روزنامه ابتکار در گزارشی نوشت: تحرک جریانهای سیاسی با نزدیک شدن زمان انتخابات افزایش یافته است. هر چند در این دوره از انتخابات دیرتر از دورههای پیشین فضای سیاست کشور حال و هوای انتخاباتی میگیرد.
روزنامه ابتکار در گزارشی نوشت: تحرک جریانهای سیاسی با نزدیک شدن زمان انتخابات افزایش یافته است. هر چند در این دوره از انتخابات دیرتر از دورههای پیشین فضای سیاست کشور حال و هوای انتخاباتی میگیرد.
در ادامه این گزارش می خوانیم: اما همزمان با آغاز زمان ثبتنام کاندیداهای انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا و نیز لزوم برنامهریزی جناحها و احزاب برای تعیین کاندیدای تحت حمایت خود در انتخابات ریاستجمهوری و برنامهریزی چگونگی ورود کاندیداها به عرصه رقابت، میتوان بوی انتخابات را همراه با عطر بهار حس کرد.
اصلاحطلبان این هفته از ویژگیهای کاندیداهای شوراها رونمایی میکنند. همچنین گفته شده است که کاندیدای شورای عالی سیاستگذاری انتخاباتی اصلاحطلبان امروز اعلام میشود. شورای عالی سیاستگذاری انتخاباتی اصلاحطلبان متشکل از احزاب و گروههای سیاسی جریان اصلاحات، یکشنبه (امروز) کاندیدای مورد حمایت این شورا برای انتخابات ریاست جمهوری آتی را اعلام میکند.
نشست مشترک شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان و هیئت رییسه شورای عالی اصلاحطلبان استانها نیز به زودی برگزار خواهد شد. پیش از این اصلاحطلبان در انتخابات ریاست جمهوری سال 92 با انصراف محمدرضا عارف، از کاندیداتوری حسن روحانی حمایت کرده بودند.
طی ماههای گذشته نیز بارها شخصیتهای سیاسی اصلاحطلب یادآوری کردند که با وجود داشتن گزینههای جایگزین، مایل هستند تا برای ادامه سیاستهای موجود مجددا از کاندیداتوری روحانی حمایت کنند. در همین راستا نیز هفته گذشته نشست مشترکی میان هیئت رئیسه شورای عالی سیاستگذاری انتخاباتی اصلاحطلبان با رئیسجمهوری برگزار شد.
* اصلاحطلبان به ازای هر کاندیدای اصولگرا یاری را در کنار روحانی وارد میدان کنند
یک عضو فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی در همین زمینه با بیان اینکه هدفگذاری اصولگرایان در انتخابات ریاست جمهوری آینده کشیده شدن انتخابات به مرحله دوم است، گفت که اصلاح طلبان باید در مقابل هر گزینه اصولگرا یاری را در کنار روحانی وارد میدان کنند. محمدعلی وکیلی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: احتمال اینکه اصولگرایان در انتخابات ریاست جمهوری آینده به یک گزینه واحد برسند وجود دارد، اما آنها تا روزهای آخر ماراتن انتخابات از گزینه نهایی خود رونمایی نخواهند کرد. وی افزود: در واقع اصولگرایان میخواهند گزینههای مختلفی داشته باشند تا بتوانند حملات همه جانبه ای را نسبت به آقای روحانی انجام دهند و انتخابات را به مرحله دوم بکشانند.
هر کدام از کاندیداهای اصولگرا که شانس این را داشته باشند که به دور دوم انتخابات بروند گزینه نهایی خواهند بود. نماینده مردم تهران در مجلس ادامه داد: اگر انتخابات به دور دوم کشیده نشود، کاندیدای اصولگرایی که در نظرسنجیها بالاترین شانس را پیدا میکند، گزینه نهایی خواهد بود و بقیه این همت را دارند که پشت سر او قرار بگیرند. وکیلی با بیان اینکه در این دور از انتخابات شاهد وجود فضای چند قطبی بین اصولگرایان نخواهیم بود،گفت: هدف گذاری آنها کشیده شدن انتخابات به مرحله دوم است تا شانسشان افزایش پیدا کند. این نماینده اصلاح طلب مجلس در پایان با بیان اینکه گزینه نهایی اصلاحطلبان در انتخابات آینده معلوم است، گفت: ما برای اینکه حمله همهجانبه آنها را خنثی کنیم، باید متناظر با استراتژی اصولگرایان یار به میدان بیاوریم و در مقابل هر گزینهای که آنها وارد عرصه انتخابات میکنند یاری را در کنار آقای روحانی به میدان بیاوریم.
* از استقلال جمنا نسبت به احزاب تا حمله به کاندیداتوری بقایی
در سوی دیگر میدان اصولگرایان به سازوکار «جمنا» دل بستهاند و این در حالی است که از سابقه چهرههای این جریان و همچنین رفتار پیشاانتخاباتی کاندیداهای احتمالی این چنین بر میآید که این سازوکار به وحدت اصولگرایان در کاندیداتوری ختم نمیشود. این در حالی است که اصولگرایان از زاویه بخشی از بدنه حامیان خود که به محمود احمدینژاد و کاندیدای نزدیک به وی یعنی حمیدرضا بقایی علاقه دارند نیز نگران هستند و البته برخی احزاب اصولگرا نیز سازوکار جمنا را قبول ندارند. حمیدرضا ترقی عضو شورای مرکزی حزب موتلفه در همین باره به ایلنا گفت: موضوع پیوستن احزاب به جبهه مردمی منتفی است و احزاب به طور صرف حمایت خود را از این جریان اعلام کردند اما هیچ حزبینیامده در لیست قرار گیرد.
وی درباره اینکه باهنر عنوان کرده موتلفه هنوز تصمیمی برای پیوستن به جبهه مردمی نیروهای انقلاب نگرفته است و رویکرد موتلفه در حمایت از جمنا به چه صورتی است، گفت: در بحث پیوستن به عنوان حزب نه جمنا از ما خواسته که به عنوان حزب بپیوندیم نه تا به حال چنین بحثی وجود داشته است، بلکه پیوستن اشخاص و فعالان حقیقی و شخصیتهای حقوقی را جزو برنامهها داشته است، بنابراین موضوع پیوستن احزاب منتفی است و احزاب به طور صرف حمایت خود را از این جریان اعلام کردند اما هیچ حزبی نیامده در لیست قرار گیرد . عضو شورای مرکزی موتلفه در پاسخ به اینکه آیا موتلفه محوریت جمنا را قبول دارد، بیان کرد: بله حزب موتلفه جمنا را به عنوان محور در انتخابات قبول دارد و اعضای شورای مرکزی از جمله محمد نبیحبیبی، لاله افتخاری و فاطمهرهبر در جبهه مردمی فعالیت دارند.
او درباره اینکه اگر جمنا به نامزد نهایی برسد موتلفه از آن حمایت خواهد کرد یا میرسلیم در کنار نامزد جمنا در عرصه رقابت حضور مییابد، گفت: مکانیزمی که در نظر گرفته شده برای رسیدن به افراد نهایی مشخص نیست. هنوز معلوم نیست که میخواهند ۵ نفر معرفی کنند، ۲ نفر یا ۱ نفر معرفی شود هیچ کدام مشخص نشده است. ترقی در مورد اینکه جبهه مردمی تاکنون تاکید داشته که به نامزد واحد برسد و با توجه به نظرات مختلف آیا ممکن است به نامزد واحد نرسند و سه نفر در آخر در صحنه بمانند و یا اصولگرایان به سمت نامزد رزرو بروند، اظهار داشت: این مسائل هنوز تصمیمگیری نشده است و اظهار نظرهایی اکنون بیان میشود اما هیچ کدام تصمیم نهایی نیست و تصمیم نهایی به شرایط انتخابات و مقطع زمانی و مناظرهها بستگی دارد که متغیرهای گوناگون خواهد داشت و به وقت خود تصمیمگیری میشود.
او افزود: در حال حاضر همه نامزدهای مطرح اصولگرا در مجموعه جبهه مردمی هستند و مورد بررسی و دقت قرار میگیرند تا پس از عید به تعداد ۵ نفر افرادی که در لیست جمنا باقی میمانند، دست یابند. ترقی درباره اینکه اگر میر سلیم در لیست ۵ نفر نهایی جمنا قرار نداشته باشد تمکین میکند یا اینکه به صورت مجزا حضور مییابد بیانکرد: در جبهه مردمی فرآیندی وجود دارد که همه پذیرفتهاند و موتلفه بر روی مکانیزم رسیدن به نامزد نهایی با جمنا توافق دارد و اختلافی در مکانیزم نداریم. این فعال سیاسی اصولگرا در ادامه افزود: سازوکار در جمنا تحمیلی و القایی نبود بلکه به این صورت بود که از پایین افراد را پیشنهاد دادند و در جبهه مردمی مطرح شد و از بین پیشنهاداتی که از بدنه داده شد، رایگیری کردند و از ۵۰ نفری که معرفی شدند ۲۱ نفر رای حد نصاب را آوردند که در واقع منتخب بدنه شدند.
او بیان کرد: بسیاری از افرادی که در لیست 21 نفره جمنا قرار گرفتند نه خود داوطلب و نه اینکه دنبال این مساله بودند. مانندآقای رئیسی و فتاح با اینکه بارها اعلام کرده است در عرصه انتخابات حضور نمییابد اما در لیست قرار گرفت و این مساله به نظر افراد ربطی نداشت بلکه بر اساس نظرات مردمی از بدنه در لیست قرار گرفتند. ترقی با تاکید بر اینکه به هیچ کدام از نامزدهای لیست 21 نفره جبهه مردمی نگفتند که در لیست قرار میگیرند، گفت: به دلیل اینکه افراد پیشنهاددهنده حزبی و عناصر استانها در مجموعه بودند و بر این اساس افراد پیشنهادی مورد رای قرار گرفتند، و این هیچ ارتباطی با خود فرد نداشته است و در ذهن افراد و بدنه نیروهای انقلاب مطرح بودند.
عضو شورای مرکزی حزب موتلفه درباره اعلام حضور بقایی درانتخابات گفت: تحلیل خاصی در این باره ندارم، لذا خیلی مساله قابل توجه و تاملی نیست و فردی که از پایگاه اجتماعی قابل توجه و مهمی برخوردار نیست مانند بقیه آحاد جامعه مطرح میکند که وارد عرصه انتخابات میشود. ترقی در ادامه بیان کرد: احمدینژاد هم با صراحت گفته از بقایی حمایت نمیکند و مشورتی با او در این زمینه نشده است، بنابراین خیلی مساله مهمی نیست که وقتمان را صرف تحلیل آمدن چنین افرادی کنیم.
او به اشاره به صحبتهای مشایی مبنی بر اینکه در صورت رد صلاحیت بقایی دو قطبی خطرناکی به وجود میآید، گفت: اگر کسی بداند که با آمدنش فضای انتخابات دوقطبی میشود حضورش حرام است. اصولا وقتی اصل دو قطبی شدن به مصلحت نظام نیست و کسی بداند با آمدنش فضا را دو قطبی میکند طبیعتا نباید در انتخابات حضور یابد و اینکه بیاید و رد صلاحیتش موجب دو قطبی در کشور شود، حرف کاملا غیر منطقی است.
با این حال بر خلاف نگاه ترقی، احمدینژادها شاید جدیتر و شدیدتر از هر گروه دیگری وارد انتخابات شدهاند. حمیدرضا بقایی در شرایطی وارد عرصه انتخابات شده است که شخص محمود احمدینژاد در استجازه از رهبر انقلاب درباره ورود به رقابت انتخاباتی از این کار منع شد. وی سپس بیانیهای نوشت که در آن تاکید کرده بود نه خودش وارد رقابت میشود و نه از گروه یا جریان خاصی حمایت میکند.
با این حال به نظر میرسد که وی در حال تغییر رای و نظر پیشین خود است. احمدینژاد چندی پیش اعلام کرد که «فعلا و البته فعلا در انتخابات مستقیم وارد نمیشوم» و البته تاکید کرد که سفرهای استانیاش ادامه خواهد داشت. این بدین معناست که عدم حضور وی محدود به «فعلا» است و البته ممکن است که به طور «غیرمستقیم» نیز وارد بازی انتخابات شود، چنان که دیروز سومین بیانیه خود را در دفاع از عملکردش در دولتهای نهم و دهم و در هجمه به دولت یازدهم منتشر کرد. وی در ادامه دفاعیههایش از دولت خود، سومین بیانیهاش را درباره بدهکاری دولت دهم نوشته است. زبان وی در این بیانیه تندتر شده است، چنان که در ابتدای نامه به صراحت مواردی که مشغول رد کردن آنهاست را «ادعاهای کذب» میخواند. وی با اشاره به این که «در دو گزارش قبلی شرح دادم که دو ادعای مطرح شده (خالی بودن خزانه و خالی بودن انبارهای کالاهای اساسی) از سه ادعای رئیس محترم دولت فعلی علیه دولتهای نهم و دهم، که در آستانه مذاکرات هستهای در نیمه دوم سال 1392 از رسانههای عمومی اعلام شده است، کاملاً نادرست بوده است. با تاکید بر ادامه موضع سکوت در قبال مسائل جاری کشور، اینک در سومین گزارش
خود، به بحث درباره یک ادعای خلاف واقع دیگر، دایر بر تحویل گرفتن دولت همراه با بدهیهای سنگین میپردازم و به مرور به سایر ادعاهای کذب مطرح شده از جمله فساد، موضوع هستهای، درآمدهای ارزی، رشد اقتصادی، مسکن مهر، تورم و یارانهها نیز خواهم پرداخت» به بیان آمارهایی از بدهیهای دولت در سال 92 پرداخته و ادعا کرده است که «ارقام و اعداد مندرج در آمارهای رسمی، بیانگر این حقیقت است که طی سالهای 1391 و 1392، با وجود آنکه دولت دهم تحت فشار شدید تحریمها قرار داشت، کشور را همراه با ذخایر ارزی و ریالی فراوان و با کمترین میزان بدهی داخلی و خارجی به دولت یازدهم تحویل داده است».
احمدینژاد در عین حال ادعا کرده است که در دو سال اخیر دولت یازدهم بدهیهای گستردهای تحت عنوان اوراق بدهی یا قرضه (بخوانید بدهکار کردن مردم و نسلهای آینده) ایجاد کرده است. وی در پایان سه سوال را هم مطرح کرده است: «الف: هدف از طرح ادعای کذب بدهکار بودن دولت در کنار ادعای خالی بودن خزانه و انبارها، آن هم درست قبل از آغاز مذاکرات هستهای در دولت جدید چه بوده است؟ و چه آثار سوئی بر منافع و امنیت ملی و آینده کشور داشته است؟ ب: در چهار سال اخیر که بخش مسکن در رکود عمیق به سر برده و پروژههایی مانند مسکن مهر به تعطیلی کشانده شده و جهش خاصی نیز در دیگر بخشهای تولیدی، خدماتی و زیربنایی اتفاق نیفتاده است و بنا به اعلام رئیس محترم دولت، کشور در رکود بهسرمیبرده، این افزایش بیسابقه و چند برابری حجم بدهیهای دولت و بانکها به بانک مرکزی در کجا هزینه شده است؟ ج: طرح این ادعاهای خلاف، توجیهگر و سرپوشی بر کدام ضعفها و ناکارآمدیها و اقدامات در دولت فعلی بوده است؟». به هر حال به نظر میرسد تا زمانی که «فعلا» به پایان نرسد، احمدینژاد به حضور «غیرمستقیم» خود در انتخابات برخلاف توصیه رهبر انقلاب ادامه خواهد داد.
پ
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان
اپلیکیشن برترین ها
را نصب کنید.
ارسال نظر