۵۱۵۹۲۷
۵۰۱۲
۵۰۱۲
پ

بازار سکه کجا کنترل می‌شود؟

روز سه‌شنبه، بهای دلار و سکه همزمان در مسیر کاهشی قرار گرفت. در روزی که دلار ۷ تومان کاهش یافت و به قیمت ۳ هزار و ۷۴۷ تومان رسید، سکه تمام بهار آزادی نیز ۳ هزار تومان از ارزش خود را از دست داد و روی قیمت یک میلیون و ۲۲۴ هزار تومان ایستاد. این افت موجب شد سکه از سقف ۴۵ ماهه نزول کند.

روزنامه دنیای اقتصاد: روز سه‌شنبه، بهای دلار و سکه همزمان در مسیر کاهشی قرار گرفت. در روزی که دلار ۷ تومان کاهش یافت و به قیمت ۳ هزار و ۷۴۷ تومان رسید، سکه تمام بهار آزادی نیز ۳ هزار تومان از ارزش خود را از دست داد و روی قیمت یک میلیون و ۲۲۴ هزار تومان ایستاد. این افت موجب شد سکه از سقف ۴۵ ماهه نزول کند.
معامله‌گران درباره علت افت فلز گرانبهای داخلی نظرات متفاوتی را بیان می‌کردند؛ درحالی‌‌که برخی اعتقاد داشتند، بازار سکه تحت‌تاثیر عوامل بنیادی قرار داشت، گروه دیگری عنوان کردند قیمت سکه از سوی سرمایه‌گذاران و معامله‌گران بزرگ کنترل شد.

گروه دوم برای تایید استدلال خود بیشتر به روند بهای اونس در ۲ روز گذشته استناد کردند. به گفته آنها، دوشنبه بعدازظهر بهای اونس در بازارهای جهانی در مسیر کاهشی قرار گرفت و تا نزدیکی ابتدای محدوده هزار و ۲۸۰ دلار پایین رفت. با وجود این، بهای سکه در بازار داخلی در آن مقطع زمانی کاهشی را تجربه نکرد. روز سه‌شنبه نیز طلای جهانی عمدتا در مسیر افزایشی قرار داشت و تا ساعت ۳ بعدازظهر بالای نقطه هزار و ۲۸۵ دلار نوسان کرد. با این حال، در این روز سکه بیشتر گرایش به کاهش قیمت نشان داد و در مقاطعی از روز حتی تا نقطه یک میلیون و ۲۲۰ هزار تومان افت کرد. بخشی از معامله‌گران با توجه به رفتار سکه در این دو مقطع زمانی که بی‌توجه به روند بهای طلای جهانی بود، اظهار کردند بازار سکه با عوامل بنیادی هماهنگ نیست و بیشتر تحت‌تاثیر نفوذ معامله‌گران بزرگ و دارندگان کلان سکه قرار دارد.

در مقابل این عده، گروهی از فعالان همچنان باور داشتند، بازار به عوامل بنیادی توجه ویژه‌ای دارد. این دسته انتقاد گروه پیشین مبنی‌بر ناهمخوانی روند بهای اونس و سکه داخلی را ناشی از چند عامل دانسته‌اند. اولین موضوعی که این دسته به آن اشاره می‌کنند، زمان کاهش بهای اونس و اثر آن در بازار داخلی بود. به گفته آنها، زمانی که بهای اونس در بازارهای جهانی نزولی شد، بازار داخلی حالت نیمه تعطیل داشت و به همین دلیل حجم معاملات به اندازه‌ای نبود که قیمت را دچار کاهش کند. از سوی دیگر، این عده کاهش سکه در روز سه‌شنبه نسبت به روز دوشنبه را ناشی از ماندن اونس در محدوده هزار و ۲۸۰ دلار دانستند. به گفته آنها، بهای اونس تا ساعت ۳ بعدازظهر روز سه‌شنبه در سطح بالاتری نسبت به همین مقطع زمانی در روز دوشنبه نبود. از سوی دیگر، رشد جزئی ابتدای روز سه‌شنبه برخلاف انتظارات معامله‌گران در ابتدای هفته بود. آنها عنوان کردند، معامله‌گران سکه در ابتدای هفته انتظار داشتند اونس به سرعت با شروع بازارهای جهانی مسیر افزایشی را طی کند و به همین دلیل خریدهای سکه در ۲ روز ابتدایی هفته بالا رفت. با این حال، بهای اونس تا ساعت ۳ بعدازظهر سه‌شنبه اختلاف چندانی با قیمت بسته شده روز جمعه یعنی نرخ هزار و ۲۸۸ دلار نداشت. به این ترتیب، از نظر دسته دوم حرکت نامتناسب اونس طلا با انتظارات سکه‌بازان عامل اصلی افت سکه در روز سه‌شنبه بود. در واقع این دسته اعتقاد داشتند، بازار همچنان بیشتر تحت‌تاثیر عوامل بنیادی قرار دارد.

در شرایطی که بازار سکه در وضعیت دوقطبی قرار داشت، در بازار ارز بیشتر معامله‌گران اعتقاد داشتند، دلار تحت‌تاثیر احتیاط بازیگران در مسیر کاهشی قرار گرفته است. روز سه‌شنبه دلار به کمترین قیمت در سال ۹۶ رسید و با پایین رفتن از سطح ۳ هزار و ۷۵۰ تومان انتظارات کاهشی را تقویت بیشتری کرد.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج