ساخت قایقی در قشم که غرق نمی شود
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم از چرخه تولید قایق بومی خبر داد که از صنایع دستی کهن این جزیره است و هرگز در دل امواج خروشان دریا غرق نمی شود.
سید محمدامین جعفری حسینی روز یکشنبه در جمع خبرنگاران بیان کرد: گروهی از ماهیگیران کهنه کار روستای دیرستان قشم ساخت این نوع قایق معروف به 'شاشَک' را که دهها سال به فراموشی سپرده شده بود، از سر گرفته و اولین نمونه تولیدی پس از تکمیل به نمایش گذاشته خواهد شد.
وی افزود: شاشک نوعی قایق است که در سال های دور از ساقه های درخت خرما ساخته شده و به هیچ عنوان در دریا غرق نمی شود و قشمی ها به ویژه در روستای دیرستان از آن برای ماهیگیری در آب های کم عمق استفاده می کردند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم عنوان کرد: این قایق ایرانی که استفاده از آن در جزیره قشم، سیستان و بلوچستان، هرمزگان و بوشهر رایج بود، هم اکنون در موزه های امارات متحده عربی به نام آن کشور معرفی می شود.
او اضافه کرد: قشمی ها از دانش بومی گسترده ای در زمینه دریانوردی برخوردار هستند و در پیشینه کهن این جزیره قایق های ماهیگیری متنوعی ابداع شده است که با راه اندازی موزه مردم شناسی، فناوری های بومی با نام واقعی سازندگان اصلی آن به نمایش گذاشته خواهد شد.
قشم با یک هزار و 500 کیلومتر مربع وسعت به عنوان بزرگترین جزیر خلیج فارس در جنوب استاان هرمزگان واقع است.
ارسال نظر