خبرگزاری ایرنا: معاون اول رئیس جمهوری با تاکید به اینکه باید روح اقتصاد مقاومتی بر تمامی امور کشورجاری باشد، افزود: مساله مبارزه با فساد یکی از گلوگاه های پیش روی توسعه اقتصادی است ،باید جلوی آن را بگیریم و مساله فساد در شان جمهوری اسلامی ایران نیست.
اسحاق جهانگیری در گفت وگوی ویژه خبری در شبکه دو سیما ادامه داد : در ایجاد سامانه های مختلفی که می تواند در مقابله با فساد نقش داشته باشد تصمیمات خوبی گرفتیم از جمله گمرک که ورود و خروج کالا در آن اتفاق می افتد.
وی اظهار کرد: قانون شفاف سازی اطلاعات و اطلاع رسانی تدوین، تصویب و ابلاغ شده است و دستگاه ها باید اطلاعات خود را شفاف در اختیار مردم قرار دهند و اخیرا وزارت ارشاد نیز به این مهم مبادرت کرده است.
وی افزود: فساد داستان مفصلی دارد و من رئیس ستاد مبارزه با مفاسد هم هستم و اخرین جلسه ما یک ماه پیش بود. ابلاغ های رهبری که در این زمینه صادر شده در سال ۸۲ بوده که خطاب به سران ۳ قوه اعلام شد و اقایان در جلساتی به معاونان خود شرکت در جلسه را واگذار کردند.
*قاچاق کالا
معاون اول رئیس جمهوری اضافه کرد: در سال ۹۵ روی قاچاق و مبارزه با آن تمرکز ویژه ای داشتیم. اعلام کردیم کالای قاچاق باید حتما منهدم شود و این کار انجام شد.
وی ادامه داد : قاچاق کالا از ۲۵ میلیارد دلار به ۱۵ میلیارد دلار رسید و امسال دوستان اعلام کردند که از این رقم نیز ۲۰ درصد کاهش یافته است.
جهانگیری گفت : کالاهایی که وارد کشور می شود از نظر برخی قاچاق محسوب می شود اما از نظر گمرک قاچاق نیست. ورود کالا از منطقه آزاد قاچاق تلقی نمی شود. ته لنج از سوی گمرک قاچاق محسوب نمی شود و طبقات ضعیف زندگی خود را بر این اساس شکل داده اند.
*اقتصاد مقاومتی
دشمنان ما تحریم هایی وضع کردند که نیازمند بود اقتصاد در برابر این تحریم ها تحمل داشته باشد لذا سیاست هایی به این منظور تدوین شد تا اقتصاد ما به این مرحله برسد.
وی درون زایی ، عدالت بنیانی ، مردمی بودن ، برون زایی و بیرونی بودن را پنج رکن اجرای اقتصاد مقاومتی دانست و افزود:ما با شورای اقتصاد شروع کردیم و در شهریور ۹۴ که خدمت رهبری رسیدیم ایشان فرمودند که باید ستاد مستقلی تشکیل شود و ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی تشکیل شد و ۱۲ برنامه و ۲۰۰ طرح را مشخص کرده و به دستگاه ها ابلاغ کردیم.
وی ادامه داد: در سال ۹۵ که رهبری به اقدام و عمل اشاره کردند اولویت سال ۹۵ را برای به حرکت دراوردن تولید کشور قرار دادیم و بر اساس این سیاست ۱۲۰ طرح پروژه را مشخص کرده و نظارت کردیم.
معاون اول رئیس جمهوری افزود: به اکثر استان ها سفر و این مسئله را پیگیری کردیم و نتیجه این پیگیری ها دستاوردهای درخشانی در اقتصاد کشور برجا گذاشت. امسال اقتصاد کشور درخشان ترین دوران خود را در سال های اخیر سپری کرد.
*واحدهای کوچک و متوسط اقتصادی
وی درباره واحدهای کوچک و متوسط اقتصادی گفت: این واحدها ممکن است با کوچکترین حرکتی از توقف بایستند و یا به حرکت درایند.
وی با اشاره به اینکه بیش از 90 درصد واحدهای کشور از این نوع واحدها هستند، افزود : اقتصاد دنیا به این واحدها وابسته و مشکلات آنها معمولا تکراری است. واحدهای کوچک گاه به جایی می رسند که محصولاتشان خریدار ندارند. ما برای این که منابع کشور هدر نرود درعین تشکیل ستاد های استانی اعلام کردیم به واحدهایی که بازار دارند، تسهیلات بدهند.
وی درباره انواع واحدها گفت : واحدهای کوچک 2 نوع هستند. نوع اول محصولاتشان بازار ندارد و نوع دوم واحدهایی هستند که با مشکل روبرو شده و محصولاتشان بازار دارد.
وی ادامه داد: این حق را به بانک ها دادیم که به واحدهایی که محصولاتشان خریدار ندارد وام ندهند و در این باره توضیحات ارائه کنند.
جهانگیری افزود : ۵۴۰۰ واحد صنعتی نیمه تمام که بالای ۶۰ درصد پیشرفت خصوصی داشتند شناسایی شد و تاکنون ۴۹۷۷ واحد با ۷۶هزار شغل راه اندازی شده است.
* کمک به روستاییان
معاون اول رئیس جمهوری با اشاره به اینکه در سال ۹۱ و ۹۲ قدرت خرید مردم کمتر شد، اظهار داشت : قدرت خرید مردم در روستاها در سال ۹۱، ۳۵ درصد کاهش یافت و تلاش برای بازگشت قدرت خرید مردم به پیش از این دشوار است.
وی درباره خرید گندم از مردم توسط دولت گفت: ۱۲۷۰ تومان به ازای هر کیلوگرم از گندمداران گندم خریدیم و در سال ۹۵ نسبت به سال ۹۱ نزدیک به ۱۷ برابر به گندمداران پول پرداخت کردیم .
وی با بیان این که تاکنون ۷۰ هزار دستگاه تراکتور در میان کشاورزان توزیع شد، گفت : نتیجه سیاست هاید حمایتی موجب شد که به رفاه روستاییان کمک شده است.
وی افزود : در سال ۹۶ قیمت هر کیلو گندم به ۱۳۰۰ تومان رسیده و سعی می کنیم به نوع دیگری نیز به کشاورزان کمک کنیم تا بهره وری بیشتر شود و میزان برداشت ها از هر هکتار افزایش یابد.
*خصوصی سازی
وی افزود: در این ۳ سال اقتصاد ما حرکتش به سمت خصوصی تر شدن بوده است. تصمیماتی که برای واگذاری ها گرفتیم قبول نکردیم کارخانجات خوب موجود از وزارتخانه ای به وزارتخانه ای دیگر تحت عنوان دیون انتقال یابد و یا پیشتر کارخانه ای به نهادی عمومی داده می شد و به اسم خصوصی سازی اعلام می شد.
جهانگیری ادامه داد: اصرار داشتیم که مردم در طرح های ما شرکت کنند. ۸۰ هزار طرح نیمه تمام داریم که باید تکمیل شوند. تصمیم گرفتیم به هر میزان می توانیم به مردم واگذار کنیم و بیش از ۲۵۰۰ پروژه به بخش خصوصی واگذار شده که عموما بخش کوچک است.
* در بخش نفت و گاز کار های باورنکردنی صورت گرفت
معاون اول رئیس جمهوری افزود: در این دولت کار مهمی در نفت و گاز انجام دادیم . یکی از نکات میادین مشترک و اولویت برداشت از آن است . شاید باورکردنی نباشد که در سال ۸۴ از پارس جنوبی با قطر مساوی برداشت می کردیم و در سال ۹۲ قطر ۲ برابر ما برداشت منابع می کرد.
وی تصریح کرد: چند ۱۰ میلیارد دلار از پول ملت ایران از دست رفت و فساد فقط برداشت از بانک نیست و این که اموال ملتی بر اثر کار نکردن از دست می رود همه باید پاسخگو باشیم.
جهانگیری اضافه کرد: تا پایان امسال در پارس جنوبی از قطر بیشتر برداشت خواهیم کرد و چند فاز پارس جنوبی افتتاح خواهد شد و بیش از ۲۰ میلیارد دلار طرح به نتیجه رسیده و ۱۲ طرح پتروشیمی بهره برداری شد و بیش از ۶ میلیارد دلار ارزش بهره برداری از این مراکز است.
جهانگیری افزود : ستاره خلیج فارس یکی از مهمترین طرح های کشور بود که با کندی پیش می رفت و منابع تامین شد و فاز اول ان که بنزین جت و یورو 4 تامین می کند تا اخر امسال تکمیل می شود .
معاون اول رئیس جمهوری تاکید کرد: امسال ما صادر کننده گازوییل بودیم، در گازرسانی کار بزرگی اتفاق افتاد. به استان سیستان و بلوچستان که مردمش عاشق نظام و مردم هستند گاز رسانی شد و فردا در زاهدان شعله گاز روشن خواهد شد.
*مشکلات نظام بانکی
وی با اشاره به این که در نظام بانکی با مشکلات بسیاری روبرو هستیم، اظهار کرد: بخشی از منابع بانک ها در جاهای مختلف حبس شده است. بخشی در دولت و بخشی در طرح هایی است که اقتصادی نبوده و برخی در معوق شدن اعتبارات است.
وی ادامه داد: حدود 100 هزار میلیارد به شرکت های خصوصی وام داده شده و نتوانستند پرداخت کنند. افرادی بودند که خوشنام بودند و رکود اقتصادی مانع از بازگشت این هزینه ها شد و باید به این ها کمک کنیم که به چرخه اقتصاد برگردند اما عده ای از همان ابتدا برای بازنگرداندن وام گرفتند و باید این افراد پول ها را بازگردانند.
*داستان دولت قبل
معاون اول رئیس جمهوری گفت که اصرار دارم به دولت گذشته نپردازم اما تا هر موضوعی مطرح می شود ما به داستان های دولت قبل می رسیم. در ان دوره نظام بانکی شده بود قلک دولت. مگر پول بانک پول دولت است؟
وی ادامه داد: در پروژه پارس جنوبی در مقطعی تصمیم می گیرند، یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار را به پیمان کاران بدهند و این فرد این پول را در حساب خود می گذارد. چهار مقام ارشد دولتی امضا کردند که این پول به حساب بانک و شخصی بریزند که مشخص نیست کیست و کجاست.
نظر کاربران
اقای جهانگیری آنقدر که شما وسایر اعضای دولت وقت گذاشتید تا تخلف برای دولت قبل پیدا کنید برای مشکلات اقتصادی و اجتماعی جامعه کار میکردید حالا وضع مردم مخصوصا مردم خوزستان بهتر از این بود
بعدازگذشت چهارسال تازه یادت اومده که باید با فساد مبارزه بشه؟
100هزار میلیارد به شرکتهای خصوصی وام داده شده که هنوز پس ندادند!!!!
کی باید تو این قضیه ورود کنه و حق مردم پس بگیره؟
فقط میگن دولت قبل،دولت قبل،اما نمیگن خودشون چه بلاهایی سرملت اوردن؟بس کن بابا فکر کرده با دسته کورا طرفه خجالتم نمیکشه.
صندوق ذخیره فرهنگیان را از جا کندند و بردند. همین صندوق را برگردونی کافیه. هم ثواب این دنیا و هم ثواب اون دنیآیت را گرفتی.
به اقای جهانگیری بگید این بودمدیرخوب وقتي اول دولت پرسیدندازمدیران قبلی هم استفاده میکنید گفتیدمگه مدیری هم وجودداشت بالاخره فهمیدیم مدیر خوب یعنیچه یعنی حتما بایددزدباشه نجومی