در زیر پوست کارخانه پگاترون اپل چه میگذرد؟
پگاترون یکی از کارخانههای واقع در کشور چین است که وظیفه تولید آیفونهای کمپانی اپل را بر عهده دارد. این کارخانه به دلیل عدم رعایت حقوق انسانی کارگران خود همیشه مورد انتقاد قرار گرفته است.
پگاترون یکی از چند کارخانهای است که در کشور چین، وظیفه تولید آیفونهای اپل را بر عهده دارد. این کارخانه به دلیل عدم رعایت حقوق انسانی کارگران خود همیشه مورد انتقاد قرار گرفته است.
مطلبی که در ادامه خواهید خواند، توسط Dejian Zeng، یکی از دانشجویان دانشگاه نیویورک که برای گذراندن ترم تابستانه خود به کارخانه پگاترون رفته بود، روایت شده است. او 6 هفته را در این کارخانه گذراند و صحبتهای او نشان میدهد که کار کردن در کارخانه پگاترون تا چه حد میتواند بیهوده و کم درآمد باشد.
در ابتدا، وقتی که Dejian Zeng به پگاترون پیوست، وظیفه چفت و بست کردن بلندگوهای آیفون 6 اس به او سپرده شد. او مجبور بود که مانند هزاران نفری که در این کارخانه فعالیت میکنند، این کار را بارها و بارها تکرار کند. هماهنگ شدن با سرعت خط تولید، برای ژنگ در ابتدا کمی وقتگیر بود ولی او میگوید که بعد از مدتی، تمامی این پروسه، به فعالیتی خستهکننده بدل شد.
به گفته ژنگ، از آنجایی که کارگران حق ندارند هیچگونه تلفن همراه و یا وسیله دیگری را به همراه خود به درون کارخانه بیاروند، کار کردن در پگاترون بسیار یکنواخت و خستهکننده میشود. حتی به کارگران نیز توصیه میشود که با یکدیگر صحبت نکنند و اگر مدیران خط تولید متوجه اینکار شوند، برای کارگران خاطی خوشایند نخواهد بود.
کارگران بعد از هر دو ساعت، میتوانند 10 دقیقه استراحت کنند و بسیاری از کارگران ترجیح میدهند که در این ده دقیقه، یک چرت مختصر داشته باشند. بعد از یک دو ساعت دیگر، به کارگران 50 دقیقه زمان برای ناهار داده میشود. اگر در طول این پنجاه دقیقه، کارگران بتوانند ناهار خود را زود تمام کنند، احتمالا بتوانند یک چرت کوتاه چند دقیقهای نیز داشته باشند. البته کارگران در هنگام چرت زدن نباید روی زمین دراز بکشند؛ در غیر این صورت مدیران به آنها تذکر بسیار جدی خواهند داد. ناهاری هم که در کارخانه پگاترون برای کارگران سرو میشود عملا کیفیت بالایی ندارد.
Dejian Zeng توانست حدود 450 دلار در ازای کارکردن در پگاترون بدست آورد. او در طول مدت فعالیتش در پگاترون در یکی از اتاقهای اشتراکی که توسط کارخانه تهیه شده بود، زندگی میکرد. در این اتاق، 8 نفر بصورت مشترک زندگی میکردند. کارگرانی نیز که در خود صاحب خانه بودند، میتوانستند برای رفت و آمد از اتوبوسهای کارخانه استفاده کنند. تمامی اتاقهای اشتراکی به وایفای متصل بودند؛ اما برای اتصال به وایفای، کارگران میبایست ابتدا نرمافزارهایی را برای کسب سکههای مجازی دانلود میکردند تا بتوانند به وایفای متصل شوند.
به گفته Dejian Zeng، وقتی کارگران کار روی یکی از نسخههای معرفی نشده آیفون را آغاز میکنند، تدابیر امنیتی در کارخانه افزایش مییابد و دو بازرسی امنیتی از کارگران انجام میشود؛ اما ژنگ میگوید که کمپانی اپل روی پرداخت به موقع حقوقها بسیار حساس است و براساس قوانین، پرداختها را انجام میدهد. خود اپل نیز ادعا دارد که کارخانه پگاترون تا حد بسیار زیادی به این قوانین پایبند است. اپل حتی برای اطمینان از پایبندی پگاترون به قوانین و مقررات، کارمندان اختصاصی خود را در کارخانه مستقر کرده است. بر طبق ادعاهای کمپانی اپل، حقوق کارگران پگاترون در طول 5 سال گذشته، حدود 50 درصد افزایش یافته است.
ارسال نظر