۴۹۷۰۲۸
۱ نظر
۵۰۱۰
۱ نظر
۵۰۱۰
پ

گام مهم مجلس برای کاهش آمار اعدام در کشور

در نظام های کیفری عنوان شدیدترین مجازات ها را مجازات های سالب حیات به خود اختصاص داده اند و از این مجازات ها به عنوان تیغ تیز کیفری هم یاد می شود.برهمین اساس کشورها سعی براین دارند تا حتی الامکان از اعمال این نوع از مجازات ها کمتر استفاده کنند.در کشور ماهم براساس آخرین امار اعلام شده توسط مقامات قوه قضاییه مجازات اعدام در بالای ۹۰ درصد موارد بر محکومان مواد مخدر اعمال شده است.

تابناک: در نظام های کیفری عنوان شدیدترین مجازات ها را مجازات های سالب حیات به خود اختصاص داده اند و از این مجازات ها به عنوان تیغ تیز کیفری هم یاد می شود.برهمین اساس کشورها سعی براین دارند تا حتی الامکان از اعمال این نوع از مجازات ها کمتر استفاده کنند.در کشور ماهم براساس آخرین امار اعلام شده توسط مقامات قوه قضاییه مجازات اعدام در بالای ۹۰ درصد موارد بر محکومان مواد مخدر اعمال شده است.

از سالهای گذشته بحثی میان کارشناسان قضایی و حقوق دانان جزا و جرم شناسی شکل گرفت مبنی بر اینکه مجازات اعدام در غیر موارد قصاص تا چه حد توانسته است هدف اصلی خود یعنی بازدارندگی از وقوع جرم را تحقق ببخشد. پس از مباحثات فراوان تصمیم بر این شد تا موادی از قانون مبارزه با مواد مخدر که درباره محکومان مواد مخدر می باشد اصلاح گردد تا بدین وسیله هم اعمال این مجازات هدفمند تر و دقیق تر گردد و هم اینکه به قول کیفرشناسان تیغ تیز کیفری کند نشود.

بر همین اساس در جلسه روز گذشته کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس تعدادی از مواد قانون اصلاح مبارزه با مواد مخدر تصویب شد که این اقدام را می توان گام مهمی در اعمال هدفمند مجازات اعدام و کاهش آمار آن دانست.

در جلسه علنی ۳ آذر ماه سال جاری مجلس شورای اسلامی یک فوریت طرح الحاق یک ماده به قانون مبارزه با مواد مخدر که با امضای ۱۴۶ نماینده تهیه شده بود را در دستور کار قرار داد و به تصویب نمایندگان رساند.

در مقدمه توجیهی این طرح آمده بود با توجه به اینکه مجازات اعدام برای قاچاقچیان و حمل‌کننده‌های مواد مخدر به صورت کمی لحاظ شده که باعث گرفتار شدن حمل‌کننده‌ها شده و از دسترسی قانون به قاچاقچیان باندی جلوگیری می‌کند، لذا با توجه به مجوز ماده ۴۵ قانون اصلاح مبارزه با مواد مخدر مصوب ۵ آذرماه ۱۳۸۹ مجمع تشخیص مصلحت نظام، تغییر حکم اعدام به حبس ابد به جز در موارد مسلحانه پیشنهاد می‌شود؛ چرا که اعدام جز تشویق شدن به مواد مخدر ثمره دیگری نداشته است.

متن این طرح، که به منظور الحاق یک ماده به به عنوان ماده ۴۶ به قانون مبارزه با مواد مخدر تهیه شده بود به شرح ذیل است:

«مرتکبان جرایم مرتبط با مواد مخدر در موارد زیر مفسد فی‌الارض محسوب شده و در سایر موارد که اعدام و حبس ابد در نظر گرفته شده است، به بیش از ۲۵ سال تا ۳۰ سال حبس درجه یک محکوم می‌شوند:

الف ـ مواردی که مباشر جرم یا حداقل یکی از شرکا حین ارتکاب، سلاح گرم همراه داشته یا سلاح سرد و یا گرم کشیده باشند.
ب ـ مواردی که مرتکب بر اساس ماده ۱۸ این قانون یا ماده ۱۳۰ قانون مجازات اسلامی، سردسته گروه مجرمانه سازمان یافته باشد.

پ ـ مواردی که مرتکب سابقه محکومیت به اعدام یا ۱۰ سال حبس یا بیش از آن یا گذراندن حداقل پنج سال حبس به علت ارتکاب جرایم موضوع قانون مواد مخدر را داشته باشد.

ت ـ ساخت یا تولید یا وارد کردن مواد موضوع ماده ۸ این قانون به کشور، مشروط بر آنکه بیش از ... کیلوگرم باشد».

حجم مواد حمل شده در بند «ت» این ماده در کمیسیون حقوقی و قضایی تعیین خواهد شد.

در همین ارتباط بالاخره روز گذشته نائب رئیس کمیسیون قضایی مجلس با اشاره به بررسی طرح بازنگری در مجازات اعدام در جلسه کمیسیون حقوقی و قضایی گفت: در بند اصلی این طرح عنوان شده اعدام از مجازات مواد مخدر به استثنای۳ مورد حذف می شود.

یحیی کمالی پور در تشریح جلسه کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس گفت: در این جلسه طرح بازنگری در مجازات اعدام و الحاق یک ماده به قانون مبارزه با مواد مخدر مورد بررسی قرار گرفت و تمامی مواد طرح به جز یک موضوع از سوی نمایندگان تصویب شد، بنابراین بررسی بند (ت) این طرح برای انجام تحقیقات بیشتر به زمان دیگری موکول شد.

نماینده مردم عنبرآباد و جیرفت در مجلس شورای اسلامی، افزود: قوه قضاییه باید آمار محکومان به اعدام و میزان جرائم آنها را به مجلس اعلام کند و پس از آن تصمیم گیری های لازم درتعیین تکلیف طرح بازنگری در مجازات اعدام صورت گیرد، زیرا درحال حاضر اعلام می شود که حمل شیشه، کراک و مشتقات هرویین تا سقف یک کیلوگرم در مسیر اعدام قرار می گیرد؛ اما باید به این نکته هم توجه کرد که در این شرایط میزان افراد اعدامی افزایش پیدا می کند.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۸۰ درصد زندانیان بیش از یک کیلوگرم مواد مخدر حمل کردند، تصریح کرد: مقرر شد که قوه قضاییه آمار دقیقی از محکومان مواد مخدر منتهی به اعدام با میزان مواد آنها را اعلام کند تا مشخص شود چه میزان افراد در مسیر اعدام قرار می گیرند.

نایب رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس، گفت: در بند اصلی این طرح عنوان شده اعدام از مجازات مواد مخدر به استثنای۳ مورد حذف می شود، به عنوان مثال برای شخص مجرم استفاده کننده از سلاح در حمل مواد مخدر اعدام حذف نمی شود، همچنین متهم حمل کننده مواد مخدر با سابقه بیش از ۱۰ سال حبس باید اعدام شود، از سوی دیگر حذف اعدام برای متهمان حمل کننده مواد مخدر به صورت سازمان یافته وجود ندارد.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    سلام با این پیش نهاد بالا موافقم اول کسی که با صلاح گرم به همراه یکیلو هرویین کراک و مواد بجز تریاک کسانیکه مواد را سازمان یافته حمل میکنند و کسانی که در درگیری مسلحانه شرکت وبا مواد دست گیر می شود

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج