سایه سنگین کا.گ.ب بر اروپا
بحث نگرانی از نفوذ روسیه به فضایی فراتر از دایره امریکا رسیده است، حالا اروپایی ها هم می ترسند که شبح سازمان امنیت روسیه که روح اتحاد جماهیر شوروی در دوران جنگ سرد همچنان در آن وجود دارد، بر سازمان های امنیتی آنها هم مسلط شود، مساله ای که فراتر از ریشه دواندن سازمان امنیت روسیه در سازمان امنیت امریکا و محیط پیرامون رئیس جمهوری جدید این کشور، دونالد ترامپ خواهد بود.
به گزارش روزنامه العرب، چاپ لندن، سازمان امنیت آلمان چندی پیش اعلام کرد که "نفوذ روسیه در کشورهای اروپایی در حال افزایش است و مسکو تلاش می کند که روابط اتحادیه اروپا با ایالات متحده را تخریب کند."
بر اساس گزارشی که در اداره امنیت اتحادیه فدرال آلمان و دفتر اتحادیه در حمایت از قانون اساسی آمده و اشپیگل آن را منتشر کرده، آمده است که "گزارش های امنیتی حاکی از آن است که نفوذ و تاثیر روسیه در داخل اتحادیه اروپا در حال افزایش است و مسکو تلاش می کند بر فضای سیاسی اروپا تاثیر بگذارد و درگیری های داخلی اروپا را تقویت کند."
بر اساس این گزارش، روسیه تلاش می کند بر انتخابات قانون گذاری هلند در بهار آینده و انتخابات ریاست جمهوری فرانسه در مه ۲۰۱۷ تاثیر بگذارد.
در عین حال در این گزارش آمده که بعید است روسیه بتواند در انتخابات سراسری آلمان در سپتامبر آینده تاثیر چندانی بگذارد.
ناظران می گویند که فضای جنگ سرد با قدرت در غرب فعال شده است، به ویژه بعد از این که نتایج انتخابات امریکا پیروزی دونالد ترامپ را تایید کرد، همچنین روسیه توانست به تنهایی در بحران سوریه نفش آفرینی کند و بدون حضور قدرت های اصلی غربی از جمله امریکا برای حل بحران سوریه گام های اساسی بردارد، علاوه بر آن وارد پرونده های لیبی و فلسطینی شده و گام های موثری در حل مشکلات آنها برداشته است.
به اعتقاد ناظران در صورتی که مقامات مورد حمایت ولادیمیر پوتین در کشورهای بزرگ غربی به قدرت برسند، وی خواهد توانست قدرت روسیه را احیا کند و این کشور را به دوران عظمت دهه شست و هفتاد قرن گذشته میلادی که یکی از قطب های اصلی جنگ سرد بود، بازگرداند.
بیشتر مقام هایی که از حمایت پوتین برخوردار هستند، کسانی هستند که در احیای منازعات قومی در کشورهایشان نقش دارند، آنها به دنبال پایادن دادن به تنوعات فرهنگی هستند و می خواهند سخت گیری بیشتری بر مهاجران صورت بگیرد. عموما آنها طرفدار ایجاد موانع برای مهاجران جدید هستند و می گویند با این کار می توانند جلوی افراط گرایی و خشونت را بگیرند.
کارشناسان همچنین می گویند نگرانی ای که از جانب مسکو نزد کشورهای غربی وجود دارد فقط محدود به این نیست که برخی از رهبران غربی به دنبال عادی سازی روابط با روسیه جدید هستند که می خواهد با غرب در نفوذ سیاسی در خاورمیانه رقابت کند، بلکه الگوی دموکراسی و اداره تنوعات فرهنگی و دینی را نیز شامل می شود. آنها همچنین از این نگران هستند که دستاوردهای اقتصادی به حداقل برسد و در رقابت در جهانی شدن روسیه بیش از همه تاثیر بگذارد.
بر اساس نظرسنجی ای که رویترز و موسسه ابسوس انجام داده اند، امریکایی ها همچنان از تهدید احتمالی روسیه بعد از انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ ایالات متحده نگران هستند. بر اساس این نظرسنجی که در ۱۰ ژانویه انجام شده، ۲۸ درصد امریکایی ها که ۸۴ درصد آنها طرفدار دموکرات ها و ۸۲ درصدشان طرفدار جمهوریخواهان هستند روسیه را "تهدید" اصلی برای ایالات متحده می دانند. این نگرانی بعد از رقابت سختی که میان دونالد ترامپ و هیلاری کلینتون و احتمال دخالت مستقیم روسیه در انتخابات امریکا مطرح شد، به شدت افزایش یافته است.
با وجود این که به نظر می رسد بیشتر نگرانی ها از بابت دست کاری روسیه در انتخابات مختلف اروپا باشد، اما برخی منابع دیپماتیک می گویند که مساله بزرگ تر از این حرف هاست، به ویژه که کرملین موفق شد بر فضای متزلزل دوره کناره گیری باراک اوباما از قدرت و به قدرت رسیدن دونالد ترامپ، رئیس جمهوری جدید تاثیر بگذارد و واقعیت جدید را که خود مبدع آن بود بر خاورمیانه تحمیل کند. کرملین موفق شده تا اراده خود را در سوریه پیاده کند و الآن نیز به فکر آشتی فلسطینی - فلسطینی در مسکو است. از سوی دیگر مسکو با استقبال از خلیفه حفتر، فرمانده ارتش لیبی عملا خود را وارد بحران لیبی کرده و می خواهد همانند سوریه در آن جا نیز نقش آفرینی کند و به دنبال آن فرش را از زیر پای کشورهای غربی که در یافتن راه حلی برای بحران لیبی ناکام مانده اند، بکشد.
نظر کاربران
سایه یسنگین کا گ ب اول بر ایران افتاد بعد اروپا و امریکا