۴۹۴۲۲۷
۵ نظر
۵۰۱۱
۵ نظر
۵۰۱۱
پ

امیدواری برای تغییر ساختاری نظام دستمزد

علیرضا حیدری معتقد است بند دوم ماده ۴۱ قانون کار مهمترین مرجع تعیین دستمزد است که تا کنون در اجرای آن اهمال شده و اکنون زمان آن رسیده که معادلات مزدی از اساس متحول شود.

خبرگزاری ایلنا: علیرضا حیدری معتقد است بند دوم ماده ۴۱ قانون کار مهمترین مرجع تعیین دستمزد است که تا کنون در اجرای آن اهمال شده و اکنون زمان آن رسیده که معادلات مزدی از اساس متحول شود.

علیرضا حیدری، عضو کارگری کارگروه ویژه مزد در ارتباط با محاسبات مزدی براساس ماده ۴۱ قانون کار گفت: اگر تصور کنیم که نرخ تورم صفر باشد و قانون کار امروز نوشته شده باشد برای تعیین مزد کارگر الزاما باید به بند ۲ ماده ۴۱ قانون کار رجوع کنیم؛ چرا که برای تعیین مزد کارگر باید به دنبال یک شاخص واقعی صرف نظر نرخ‌ها و قیمت‌ها و تعرفه‌ها برویم. به عبارت دیگر برای تعیین حداقل مزد باید ابتدا نیازهای واقعی و ذاتی یک خانواده را به لحاظ اقلام و وزن آنها تعیین کنیم.

وی ادامه داد: این دقیقا موضوعی است که سال‌ها توسط گروه کارگری در مذاکرات مزدی بیان می‌شود ولی چون شاخص و معیار قابل اتکایی وجود نداشت همواره دولت و کارفرما از این خلا، بی‌نهایت بهره‌برداری می‌کردند و بر اساس آن تکلیف ماده ۴۱ را بر اساس بند یک مشخص می‌کردند.

حیدری تاکید کرد: از نگاه کارگران تعیین حداقل معیشت بند ۲ ماده ۴۱ یک وظیفه حاکمیتی است و در واقع باید سال‌های قبل این محاسبات انجام می‌شد و آن را مبنای مذاکرات مزدی قرار می‌دادند.

وی با بیان این که اجماعی بر سر رقم ریالی حداقل‌های نیازهای زندگی تاکنون اتفاق نیافتاده بود، ادامه داد: طی چند سال گذشته ما بر اساس آخرین محاسبات ریالی سبد حداقل معیشت که وزارت کار در سال ۳۸۵ انجام داده بود و آن را با سه سناریوی قیمت حداقلی، میانگین و حداکثری تعریف کرده بود سبد معیشت خانوار کارگری را با نرخ تورم سالیانه به روز کردیم و تفاوت آن را با مرد کارگران منطبق کردیم و در کمال تعجب مشاهده کردیم که در بهترین شرایط با نگاه حداقل قیمت‌ها نسبت فرد به حداقل معیشت به ۴۲ درصد هم نمی‌رسید این در حالی است که در برخی سال‌ها این نسبت به ۳۴ درصد هم رسیده است.

نایب رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری در ادامه بحث گفت: مشکلات به وجود آمده ما را بر آن داشت که موضوع تعیین سبد معیشست کارگران را به شکل جدی در شورای عالی کار مطرح کنیم و شورا را متقاعد کنیم که بر اساس یک پروژه مکاتباتی و پژوهشی برای یک بار که شده این تکلیف را عملیاتی کنیم و آن را به شورای عالی کار برای تصمیم‌گیری ارائه کنیم. سال ۹۴ این کار صورت گرفت و اساس کار تعینی روشی بود که گروه کاری بر آنان اتفاق نظر پیدا کردند و آن استفاده از مراجع رسمی و آماری کشور برای تعیین این سبد بود.

حیدری افزود: این محاسبات به صورت کامل با در نظر گرفتن بعد خانوار و همه جوانب، در سال ۹۴ در شورای عالی کار ارائه شد ولی به دلیل تعهداتی که برای کارفرمایان و دولت ایجاد می‌کرد و از طرفی به طور قطع و یقین به عنوان مطالبات کارگران مطرح می‌شد به دلایل غیر قابل قبول مبنای استدلال تشکیک شد و این محاسبات مبنای تصمیم‌گیری تلقی نشد.

وی در پایان تصریح کرد: ما امیدواریم امروز که شرکای اجتماعی در این خصوص به اجماع نزدیک شده و به توافق رسیده‌اند نظام تعیین دستمزد تغییر کرده و به ریل واقعی خود وارد شد و تصمیم گیری شکل واقعی‌تری به خود بگیرد؛ فراموش نکنیم که واقعی کردن نرخ‌ها از جمله دستمزدها قادر خواهد بود نظام اقتصادی را در عرصه تولید و مصرف منطقی کند و الگوی مصرف در تولید را با هدف رقابت پذیری، استاندارد کند.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    تا میتونید گارگرای بیچاره رو سرگرم کنید آخر اسفند بندازی ته چاه خیالتون راحت باشه

  • اسماعیل

    شما که مثل همیشه سر کارگر رو میبرید امسال هم روش حداقل زودتر دستور مرگ تدریجی مارو اعلام کنید

  • بدون نام

    آخر اسفند اعلام میکنید تا با ایام تعطیلات کارگران صدایشان به هیچ کجا نرسد

  • بدون نام

    این جلسه ها همش الکی وحرفهای مفته هیشکی به فکر ما کارگرا نیست

  • خسروی

    مسئولان ودولتمردان بی دغدغه ومیلیاردر ؛ در آخر سال هم بانک مرکزی وهم اداره آمار با هماهنگی دولت به دروغ تورم را پایین اعلام میکنند فقط به دلیل اینکه اضافه حقوق ما بدبخت بیچاره ها را با حداقل درنظر واعلام کند ؛ همین افزایش حقوق برای ما انقدر ناچیز است که هزینه یک مرتبه ویزیت پزشک ودارو است!!! امابرای خود مسئولین چند برابر حقوق یک کارگر است دیگه دلیلی ندارد که برای این قشر له شده در زیر پاهای مسئولان مربوطه کسی دلسوزی کند ؛ خدا کجاست؟؟معنی عدالت چیست؟؟ جای ضعفا توی این مملکت کجاست؟؟ خداوند منان لعنت کند آنکسانی که باعث وبانی تضییع حقوق ملت می شوند وما را شرمنده روی همسر وفرزندانمان می کنند؛ امین

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج