۴۷۷۸۱۳
۱ نظر
۵۰۱۲
۱ نظر
۵۰۱۲
پ

سود ۱۸ میلیارد تومانی از گِل و ریشه سبزی!

دیر میدان مرکزی میوه و تره‌بار شهرداری تهران گفت: در حال حاضر تنها محصولی که برای شب عید باید در خصوص آن فکری شود، پرتقال است و درباره سایر محصولات مشکل خاصی وجود ندارد.

خبرگزاری ایلنا: مدیر میدان مرکزی میوه و تره‌بار شهرداری تهران گفت: در حال حاضر تنها محصولی که برای شب عید باید در خصوص آن فکری شود، پرتقال است و درباره سایر محصولات مشکل خاصی وجود ندارد.

محمدعلی میرزایی یادآوری اینکه سازمان میادین میوه‌وتره‌بار کشور در سال ۱۳۵۹ براساس مصوبه شورای انقلاب اسلامی و در حمایت از تولیدکنندگان تشکیل شد تا آنها بتوانند به صورت مستقیم محصولات خود را عرضه کنند، گفت: احداث میدان مرکزی میوه و تره‌بار شهرداری تهران به سال ۷۴ برمی‌گردد. در گذشته سه میدان شوش، گمرک و طاهری وجود داشت که براساس تصمیمات اتخاذ شده در آن سال‌ها این میادین را از سطح شهر جمع‌آوری و در این زمین ۳۰۰ هکتار تجمیع کردند.

وی با یادآوری اینکه برای تجمیع این سه میدان مشکلاتی وجود داشت که در نهایت نهاد ریاست جمهوری وقت تصمیم گرفت، تمام واگذاری‌ها از طریق اتحادیه بارفروش‌ها انجام شود، ادامه داد: در این زمین مجتمع‌هایی در دو فاز احداث شد که برای ساخت آن از میدان میوه و تره‌بار مرکزی شهر پاریس الگوبرداری شده و کار ساخت آن نیز توسط یکی از بهترین شرکت‌های ابنیه‌ساز کشور انجام شده است.

میرزایی با بیان اینکه در این میدان ۱۳۶۴ حجره به مساحت ۴۰۰ متر، ۲۰۰ متر و ۱۰۰ متر وجود دارد، اظهار کرد: در حال حاضر قریب به ۲۱۰ میدان میوه و تره‌بار شهرداری در سطح تهران مشغول خدمت‌رسانی به شهروندان بوده و ۵ هزار کارگر نیز در این میادین مشغول به کار هستند.

مدیر میدان مرکزی میوه و تره‌بار شهرداری تهران خاطرنشان کرد: سازمان مدیریت میادین میوه و تره‌بار شهرداری تهران از سازمان میادین میوه و تره‌بار مستقل بوده و زیر نظر معاونت خدمات شهری شهرداری تهران مشغول به کار است.

وی با تاکید براینکه مدیریت تمام این ۲۱۰ میدان با ما بوده و شهرداری تهران آنها را با توجه به نیاز هر منطقه و با بودجه شهرداری و سازمان میادین میوه و تره‌بار ساخته است، افزود: سازمان مدیریت میادین میوه وتره‌بار شهرداری در سه حوزه تولیدات کشاورزی، محصولات پروتئینی و بازرگانی که به نوعی مایحتاج اصلی خانوارها را تشکیل می‌دهند، فعالیت می‌کند.

میرزایی عنوان کرد: ما سالیانه غرف خود را در قالب مزایده واگذار می‌کنیم که برخی از آنها تحت عنوان فراخوان در اختیار تولیدکنندگانی قرار می‌گیرند که قیمت کمتری پیشنهاد می‌دهند و در نهایت برنده از میان آنها انتخاب می‌شود.

واگذاری غرفه‌های میادین میوه‌وتره‌بار هر ۶ ماه یک‌بار

وی گفت: این تولیدکننده‌ها از اقصی نقاط کشور اقدام به گرفتن غرفه می‌کنند و نحوه واگذاری این غرف براساس مصوبه شورای شهر تهران هر شش ماه یک بار است تا همه تولیدکنندگان بتوانند از آنها استفاده کنند. همچنین علت دیگر این نوع واگذاری آن است که تا چند سال پیش کشور را به لحاظ تولید میوه‌وتره‌بار به دو بخش شمالی و جنوبی تقسیم کرده بودیم؛ یعنی در فصل سرما محصولات یک بخش و در فصل گرما محصولات بخش دیگر کشور به بازار می‌آمد و به همین علت ما نیز غرف را به این شیوه واگذار می‌کردیم.

معاون مدیرعامل سازمان میادین میوه و تره‌بار کشور با اشاره به اینکه در حال حاضر چرخه تولید در کشور متفاوت شده و افزایش یافته است، عنوان کرد: در حال حاضر چرخه تولید برخی اقلام کشاورزی تغییر کرده است، به عنوان مثال در گذشته طی فصل زمستان گوجه‌فرنگی پیدا نمی‌شد یا اگر هم پیدا می‌شد با قیمت بسیار بالا خرید و فروش می‌شد، در حالی که در حال حاضر گوجه فرنگی در بازار به راحتی به فروش می‌رسد.

وی خاطرنشان کرد: تولیدکنندگانی که برای استفاده از غرف برنده شده‌اند، نمی‌توانند هر محصولی را با هر قیمتی وارد بازار کنند بلکه باید فعالیت آنها طبق استانداردهای اتحادیه بارفروش‌ها باشد.

۱۰ هزار کارگر شاغل در حجره‌های میدان مرکزی میوه و تره‌بار

میرزایی با بیان اینکه موضوع محصولات کشاورزی و میوه در تهران به دو صنف مربوط است؛ یکی اتحادیه میوه و تره‌بار و سبزی تهران که مغازه‌های تهران را تحت پوشش قرار می‌دهند و هیچ ارتباطی با ما ندارند و دیگری اتحادیه بارفروشان تهران که در همین میدان مستقر است، اظهار کرد: در این ۱۳۶۴ غرفه در میدان مرکزی، ۱۰ هزار نفر حجره‌دار و کارگر مشغول کار هستند که مسائل بهداشتی و کارگری و ... آنان تحت نظارت اتحادیه بارفروشان قرار دارند.

مدیر میدان مرکزی میوه و تره‌بار شهرداری تهران با تاکید براینکه کشاورزان محصولات خود را وارد این میدان کرده و از اینجا محصولات به تهران توزیع می‌شود، ادامه داد: به حجره‌داران این میدان اصطلاحاً حق‌العمل کار می‌گویند؛ یعنی امانت‌دار کشاورز و باغدار هستند و بار را از سرِ زمین براساس توافق انجام شده میان کشاورز و عرضه‌کننده گرفته و به میدان عرضه می‌کنند.

میرزایی با بیان اینکه تمام این حجره‌ها طی قانون سرقفلی به این افراد واگذار شده و ما در اینجا صاحب ملک هستیم، اضافه کرد: در این میدان روزانه حدود ۱۷ هزار تن میوه وارد می‌شود و در سطح میادین میوه‌وتره بار نیز روزانه حدود ۵ تا ۶ هزار تن میوه برای عرضه به شهروندان وارد می‌شود.

وی با اشاره به پنج هزار کارگری که داخل ۲۱۰ میدان میوه‌ و تره‌بار شهرداری فعالیت می‌کنند، اظهار کرد: این کارگران تحت پوشش ما قرار دارد و حقوق و بیمه و... آنها را پیگیری می‌کنیم. همچنین داخل تمام میادین وابسته به شهرداری خوابگاه‌های تمیز و بهداشتی برای کارگران وجود دارد.

پیمانکار برای دریافت حقوق خود باید بیمه و حقوق کارگر را پرداخت کند

معاون مدیرعامل سازمان میادین میوه و تره‌بار کشور عنوان کرد: محصولات کشاورزی توسط ماشین‌آلات سنگینی به اینجا آورده می‌شود و از آنجایی که در طول روز امکان تردد ندارند، لذا ساعت کاری این میدان از ۱۰ شب تا ۱۲ ظهر است و اوج خرید میوه و فروش‌های اصلی در این ساعت انجام می‌شود. همچنین صاحبان حجره‌ها حق خرده‌فروشی ندارند و عمده فروش هستند.

وی تصریح کرد:‌ قریب به ۵۰۰ کارگر داریم که ۲۰۰ نفر آنها در موضوع خدمات شهری، ۱۰۰ نفر فضای سبز، ۱۰۰ نفر در موضوع سد معبر، ۷۰ نفر در محل درب‌های ورودی، ۶۰ تا ۷۰ نفر در بخش‌های باسکول، ۳۰ نفر در بخش تعمیرات و ۲۰ تا۳۰ نفر نیز دربخش عمرانی مشغول به کار هستند.

میرزایی خاطرنشان کرد: تامین این کارگران از طریق مناقصه‌ای که هرساله برگزار می‌شود؛ برعهده پیمانکار قرار می‌گیرد. همه کارگرها باید حسابی در بانک شهر داشته باشند و سازمان پول را به صورت مستقیم به حساب کارگرها واریز می‌کند و پیمانکار نمی‌تواند دخل و تصرفی در حقوق آنها داشته باشد.

مدیر میدان مرکزی میوه و تره‌بار شهرداری تهران تصریح کرد: ما به کارگران فضای سبز و خدمات شهری یک مقدار بالاتر از حداقل حقوق و دستمزد پرداخت می‌کنیم، یعنی در حالی که امسال حداقل دستمزد ۸۵۰ هزار تومان بوده است، اما کارگر خدمات شهری ما یک میلیون و ۲۵۰ هزار تومان حقوق می‌گیرد.

وی تصریح کرد: پیمانکار برای دریافت سود و حقوق خود باید مالیات و لیست بیمه نیروها را پرداخت کرده باشد، و اگر این اقدامات را انجام ندهد به هیچ عنوان صورت وضعیتش رد نمی‌شود و براساس قراردادها سازمان بیمه کارگران را پرداخت می‌کند و حق و حقوق پیمانکار را به او نمی‌دهد.

میرزایی با یادآوری اینکه در گذشته حق و حقوق کارگران توسط شهرداری پرداخت می‌شد و پیمانکار حق کارگر را پرداخت نمی‌کرد، گفت: اکنون شرایط به گونه‌ای است که پیمانکار باید لیست پرداخت حق و حقوق کارگران را در اختیار ما قرار دهد، لذا طی دو سال اخیر هیچ پیمانکاری نتوانسته دخل و تصرفی در حقوق و بیمه و مالیات انجام دهد.

وی با اشاره به نگهبانانی که به عدم پرداخت بیمه خود اعتراض داشتند، اظهار کرد: آنها درست می‌گفتند، اما خبر نداشتند که ما تمام صورت وضعیت‌های پیمانکار را نگه داشته‌ایم و تا تسویه بیمه و مالیات توسط پیمانکار، حق و حقوق وی را پرداخت نخواهیم کرد.

محصولات کشاورزی آسیب‌دیده تبدیل به کود می‌شوند

میرزایی با بیان اینکه به طور میانگین روزانه ۷۰ هزار نفر مراجعه‌کننده به میدان داریم؛ گفت: قریب به ۱۵ الی ۲۰ هزار ماشین باری، ۲ هزار ماشین‌آلات سنگین، حدود ۱۲ هزار ماشین‌آلات سبک وانت و نیسان و ۱۰ هزار خودروی سواری وارد میدان مرکزی می‌‌شوند. پیرامون این شهرک دیوار و حفاظت فیزیکی، ۸ درب وروردی و خروجی و ۶۰ گیت ورودی داریم و تمام خودروهای باری که وارد یا خارج می‌شوند از طریق دستگاهی که پژوهشکده دانشگاه تهران برای ما طراحی کرده است به نام نرم‌افزار پنجره واحد که در وزارت راه و ترابری و گمرک ایران هم استفاده می‌شود، رصد می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه گیت‌های میدان به باسکول‌های دیجیتال وصل هستند و ما می‌‌دانیم بار وارد شده چیست و میزان آن چقدر است، ادامه داد: همچنین در این شهرک روزانه به طور میانگین صد تن زباله تولید می‌شود که قسمت عمده آن محصولات کشاورزی آسیب‌دیده است که ما آنها را جمع‌آوری کرده و به نزدیک‌ترین ایستگاه خدمات شهری منتقل می‌کنیم تا از آنجا به منطقه آراد کوه کهریزک برود. بخش عظیمی از این پسماند پردازش و تبدیل به کود کمپوست شده و آنها که قابل بازیافت نیستند نیزدفن بهداشتی می‌شوند.

برخی حجره‌داران جلوی حجره را اجاره می‌دادند

معاون مدیرعامل سازمان مدیریت میادین میوه و تره‌بار شهرداری تهران با بیان اینکه از طریق ۱۰ ماشین‌ تخصصی و حدود ۱۰۰ نفر نیرو موضوع سد معبر این شهرک را که بسیار سخت و پیچیده است، انجام می‌دهیم، گفت: در این میدان برای حجره‌ها سایه‌بان نصب کردند تا ماشین زیرسایه‌بان برود و فعالیت خود را انجام دهد؛ اما برخی حجره‌داران جلوی سایه‌بان خارج از حجره یا کنار آن را اجاره می‌دادند ما حجره‌ای داشتیم که جلوی سایه‌بان یا مجاور آن را به چند نفر اجاره داده ‌بود که کار آنها نیز فروش میوه بود.

وی در ادامه توضیح داد: ما با داخل حجره و زیرسایه‌بان کار نداشتیم، اما حریم هر حجره مشخص است و وقتی یک فرد در جایی خارج از حجره یا در کنار آن میوه می‌فروشد به معنای سد معبر است یعنی این مکان توسط حجره‌دار اجاره داده است به همین دلیل ما از ۲ سال پیش طرح ساماندهی میدان را انجام دادیم و همچنان هم ادامه دارد.

جمع‌آوری ۲۸۰۰ معتاد کارتن خواب در میدان مرکزی میوه‌وتره‌بار

میرزایی با بیان اینکه یکی از مشکلات این شهرک مربوط به معتادان کارتن خواب است، اظهار کرد: در سه ماه پاییز ۱۸۵۰ نفر و از ابتدای سال ۲۸۰۰ نفر از این افراد را جمع‌آوری کرده‌ایم که حدود ۱ درصد آن زن بوده‌اند.

وی با اشاره به اینکه از ابتدای سال تاکنون ۱۵۳ نفر از اتباع بیگانه غیرقانونی توسط پلیس پیشگیری و امنیت در میدان مرکزی میوه‌وتره‌بار شهرداری تهران جمع‌آوری شده‌اند،‌ تصریح کرد: در این میدان حجره‌داران حق به کارگیری اتباع بیگانه غیرقانونی را ندارند و در چنین مواردی فردی که از اتباع غیرقانونی استفاده کند، جریمه نقدی شده و حتی این موضوع می‌تواند منجر به پلمپ حجره وی نیز شود.

مدیر میدان مرکزی میوه و تره‌بار شهرداری تهران با تاکید بر اینکه مواد مخدر معمولا از طریق ماشین‌آلات سنیگین رد و بدل می‌شود و به همین دلیل این میدان اهمیت ویژه‌ای دارد، گفت: ما در این میدان کلانتری، پلیس راهور و پلیس مبارزه با مواد مخدر مستقل داریم که به صورت شبانه‌روزی برای کنترل این موضوعات فعالیت می‌کنند و تاکنون کشفیات خوبی نیز داشته‌اند.

دستگیری ۸۰ خرده‌فروش مواد مخدر در میدان مرکزی میوه‌وتره‌بار

وی عنوان کرد: از ابتدای سال، ۸۰ نفر در ارتباط با خرده فروشی مواد مخدر دستگیر شده‌اند و ۱۱۰۰ گرم ماده مخدر در بخش خرده‌فروشی کشف شده است، در بخش عمده‌فروشی نیز کشفیات چشمگیر بوده است.

میرزایی با اشاره به اینکه شبکه بهداشت جنوب تهران در این میدان پایگاه داشته و به کمک نیروهای سد معبر محصولات غیربهداشتی شناسایی و امحا می‌شوند، خاطرنشان کرد: عمده‌ترین محصول غیربهداشتی عرضه شده آبلیمو است. از ابتدای سال تاکنون ۱۲ هزار لیتر محصول غیرقانونی را امحا کرده‌ایم که بیشتر موارد امحا شده آبلیمو بوده است.

وی با تاکید براینکه توزیع میوه قاچاق در میدان با اقدامات انجام شده به حداقل رسیده است و تقریبا می‌توان گفت: این محصولات به صورت ویترینی استفاده می‌شوند، بیان کرد: در حال حاضر یک نگاه اجتماعی به این میدان داریم و سعی ما این است که آنقدر به لحاظ محیط اجتماعی این میدان را امن کنیم که حضور خانواده‌ها بیشتر شود.

نرخ‌ محصولات براساس کیفیت‌شان مشخص می‌شود

مدیر میدان مرکزی میوه و تره‌بار شهرداری تهران با اشاره به اینکه داخل هر یک از میادین میوه و تره‌بار شهرداری رئیس میدان و بازرسان نرخ‌‌گذاری وجود داشته و نرخ‌ها را براساس کیفیت کالا مشخص می‌کنند، افزود: اینجا از نظر قیمت تحت نظارت اتاق اصناف و تعزیرات حکومتی است و ما نیز با هماهنگی و اجازه شورای شهر نرخ‌نامه داریم و افرادی که در مزایده شرکت‌ می‌کنند؛ می‌دانند که نمی‌توانند محصولات خود را بالاتر از نرخ‌نامه عرضه کنند. این نرخ‌نامه به راحتی قابل دسترسی بوده و شهروندان می‌توانند با مراجعه به سایت سازمان میادین میوه و تره‌بار شهرداری تهران نرخ‌نامه را مشاهده کنند.

وی با اشاره به اجرای طرح دست‌چین در میادین میوه و تره‌بار شهرداری تهران یادآور شد: در گذشته سه موضوع باعث ایجاد نارضایتی شهروندان شده بود؛ تحمیل بار اضافه و بی‌کیفیت به خریدار و رفتار ناشایست بعضی کارگران با مشتری که برای رفع این معضلات طرح دست‌چین را پیاده کردیم.

کاهش نارضایتی شهروندان با اجرای طرح دست‌چین

میرزایی با بیان اینکه در حال حاضر ۵۰۰ تا ۵۵۰ غرفه‌ دست‌چین داریم که در این غرف مشتری خود محصول را انتخاب کرده و برمی‌دارد، خاطرنشان کرد: در غرف عادی نیز حق عرضه بار بی‌کیفیت را ندارند و اگر مراجعه‌کننده‌ای اعتراض داشت؛ می‌تواند برای رسیدگی به مدیر بازار مراجعه کند.

وی با تاکید براینکه آمارهای ما نشان می‌دهد با اجرای طرح دست‌چین میزان نارضایتی شهروندان کاهش یافته است،‌اضافه کرد: با اجرای این طرح تعداد مشتریان ما بالاتر رفته و قیمت‌ها نیز راحت‌تر کنترل می‌‌شود. همچنین این طرح در طولانی مدت باعث ارتقا سطح کیفیت محصولات کشاورزی کشور می‌شود، زیرا در این طرح غرفه‌دار مجبور به خرید بار با کیفیت می‌شود، لذا به سمت کیفی‌سازی حرکت می‌کنیم.

سود ۱۸ و نیم میلیارد تومانی که به جیب غرفه‌داران نرفت

مدیر میدان مرکزی میوه و تره‌بار شهرداری تهران همچنین با اشاره به اجرای طرح سبزی بی‌گل و ریشه در میادین میوه و تره‌بار تصریح کرد: غرفه‌دار به هیچ‌عنوان حق سوءاستفاده از حسن نیت مشتری را ندارد. ریشه‌ای که باید در زمین یا در میدان زده شود نباید به مشتری فروخته شود، زیرا ریشه مورد مصرف ندارد. آمارها نشان می‌دهد در سال جاری با اجرای این طرح ۱۸ و نیم میلیارد تومان پولی که قرار بود به ناحق در جیب بهر‌ه‌بردارها برود در جیب مردم باقی مانده است.

وی همچنین با بیان اینکه در حال حاضر حاضر حدود ۴۰ الی ۵۰ غرفه به توزیع گوشت تازه و گرم در میادین می‌پردازند که تا پایان سال تعداد این غرف را به ۶۰ عدد می‌رسانیم، بیان کرد: در سال‌های گذشته گوشت‌های بسته‌بندی شده را وارد می‌کردند و مشتری نمی‌دانست داخل بسته چه چیزی وجود دارد و بعضا کیفیت پایین بود، اما این غرفه‌ها به عرضه گوشت گرم و بسته‌بندی آن در محل می‌پردازند به این صورت که استانداردهای وزارت بهداشت و سازمان دامپزشکی درباره متراژ و تجهیرات و...غرفه عرضه گوشت را دریافت و اجرا کرده‌ایم و مشتری در آنجا محصول مورد نظر خود را به مقدار مورد نیاز انتخاب کرده و در غرفه بسته بندی می‌شود.

میرزایی با اشاره به راه‌اندازی جایگاه تک‌محصولی در میادین میوه ‌و تره‌بار شهرداری گفت: در حال حاضر ۵۰ ،‌۶۰ غرفه ‌راه‌اندازی کرده‌ایم به این معنا که در حیاط میادین غرفی را برای باغدارانی که نمی‌‌خواهند محصول خود را به میدان مرکزی بدهند، آماده کرده‌ایم تا از این غرف به مدت ۲ ماه و با پرداخت ناچیز استفاده کنند. اجاره این غرف با تصویب کارشناس رسمی دادگستری تعیین می‌شود و حدود ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومان است. به عنوان مثال وقتی که محصول پرتقال دچار سرمازدگی شد بنا به درخواست استانداری مازندران ۱۸ غرفه به باغداران مازندرانی دادیم تا محصولات خود را عرضه کنند.

وی همچنین با بیان اینکه در میدان مرکزی نیز جایگاهی وجود دارد که تحت اختیار ستاد توانمندسازی بانوان شهرداری تهران قرار دارد، خاطرنشان کرد: در این محل قریب به ۱۰۰ نفر از زنان سرپرست خانوار در موضوع عرضه سبزی‌های بسته‌بندی شده فعالیت می‌کنند و در هر شیفت کاری این غرفه‌ها حدود ۴۰ نفر فعالیت می‌کنند و بیمه و حقوق آنها نیز براساس قانون پرداخت می‌شود.

تعدادی از روسای میدان‌های میوه و تره‌بار خانم هستند

میرزایی افزود: همچنین تعدادی از روسای میدان‌های میوه و تره‌بار ما خانم هستند که حتی در این میادین میزان رضایتمندی بیشتر شده است، زیرا دقت این بانوان بیشتر بوده و قسمت عمده‌ای از مشتریان ما که خانم‌های خانه‌دار هستند، احساس راحتی بیشتری می‌کنند.

مدیر میدان مرکزی میوه و تره‌بار شهرداری تهران درباره اعتراض غرفه‌داران میادین میوه و تره‌بار در ماه‌های اخیر گفت: اصل اعتراض آنها سر ۲ موضوع بود؛ یکی آنکه دوست نداشتند، طرح دست‌چین اجرا شود و معتقد بودند که این طرح باعث ضرر آنها می‌شود، البته در یک برهه ۲ تا ۳ ماهه کمی از درآمد آنان پایین آمد، اما اکنون شرایط به گونه‌ای شده که تعداد شرکت‌کنندگان در این مزایده ۲ و نیم برابر شده است، زیرا غرفه‌داران متوجه شدند که مشتری، مشتری را می‌آورد و محصول خوب می‌تواند جذب مشتری بیشتر کند.

باید برای عرضه پرتقال در شب عید فکری شود

وی در مورد نرخ میوه‌های شب عید گفت: این موضوع مربوط به وزارت جهاد کشاورزی است، استانداری نیز در این زمینه فعال شده و سازمان تعزیرات نیز نظارت خوبی دارد و جلسات این موضوع هم تشکیل شده است.

میرزایی خاطر نشان کرد: در حال حاضر تنها محصولی که برای شب عید باید در خصوص آن فکری شود، پرتقال آن هم به دلیل سرمازدگی‌اش است و درباره سایر محصولات مشکل خاصی وجود ندارد. شاید هم مجبور شوند؛ برای تنظیم بازار مجوز واردات این محصول از خارج از کشور را صادر کنند که البته تاکنون چنین چیزی نشنیده‌ام.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    ... این تیتر مثل اینه که بخای یه جنس بنجل رو به زور به یکی بفروشی ..

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج