دندانپزشکانی که یک دندان هم نکشیدند
معاون آموزشی وزیر بهداشت از راه اندازی آموزش الکترونیک برای همه پزشکان عمومی در حوزه پزشکی خانواده خبر داد و گفت: افزایش جذب دانشجوی خارجی به عنوان یکی از برنامههای وزارت بهداشت است.
وی گفت: درباره رشته روانشناسی بالینی، پیشنهاد برخی نخبگان این رشته و نیز وزارت بهداشت با توجه به لزوم آموزش بالینی دانشجویان این رشته و نیازی که وزارت بهداشت برای ارائه خدمات سلامت روان دارد، این بود که این رشته از وزارت علوم به وزارت بهداشت منتقل شود، البته عده ای نیز مخالف بودند اما در نهایت این کمیته به انتقال این رشته به وزارت بهداشت رأی داد.
وی با اشاره به ارائه پیشنهاد انتقال رشته روانشناسی بالینی از وزارت علوم به وزارت بهداشت به رئیس جمهوری گفت: تصمیم گیری در این زمینه به عهده رئیس جمهوری است و با توجه به میزان بالای آسیبهای اجتماعی و روانی در کشور شبکه بهداشتی و درمانی کشور به فعالیت روانشناسان بالینی نیاز دارد و مردم به علت نبود این افراد از خدمات مشاوره و روان درمانی به میزان کافی برخوردار نیستند.
معاون آموزشی وزیر بهداشت همچنین، درباره تحریم آمریکا و تاثیر آن بر دانشجویان ایرانی گفت: تحریم آمریکا برای ایرانیان برخی دانشجویان ایرانی را نیز دچار مشکل کرده بود البته در چند روز گذشته تحولات صورت گرفته و تا حدی مشکلات این دانشجویان بر طرف شده است اما اگر دانشجویان ایرانی در هر جای دنیا دچار مشکل شوند ما از هیچ تلاشی برای رفع مشکلات آنها کوتاهی نمیکنیم.
وی افزود: دانشجویان ایرانی که در هر جای دنیا در یکی از دانشگاههای معتبر تحصیل میکنند، اگر به ایران بیایند برای پذیرش آنها مشکلی نداریم.
معاون وزیر بهداشت در پاسخ به پرسش دیگر درباره سرنوشت دانشجویان ایرانی که به کشورهای دیگر برای ادامه تحصیل میروند، گفت: بیش از یک میلیون نفر در کنکور شرکت میکنند که حدود ۱۰ هزار نفر آنها که اغلب دانش آموزان نخبه و با معدلهای بالای ۱۹ هستند در رشتههای علوم پزشکی پذیرش میشوند اما برخی افراد هستند که با نمره بسیار پایین معدل ۹ و ۱۰ به دانشگاههای نامعتبر برخی کشورها مثل فیلییپین میروند که نمیتوانیم مدرک آنها در کشور قبول کنیم.
لاریجانی گفت: افرادی که برای ادامه تحصیل قصد رفتن به خارج از کشور را دارند بهتر است برای انتخاب دانشگاه مقصد به فهرست دانشگاههای معتبر وزارت بهداشت توجه کنند، این فهرست هر سال نیز روزآمد میشود و در صورتیکه دانشجویان به دانشگاههای دیگر غیر معتبر بروند، برای پذیرش آنها معذوریت داریم زیرا با این کار هم حق سایر دانشجویان از بین میرود و هم ممکن است سلامت مردم به خطر بیفتد.
لاریجانی افزود: برخی افراد هستند که به عنوان مثال به برخی دانشگاههای نامعتبر کشورهای همسایه میروند و مدرک دندانپزشکی میگیرند اما در تمام طول تحصیل حتی یکبار هم کار با دندان نکردند.
وی ادامه داد: افرادی که به دانشگاههای خارج از کشور میروند، میتوانند برای پذیرش در داخل در یکی از آزمونهای بین المللی یا ملی که در داخل برگزار میشود، شرکت کنند.
معاون وزیر بهداشت در پاسخ به پرسش دیگر درباره پذیرش دانشجوی پرستاری در بیمارستانهای آموزشی گفت: کشور ما از نظر تعداد پرستار با کمبود شدیدی مواجه است بین ۱۰۰ هزار تا ۲۰۰ هزار پرستار در کشور کم داریم، و ظرفیت دانشکدههای پرستاری کشور جوابگوی این نیاز نیست در عین حال یکی از رویکردهای وزارت بهداشت توسعه آموزش بالینی پرستاری است و همین آیین نامه جذب هیئت علمی بالینی پرستاری ابلاغ شده است.
وی افزود: در صورتیکه برخی بیمارستانهای بزرگ آموزشی توانایی پذیرش دانشجوی پرستاری را داشته باشند و این درخواست با همکاری دانشکدههای پرستاری دانشگاهها به وزارت بهداشت برسد، این درخواستها را بررسی میکنیم و اگر شرایط و توانایی لازم را داشته باشند، مجوز پذیرش دانشجوی پرستاری به آنان داده می شود و این پذیرش ممکن است به صورت آزمون جداگانه باشد یا از از طریق کنکور انجام شود.
لاریجانی در پاسخ به پرسشی درباره پذیرش در رشته پزشکی از بین لیسانسهها گفت: این کار از چند سال پیش در دانشگاه علوم پزشکی تهران شروع شده است و بیشتر از بین فارغ التحصیلان پرستاری و مامایی دانشجو گرفته است، برنامه وزارت بهداشت این است که امکان پذیرش دانشجوی پزشکی از سایر رشتههای کارشناسی حتی رشتههای وزارت علوم نیز در آینده فراهم شود و امیدواریم در آینده بتوانیم با اصلاحاتی در این نوع پذیرش زمنیه ورود سایر کارشناسان را به رشته پزشکی فراهم کنیم.
وی همچنین از تصویب برنامه آموزشی جدید رشته پزشکی خبر داد و گفت: بر اساس این برنامه بازنگری شده، طول دوره رشته پزشکی عمومی ۶.۵ سال میشود در حالیکه در گذشته در اغلب دانشگاهها این دوره بیشتر و حدود ۷ تا ۷.۵ سال بود.
معاون وزیر بهداشت در پاسخ به پرسشی در مورد رشته ژورنالیسم سلامت نیز گفت: آیین نامه پذیرش این رشته نیز چند روز پیش ابلاغ شد، در گذشته پذیرش در این رشته در مقطع ارشد در دانشگاه علوم پزشکی شیراز وجود داشت و در ابلاغیه جدید دو یا سه دانشگاه دیگر نیز امکان پذیرش دانشجو در این رشته را به دست آوردند.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا کارشناسان رشته ارتباطات و روزنامه نگاری نیز میتوانند در این رشته تحصیل کنند، گفت: فکر نمیکنم در آیین نامه پیش بینی شده باشد اما پیشنهاد خوبی است و با اصلاحاتی میتوان زمینه پذیرش فارغ التحصیلان کارشناسی ارتباطات و روزنامه نگاری را در این رشته ایجاد کرد.
لاریجانی گفت: ۲۵۰ هزار دانشجوی علوم پزشکی در دانشگاههای علوم پزشکی و آزاد مشغول تحصیل هستند، ۲۰ هزار عضو هیئت علمی نیز در این دانشگاه تدریس می کنند، ۵۰ درصد این دانشجویان دررشته های بالینی و بقیه در رشته های علوم پایه تحصیل میکنند.
وی افزود: از بین ۲۰۱ نفر دانشمند ایرانی که جزو یک درصد دانشمندان برتر دنیا هستند، ۴۴ نفر از رشتههای علوم پزشکی هستند، در ایران در ۷۲ رشته فلوشیب، در ۲۴ رشته فوق تخصص و در ۲۷ رشته در رشتههای تخصصی پزشکی و ۷۹ رشته phd و ۹۱ رشته کارشناسی ارشد و ۲۹ رشته کارشناسی دانشجو پذیرش میشود و سالانه ۲۵ آزمون مختلف در کشور برگزار میشود.
معاون وزیر بهداشت همچنین از تصویب افزایش ظرفیت پذیرش دانشجو در دانشگاههای غیر دولتی در شورای گسترش وزارت بهداشت در هفته گذشته خبر داد.
وی اضافه کرد: برای پذیرش دستیار رشته پزشکی خانواده نیز هفته گذشته ۲۲۷ نفر در آزمون شرکت کردند و هم اکنون نیز ۱۳۰ دانشجو در این رشته مشغول تحصیل هستند.
لاریجانی از تصمیم وزارت بهداشت برای ثابت مانده ظرفیت پذیرش رشتههای دانشگاههای علوم پزشکی خبر داد و گفت: تصمیم مهم دیگر این شورا این است که از این پس امکان ادامه تحصیل فارغ التحصیلان رشتههای بالینی در رشته های علوم پایه و بر عکس در دانشگاههای کشور فراهم شده است.
معاون وزیر بهداشت همچنین از راه اندازی آموزش الکترونیک برای همه پزشکان عمومی که در حوزه پزشکی خانواده فعالیت می کنند به صورت دوره های شش ماهه و نیز برگزاری آزمونهای علمی صلاحیت بالینی به صورت الکترونیک در ۳۵ دانشگاه خبر داد.
به گزارش وزارت بهداشت - وی گفت: در ۲۵ دانشگاه علوم پزشکی هم اکنون آزمونهای جامع به صورت الکترونیک انجام می شود و تا پایان این دولت همه دانشگاههای علوم پزشکی این آزمونها را الکترونیکی برگزار خواهند کرد؛ علاوه بر آن ۱۸دانشگاه علوم پزشکی به دانشگاه مجازی علوم پزشکی متصل شده اند و به زودی تعداد آنها به ۲۲ دانشگاه میرسد، این دانشگاه ۱۷ آزمون بین المللی را برگزار می کند، ۲۷ هزار دانشجوی علوم پزشکی نیز اکنون با این دانشگاه ارتباط دارند.
لاریجانی گفت: سال ۹۵، حدود هزار هیئت علمی در دانشگاههای علوم پذیرش شدند و به زودی در چند روز آینده فراخوان جذب دو هزار هیئت علمی دیگر نیز در دانشگاههای علوم پزشکی منتشر می شود و تلاش می کنیم ظرفیت و نسبت هیئت علمی به دانشجو را در این دانشگاهها اصلاح کنیم.
وی افزود: یکی دیگر از برنامههای وزارت بهداشت، افزایش جذب دانشجوی خارجی است، هم اکنون حدود دو هزار دانشجوی خارجی در دانشگاههای علوم پزشکی تحصیل می کنند که در آینده نزدیک این تعداد بیشتر می شود، به خصوص اینکه با هماهنگی سازمان نظام پزشکی برای این دانشجویان در داخل کشور شماره نظام پزشکی موقت صادر میشود و میتوانند در زمان مشخص طبابت کنند.
معاون وزیر بهداشت همچنین از بازبینی محتوای آموزشی همه رشتههای علوم پزشکی و اعتباربخشی همه دانشگاههای علوم پزشکی به صورت درونی تا پایان امسال و انجام اعتباربخشی بیرونی در سال آینده و نیز ایجاد سایت دانشجویان شاهد و ایثارگر که حدود ۱۵ هزار نفر هستند برای رفع مشکلات آموزشی آنها خبر داد.
لاریجانی همچنین از اعتباربخشی ۱۹۰ انجمن علمی پزشکی کشور خبر داد و گفت: از سال آینده تمام انتخابات این انجمنها به صورت الکترونیک انجام میشود.
نظر کاربران
اقای لاریجانی من بعنونوان بازنشسته داتشگاه علوم پزشکی بندرعباس میگم پرستار کم نداریم متاسفانه دراین استان پرستاران درکادر اراری کار میکنند حاظرم پابت کنماستانهایدیگر نمیدانم
آقای لاریجانی فرزندان ما آواره کشورهای دیگرند بخاطر سهمیه های عیر انسانی که اعلام میکنید آخه دانشمند این پانزده هزار دانشجوی شاهد و ایثارگر بعد از سی سال که از پایان جنگ میگذرد از کجا در آمدند چقدر به لچه های ما ظلم میکنید خدا نابودتان کند