پژمان فر: راغب به پیوستن به «جمنا» نیستیم
عضو شورای مرکزی جبهه پایداری اگرچه میگوید پایداری از "اصلح" در انتخابات عدول نمیکند اما معتقد است گاهی وظیفه "دفع افسد به فاسد" است.
پایگاه خبری انتخاب: عضو شورای مرکزی جبهه پایداری اگرچه میگوید پایداری از "اصلح" در انتخابات عدول نمیکند اما معتقد است گاهی وظیفه "دفع افسد به فاسد" است.
پژمان فر نماینده مشهد و رئیس کمیسیون فرهنگی گفت که جبهه پایداری هنوز وارد بررسی مصادیق نشده است.
حال با شرایط فعلی کشور و در آستانه انتخابات، اصولگرایان به دنبال برنامه ریزیهای جدیدی هستند که مشخص ترین آنها تاسیس تشکل نوپای جمنا است. آیا جمنا می تواند تمام طیفهای اصولگرایان را زیر پرچم خود آورد؟
فکر نمیکنم جمنا به تنهایی بتواند این کار را بکند. این اسم ها، فقط آرایشهای جدید سیاسی است و اصولگرایان از کانال جمنا به تنهایی نمیتوانند به وحدت برسند.
با این اوصاف شاید نتوانند بر روی یک کاندیدای واحد در انتخابات هم نظر شوند.
ولی فلسفه وجودی جمنا همین است که وفاق در میان اصولگرایان ایجاد کند.
آنها تلاش دارند که بگویند ما میتوانیم محور باشیم و میتوانیم این کار را انجام دهیم اما این یک ادعا بیش نیست و باید اطمینان همه آحاد جلب شود تا اجماع واقعی شکل بگیرد.
جبهه پایداری قائل به این امر نیست؟
ما مخالف حرکت جمنا نیستیم ولی نظر من بر این نیست که این ترکیب آنقدر ظرفیت ایجاد کرده باشد که بتواند همه را دور خود جمع کرده باشد.
پایداریها بر روی واژه "اصلح" به معنای مطلق کلمه تاکید دارند اما به نظر می آید اصولگرایان بر "خیر الموجودین" تمرکز دارند. آیا این اختلافها میتواند در عرصه انتخابات ریاست جمهوری آتی خودنمایی کند؟
باید ببینم در مصداقها به چه کسانی می رسند.
ممکن است پایداریها از کلیدواژه "اصلح" کوتاه بیایند؟
پایداری هم برای این بحث و گفتمان یک منطقی دارد و تلاش میکند با دیگران به اشتراک نظر برسد.
البته هیچ رنگ و بویی از این تلاش دیده نمی شود؛ ضمن آنکه صحبت های آقای آقا تهرانی نشان میدهد که راغب به پیوستن به این تشکل نیستند.
همین طور است. در ماجرای انتخابات ریاست جمهوری، احساس جبهه پایداری این است که میتواند با دیالوگ "انتخاب اصلح"، رای کافی را برای انتخاب رئیس جمهور داشته باشد ولی سایر دوستان اصولگرا معتقد هستند ما چون نمی توانیم این کار را انجام دهیم باید از انتخاب اصلح عدول کنیم.
پایداری از "اصلح" عدول نمی کند؛ دیگر اصولگرایان معتقدند چون نمی توان با این شرایط به نتیجه رسید، باید از "اصلح" به "صالح" تنزل پیدا کنیم. تفاوت جریان پایداری با آنها این است که ما میگوییم از اصلح عدول نمیکنیم اما آنها میگویند اگر شرایطش فراهم شد عدول میکنیم. البته گاهی وظیفه دفع افسد به فاسد است. بالاخره ما حتما بر اساس وظیفه شرعی و عقلی خود در انتخابات فعال خواهیم بود و البته ممکن است با دوستان خود در مصداق هم به یک نتیجه برسیم.
اگر گزینه مورد نظر پایداری نتوانست به دلایلی وارد عرصه انتخابات شود، چه خواهید کرد؟
جبهه پایداری از کاندیدایی اعلام حمایت نخواهد کرد.
همین رویه باعث چند دستگی در اصولگرایان نخواهد شد؟
خیر. بالاخره هر کسی وظیفه عقلی و شرعی در این موضوع دارد. ما نمیگوییم که مردم به فلانی رای ندهند؛ بلکه برای رای دادن به یک نامزد اعلام سازمانی نمیکنیم.
پس خود را صرفا مأمور به وظیفه می دانید و قائل به نتیجه نیستید.
قطعا به نتیجه و پیروزی در انتخابات نظر داریم اما غلط میدانیم که همه بحثها را معطوف به نتیجه کنیم و قائل به وحدت تحت هر شرایطی نیستیم.
به نظر شما اگر آقای رئیسی برای کاندیداتوری ابراز تمایل کنند آیا طیف های مختلف اصولگرایان میتوانند بر روی وی هم نظر شوند؟
تا زمانی که کسی اعلام حضور نکرده باشد ما در مورد او اظهار نظر نمی کنیم. البته ایشان مقبولیت بسیار خوبی دارند و مردم ایشان را شخصیتی ولایی و اصولگرا به معنای جامع میدانند و ما هم همین اعتقاد را داریم.
اما آقای آقاتهرانی گفته بودند اگر فردی اصلح باشد ولی اعلام حضور نکند باید درِ خانهاش رفت و به زور او را مجاب به این کار کرد.
بله. ما الان کار سازمانی خودمان را انجام میدهیم؛ یعنی تلاش برای انتخاب و دعوت هر شخصیتی که ممکن است بتواند سکان کشور را در این وضعیت بدست بگیرد .
ارسال نظر