تبدیل۲ میلیون مستمری بگیر به ۳ میلیون نفر
رییس سازمان تامین اجتماعی گفت:«سازمان تامین اجتماعی به سازمانی تبدیل شد که در آن دوربین مخفی نصب می کردند، از مراجعه کننده فیلم بر می داشتند و در خانه ملت پخش می کردند.»
نوربخش بیان کرد:«سازمان تامین اجتماعی حدود ۴۲ میلیون نفر را تحت پوشش دارد، علی رغم همه فراز و فرود ها نقش کلیدی را جهت امنیت خاطر ۵ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر مستمری بگیری که زمانی نیروها مولد این کشور بودند ایفا می کند.»
وی افزود:«هم اکنون حدود ۳ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان ماهیانه در این سازمان مستمری پرداخت می شود یعنی برابر با هدفمند یارانه ها فقط مستمری پرداخت می شود. حدود ۲۲۰ میلیارد تومان بیمه بیکاری پرداخت می شود و حدود هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان هم در رابطه با درمان ماهیانه هزینه می شود.هزینه حدود ۱۰ هزار میلیارد تومانی در ماه و ۷۰ هزار نفر پرسنل ثابت ماهیانه با احتساب بیش از ۵ هزار ۳۰۰ الی ۴۰۰ میلیارد تومان عیدی رقمی در حدود ۵ هزار ۴۰۰ الی ۵۰۰ میلیارد تومان می شود که در این سازمان تجهیز منابع شده و پرداخت می شود. »
رییس سازمان تامین اجتماعی ادامه داد:«حال اگر این عدد را با کل تخصیصی که درماه برای کل امور کشور که حدود ۱۶ الی ۱۷ هزار میلیارد تومان است مقایسه کنید، حدود یک سوم کل تخصیص کشوری در این سازمان تجهیز منابع می شود و پرداخت می شود،که درواقع در این شرایط هم از لحاظ نقدینگی و هم از لحاظ مشکلات تولید، یک سوم بودجه کل کشور در این سازمان تخصیص می یابد.»
به گفته نوربخش یک سازمان بیمه گر اجتماعی همانند سازمان های بیمه گر در دنیا مولود کارفرمایان است.
وی عنوان کرد:« یک سازمان بیمه اجتماعی در سی سال اول دریافت کننده است، یعنی دریافت کننده پول است و مستمری برقرار نمی کند. بعد از آن پرداخت کننده می شود؛ در حدود ۲۰ سال گذشته که عضو هیات مدیره همین سازمان بودم ، یاد ندارم که در جلسه ای بحث از پرداخت مستمری نداشته باشیم.این سازمان حدود ۶۰۰ الی ۷۰۰ هزار نفر مستمری بگیر دارد و بیشتر صحبت ها بر این محور است که منابعی که ایجاد می شود در چه بانکی سپرده گذاری شود. »
۱۵ برابر شدن بدهی سازمان در دولت احمدی نژاد
نوربخش اظهار کرد:«سازمان تامین اجتماعی در سال ۵۴ ایجاد شده است؛ یک سازمان بیمه اجتماعی هر چه به کهنسالی می رسد، تعداد پردازنده حق بیمه کاهش پیدا می کند و بر تعداد افرادی که در این صندوق سرمایه گذاری کردند افزوده می شود.»
وی با بیان اینکه سازمان تامین اجتماعی طبق محاسبات باید ۲ میلیون نفر مستمری بگیر داشته باشد،خاطرنشان کرد:«چرا در حال حاضر ۳ میلیون مستمری بگیر داریم؟ چرا یک سوم بودجه کشور را برای مستمری بگیر و درمان هزینه می کنیم؟ »
رییس سازمان تامین اجتماعی گفت:«کل بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی تا سال به ۱۳۸۴ معادل ۴ هزار میلیارد تومان بوده است. درواقع این سازمان بابت تعهداتش طی ۳۰ سال ۴ هزار میلیارد تومان بدهی داشته است. در آغاز به کار دولت آقای روحانی این رقم به ۶۰ هزار میلیارد تومان رسیده بود. یعنی سی سال ۴ هزار میلیارد تومان، ۸ سال ۵۶ هزار میلیارد تومان. چرا این اتفاق افتاد؟ چرا یک میلیون نفر خلاف روال عادی به مستمری بگیران اضافه شدند؟ مشخص است که دلیل آن قوانین و مصوباتی بود که در دولت نهم و دهم و همچنین در مجلس شورای اسلامی تصویب شد.»
نوربخش با بیان اینکه در این زمان بازنشستگی های پیش از موعد، مشاغل سخت و زیان آور، خرید خدمت سربازی و قوانین مختلف به لیست مستمری بگیرها اضافه شده است، بیان کرد:«سه تعهد دولت که تنها منحصر به کارگاه های زیر ۵ نفر است و بخشی از مشاغل سخت و زیان آور تبدیل به ۲۱ تعهد بدون منابع مالی شد که با مصوبه مجلس و پیشنهاد دولت نهم و دهم به لیست تعهدات این سازمان اضافه شد.»
وی ادامه داد:«چهار هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان در عرض سی سال تبدیل شد به ۶۰هزار میلیارد تومان در عرض ۸ سال. دو میلیون مستمری بگیر که بر اساس قاعده قانونی باید انتخاب شدند، تبدیل به سه میلیون نفر شدند. یعنی یک میلیون نفر به این صندوق اضافه شد .»
رییس سازمان تامین اجتماعی با تاکید بر اینکه این سازمان هم اکنون تبدیل به سازمانی شده که بیش از هدفمندی هزینه می کند،خاطرنشان کرد:« سازمان تامین اجتماعی هم اکنون به صندوقی تبدیل شده که تعداد عناوین مشاغل سخت و زیان آور آن از ۶ هزار و ۴۰۰ به ۱۲۰ هزار شغل اضافه شده است. »
او اظهار داشت:« حال آنکه مهمترین نقش سازمان اجتماعی ایجاد امنیت اجتماعی است؛ سازمانی که در آن بابک زنجانی هم ظهور کرد و بحث های که اتفاق افتاد تبدیل شد به سازمانی که در آن دوربین مخفی نصب می کردند ، از مراجعه کننده فیلم بر می داشتند و در خانه ملت پخش می کردند. »
نوربخش افزود:«با این حال در همین شرایط باید از کارفرمایان که با مشکلات زیادی رو به رو هستند، تشکر کرد که نقش کارفرمایی و مسئولیت اجتماعی را به خوبی ایفا کرده اند. کارفرمایانی که با این مشکلات تواستند کنار بیایند و به موقع بیمه های خود را پرداخت کنند اقتصاد مقاومتی را اجرا کردند. »
بخشنامه های جدید برای صیانت از اموال
وی با اشاره به این که تلاش سازمان تامین اجتماعی صیانت از اموال کارفرمایان است، گفت:«ما از اموال شما صیانت کردیم این را من نمی گویم ؛ دیوان عدالت اداری و سازمان های نظارتی هم این نظر را دارند. سازمانی که ۶ ماه حتی مسئول آن غیر قانونی بود، به جایی رسیده که تعامل خوب با دیوان عدالت اداری دارد و دستگاه های نظارتی نیز در این سازمان چه در رابطه با میزان پرداخت حقوق ها و چه در سایر بخش ها گزارشی نداشتیم. »
نوربخش با بیان اینکه موفق شدیم سیاست های مقام معظم رهبری را در بخش بیمه های اجتماعی که توسط دفتر ایشان ابلاغ شده را در سازمان تامین اجتماعی اجرایی کنیم،یادآورشد:«خوشبختانه اتفاق های خوبی هم افتاده است؛ ماده ۱۳ قانون برنامه ششم مقرر کرده که دولت معوقات سازمان تامین اجتماعی را سالانه به میزان۱۰ درصد بپردازد و هیچ قانونی بدون لحاظ کردن منبع مالی تصویب نشود.»
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی با بیان اینکه روزی که کار را شروع کردیم ۲۴ هزار پرونده معوقه در بازرسی وجود داشت، گفت:«در ۱۰ سال گذشته هیچ بازرسی در این پرونده ها صورت نگرفته است، امروز از این میزان، حدود ۳۰۰ پرونده باقی مانده است.»
نوربخش افزود:« بر اساس بخشنامهای کتبی که ابلاغ شده، خرید و فروش را از محاسبات حق بیمه حذف کردهایم که خواسته دیرینه کارفرمایان بوده است. در مورد کارگاه های ثابت صنعتی هم دیگر پیمان محاسبه نمی شود. محاسبه پیمان از کارگاه های صنعتی ثابت حذف شده است. بخشودگی جرایم را در دو نوبت اجرا کردیم که توانسته کمک زیادی به رونق تولید کند. دو نهاد موسسه عالی پژوهش و معاونت فرهنگی که در دولت نهم و دهم منحل شد،مجددا در این دولت احیا شد.درحالی که پس ۲۵ سال خدمت هنوز برای من سوال است که چرا این نهاد ها را منحل کرده بودند؟
وی گفت:« هرچند فرهنگ بیمهای ما ضعیف است ،اما تلاش کردیم بیمه تامین اجتماعی را به کتابهای درسی وارد کنیم. بر این اساس تامین اجتماعی به عنوان یک درس از سال آینده وارد کتب درسی مدارس میشود.»
نظر کاربران
سه مطالب اقای نوبخت را خواندم چیزی بجز بدهی ووو هیچ جای انهم ننوشته بود حقوق باز نشسته ها تبدیل شد به دو ملیون اما جنسها رفت بالا