابراهیم رییسی و محمدباقر قالیباف باشیم. خبرهای رسیده حکایت از آن دارد که دو طرف این جدال برنامه مفصلی برای هم آماده کردند.

نامه نیوز: به نظر می‌رسد باید منتظر جدال‌های دیدنی ابراهیم رییسی و محمدباقر قالیباف باشیم. خبرهای رسیده حکایت از آن دارد که دو طرف این جدال برنامه مفصلی برای هم آماده کردند.

اگر اندکی هم امید برای اصولگرایان باقی بود که از دو کاندیدای اصلی آنها یک نفر کنار برود حالا با تحولات جدیدی که رخ داد است دیگر بعید به نظر می رسد که کناره گیری انتخاباتی در این جناح در پیش داشته باشیم .

محمد باقر قالیباف و سید ابراهیم رییسی حالا مصمم تر از همیشه نگاهشان را به ساختمان ریاست جمهوری دوخته اند؛ با این آرزو که در آخرین روزهای اردیبهشت به عنوان رییس جمهور جدید ایران معرفی شوند.

روز شنبه از صبح تا نزدیک ظهر دفتر سعید جلیلی در خیابان پاستور یک مهمان ویژه داشت. سید ابراهیم رییسی آمده بود تا هم بازدید هفته قبل سعید جلیلی را پس دهد و هم جلیلی بنا بر وعده جلسه قبل، برنامه ها و تیم انتخاباتی خود را برای کمک به این نامزد اصولگرایان به او معرفی کند.

یک جلسه طولانی چند ساعته که تصویر و خبر آن را نیز رسانه های نزدیک به سعید جلیلی منتشر کردند . گرچه جزئیات بیشتری رسانه‌ای نشده اما همیشه اینگونه بوده که سعید جلیلی و محمد باقر قالبیاف قطب مقابل هم بوده اند.

شاید بخش هایی از رقابت سیاسی را بتوان در طعنه های سعید جلیلی به محمد باقر قالیباف در جریان ماجرای املاک و گورخواب ها دید. برخی حامیان محمد باقر قالیباف علت شکست این نامزد اصولگرا در سال ۹۲ را، نامزدی ناگهانی سعید جلیلی و عدم انصراف او می دانند.

سعید جلیلی البته تا روزهای قبل از ثبت نام در انتخابات امسال نیز قصد کاندیداتوری داشت اما پس از مخالفت گسترده حامیان سابقش و کوچ آنها به ستاد ابراهیم رییسی او ترجیح داد از نامزد شدن انصراف دهد.

او که در بیانیه انصراف خود نامی ازابراهیم رییسی نبرد حالا دست در دست او در حیاط دفتر کارش راه می رود وبرای انتخابات پیش رو عهد همکاری بسته است.

این خبر خوبی برای محمد باقر قالیباف نیست. اگر چه حامیان و بدنه اجتماعی سعید جلیلی هرگز به محمد باقر قالیباف رای نمی دادند اما نکته این است که با پیوستن سعید جلیلی به اردوگاه ابراهیم رییسی حالا حامیان این نامزد انتخاباتی می توانند ادعا کنند که اجماع بر سر رییسی بیشتر از قالیباف است.

این وسط اما محمد باقر قالیباف در یک مولفه هم دست بالا را نسبت به ابراهیم رییسی دارد. نظرسنجی ها لااقل تا امروز نشان می دهد که قالیباف در رتبه بسیار بالاتری نسبت به ابراهیم رییسی دارد که برای مردم چهره ای ناشناخته است.

نکته جالب تر این است که براساس برخی اخبار، اگر ابراهیم رییسی در چند روز ابتدایی طرح نامش با رشد رای در نظرسنجی ها مواجه بود اما گویا در چند روز اخیر این رشد رای متوقف شده است.

حامیان و تیم انتخاباتی این نامزد انتخاباتی بر این باور هستند که با آغاز رقابت های انتخاباتی، مناظره ها و سخنرانی ها، آرا ابراهیم رییسی مجددا در نظرسنجی ها افزایش خواهد یافت. آنها البته یک کارویژه انتخاباتی هم دارند. گویا آنها رایزنی های سنگینی را با جامعه مدرسین و جامعه روحاینت قم آغاز کرده اند تا بتوانند اعلام کنند رییسی نامزد مورد نظر جامعتین است.

درست همین جاست که محمد باقر قالیباف، فقدان حامی همیشگی اش یعنی آیت الله مهدوی کنی را حس می کند. کسی که همیشه به او نظر مثبت و حمایتی داشت.

این البته همه ماجرا نیست. حامیان محمد باقر قالیباف که کارهای انتخاباتی او را سامان می دهد معتقدند که ابراهیم رییسی با دو مشکل اساسی رو به روست. مشکلاتی که اگر چه ممکن است در نگاه اول نقطه مثبت این نامزد انتخاباتی به نظر برسد اما در واقع به چالش اصلی رییسی تبدیل خواهد شد.

یک مشکل اصلی پیوستن تمام عیار شاگردان مصباح یزدی به ستاد انتخاباتی این نامزد است. به یک معنا این تصویر که ابراهیم رییسی نامزد مصباح یزدی در انتخابات است، به باور تیم انتخاباتی قالیباف می تواند به پاشنه آشیل او تبدیل شود. چه اینکه در انتخابات مجلس دهم، حضور بیش از حد این طیف سیاسی در لیست موجب شکست کامل شد.

نکته دیگر حضور وزرا و افراد کابینه احمدی نژاد در این تیم است. حتی ابراهیم رییسی ریاست ستاد خود را به چهره های نام آشنا از کابینه احمدی نژاد یعنی نیکزاد سپرده است. مساله ای که با وجهه منفی احمدی نژاد در طبقه متوسط حتما موجب می شود که رای ابراهیم رییسی در این طبقه دیگر قابل تحصیل نباشد و محمدباقر قالبیاف تنها نامزد اصولگرا باشد که چشم به رای این طبقه دوخته است.

اگر چه ابراهیم رییسی تلاش کرده تمام نگاهش را به طبقه محروم معطوف کند و رای آن را به سمت خود شیفت دهد اما محمد باقر قالیباف اعتقاد دارد که او نیز می تواند از رای طبقه محروم برداشت هایی داشته باشد.

در جریان اصولگرا حالا یک اعتقاد و باور تقریبا به صورت غالب در آمده است. اکنون همه می گویند اسحاق جهانگیری برای کمک به حسن روحانی آمده و به نفع او کنار خواهد رفت اما محمد باقر قالیباف و ابراهیم رییسی آمده اند که با هم رقابت کنند. یعنی این دو شخصیت هر کدام با سه رقیب جدی مواجه اند. دو نفر از دولت مستقر و یک نفر از جناح خودشان.

به نظر می رسد باید منتظر جدال های دیدنی ابراهیم رییسی و محمد باقر قالیباف باشیم. خبرهای رسیده حکایت از آن دارد که دو طرف این جدال برنامه مفصلی برای هم آماده کردند؛ عجب اردیبهشت پرماجرایی!

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    روحانی صد در صد

    پاسخ ها

    • بدون نام

      یکمی به کارنامه چهارساله اش نگاه کنید

  • بدون نام

    بهتر از دوره احمدی نژاد بود که باتمام دنیا انزوامون کرد

  • بدون نام

    8 سال از اقای رییس جمهور قبلی هیچ سواای نشد هیچ کس نگفت چرا شب میخوابیم صبح با یک شوک اقتصادی اجتماعی سیاسی مواجه میشیم. ! چطور شده حالا همه توقع دارند 8 سال کوتاهی و تقصیر ناکارامدی و بی تدبیری در 4 سال جبران بشه! بعد از 4 سال اگر به سال 84 هم برگردیم کار بزرگی شده

  • بدون نام

    آفرین به مردم آگاه و فهیمی که به دولت روحانی وقت میدهند

  • بدون نام

    رای ما دکتر روحانی
    تورو خدا ب اصولگرا رای ندید .

  • بدون نام

    چرا‌جو‌زده‌میشید‌،احساسی‌حرف‌میزنید،

  • بدون نام

    مشکل رو حانی وعده های دروغ و غیر ممکن دادن برای کسب رای است و ترسو بودن در برابر دشمنان ایران و باج دادن به اجنبیها در برابر هیچ و نابود کردن زحمات دانشمندان و اشرافیت پروری و .... اینها کم است

  • آقایی از همدان

    فعلاً که می بینیم بعد از 4 سال هنوز به سال 92 هم نرسیدیم هر سال بدتر از پارسال میشه
    دوره خاتمی و رفسنجانی و احمدی نژاد شرف داشت به این دوره روحانی
    صغیر و کبیر از دولت روحانی ناراضی هستند
    خدا آه این مردم مظلوم رو از روحانی و دار و دسته اش بگیره. همین

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج