نرخ سود بانکها در سال آینده کاهش مییابد؟
موضوع کاهش نرخ سود تسهیلات همواره در دستور کار دولت بوده و رئیس جمهور نیز در جلسه اخیر مجمع عمومی بانک مرکزی بر ضرورت کاهش نرخ سود بانکی همزمان با کاهش نرخ تورم، تاکید کرد.
خبرگزاری ایلنا: موضوع کاهش نرخ سود تسهیلات همواره در دستور کار دولت بوده و رئیس جمهور نیز در جلسه اخیر مجمع عمومی بانک مرکزی بر ضرورت کاهش نرخ سود بانکی همزمان با کاهش نرخ تورم، تاکید کرد.
بانکها هنوز برای کاهش نرخ سود بانکی در سال آینده به اجماع نرسیدهاند و به نظر میرسد کاهش نرخ سود فعلا منتفی باشد و بانکداران برای کاهش نرخ سود در این دولت فعلی به نتیجهای نرسند.
موضوع کاهش نرخ سود تسهیلات همواره در دستور کار دولت بوده و رئیس جمهور نیز در جلسه اخیر مجمع عمومی بانک مرکزی بر ضرورت کاهش نرخ سود بانکی همزمان با کاهش نرخ تورم، تاکید کرد.
یکی از اهداف کاهش نرخ سود بانکی خروج سپردهها از بانکها سرمایهگذاری در طرحهای تولیدی است. در حالحاضر نرخ بالای سود تسهیلات، مشکلاتی برای بخش تولید ایجاد کرده و برای حمایت از تولید باید نرخ تسهیلات کاهش پیدا کند.
بر اساس تصمیم سال گذشته شورای پول و اعتبار، مقرر شد موضوع کاهش نرخ سود به صورت مستر مورد رصد و ارزیابی قرار گیرد و شورای پول و اعتبار با توجه به شرایط تصمیمگیری کند.
در این راستا حیدر مستخدمین حسینی کارشناس اقتصادی به خبرنگار ایلنا گفت: با توجه به وضعیت نرخ تورم که احتمال افزایش آن در اواخر اسنفد امسال و ماههای ابتدایی سال آینده متصور است، بانک مرکزی و شورای پول و اعتبار برای کاهش نرخ سود بانکی در اوایل سال ۹۶ اقدام جدی نمیکنند.
وی افزود: در حال حاضر شرایط به گونهای است که متاسفانه مقامات ناظر دقت کافی در اجرا ندارند و بانکها اعمال نرخ را بر اساس شیوههای خود انجام دارند.
همچنین احمدحاتمییزد در این رابطه به خبرنگار ایلنا گفت: نرخ سود ابلاغی از سوی بانک مرکزی به درستی و در همه بانکها اجرا نشده و همواره شاهد تخلفاتیدر این حوزه هستیم. بانکها با به کار بردن تاکتیکهایی، میانگین موجودی مشتریان را مبنایی برای اعطای تسهیلات قرار میدهند تا نرخ بالاتری دریافت کنند، که این موضوع به منزله هزینه بیشتر برای مشتریان است.
حاتمی یزد با بیان اینکه نرخ سود برخی از بانکها بالاتر از نرخ سود اعلامیاز سوی بانک مرکزی است خاطر نشان کرد: به دلیل رقابت بین بانکها، نرخ سود اعلامی از سوی بانک مرکزی و دولت قابل اعمال نیست و بسیاری از بانکها به دلیل کمبود نقدینگی اقدام به افزایش نرخ سود میکنند.
این کارشناس بانکیتصریح کرد: در بانکهایی که موقعیت بهتری به لحاظ نقدینگی دارند میزان سودشان هم در راستای مصوبات ابلاغی دولت است و سود پایینتری به سپردهگذاران پرداخت میکنند اما بانکهایی که در جذب منابع ضعیفترند نرخ سود بالاتری به مشتریان خود میپردازند.
نظر کاربران
باز انتخابات نزدیک است وعده های دروغ شروع شد ولی اگر سود سپرده گذاران کم شود مردم مجبور هستند پول خود را به بازار اورد.ه ودر نتیجه بازار رونق مییابد
نرخ سود به مردم پائین و نرخ بهره وام ها سر به فلک میکشد و معلوم نیست چگونه محاسبه می کنند
سود بانکی زیر 10 درصد هم بیاد ، باز بانکها برای جذب سرمایه مردم سودهای 20 و 22 پیشنهاد میکنند
بانک مرکزی هم بهتره خودشو کوچیک نکنه
بانکها هم بدجور دچار کسری هستند و سعی دارند با جذب سرمایه مردم ، سود سپرده پرداخت کنند
زمانی هم گند این کار در میاد ، فقط صبور باشید
این سود های زیادی که از طرف بانکها پرداخت میشود اقتصاد کشور را نابود میکند اگر مسئولین فکری نکنند هیچ تجارتی پرسود تر از سود بانکی نیست همه کاسبها به طرف سود وسپرده رفتن دارندگان املاک حاضرند املاک خود را با ضرر بفروشند تاپول خود را سپرده کنند به طور مثال فردی که منزلی دارد به مبلغ پانصد میلیون تومان ماهیانه بانک یازده میلیون سود میدهد در صورتی که بیشترین اجاره ای که صاحب ملک بتواند دریافت کند مبلغ یک میلیون تومان است که درعرض چهار سال سودبانکی پانصد میلیون تومان می شود واجاره پنجاه میلیون تومان درطول چهار سال این حرفی بود که صاحب خانه خودم به من زد ودقیقا همین اتفاق براش افتاد در بازار طلا و خودرو وتجارت همه حساب می کنند ومتوجه می شوند که در چند سال اخیر چقدر ضرر کردن نسبت به افرادی که پولشان سپرده بوده دربانکها درصورتیکه صاحب خانه من حداقل سود فعلی راحساب کرد نه سودهای ۲۸ درصد سال گذشته را
آفرین به آقا نیما موافقم بانظرشما