پرواضح است میان اعتبار و ارزش پیامی که از «صداوسیمای ملی» جمهوری اسلامی ایران توسط «شخصیتی باسابقه و مشهور» به مخاطب عرضه میشود و موج شایعات تکذیب شده چند کانال معاند تابلودار و شبکه سلطنتی انگلیس تفاوت قابل تاملی وجود دارد؛ اولی «رسمی» است و دومی «غیررسمی» و «ضدملی»! همین رسمیت است که بر عمق نفوذ کلام میافزاید و مخاطب را به پذیرش عملیات روانی سنگین دشمن در چند روز گذشته ترغیب میکند.
زهرا طباخی در وطن امروز نوشت: در چند روز اخیر شاهد بروز موجی از واکنشها به نمایش سیاسی مجری برنامه ورزشی شبکه ۳ سیما در بحبوحه بروز بحران ریزش ساختمان پلاسکو و از دست رفتن جمعی از آتشنشانهای ایثارگر و هموطنانمان بودیم.
شاید علت سنگین آمدن موجسواری مجری مذکور روی آنتن زنده صداوسیما برای نخبگان و فعالان اجتماعی این بود که دقیقا کمی پیش از افتضاح برنامه ۹۰، بزرگان و حامیان گروههای مختلف سیاسی در فضای سیاست و پشتبند آن در شبکههای اجتماعی به این نتیجه رسیده بودند که انتقامجویی سیاسی، تحریک و تشویش اذهان عمومی را میتوان به زمانی مناسبتر از دوره مواجهه با شوک ناشی از وقوع بحران و ناپیدایی سرانجام حادثه موکول کرد.
البته معاندان از لندن و لسآنجلس همچون گذشته تلاش برای ماهیگیری از عزا و عروسی ایرانیان را در دستور کار داشتند و از دمیدن در آتش فتنه لذت میبردند اما وضعیت در شبکههای اجتماعی میان چپیها و راستیها، «آتشبس نسبی» بود و همه گروهها بر سر موضوع مهم «بزرگداشت ققنوسهای شهید» و سوگواری ملی تا هنگامه پایان بحران مفقودان و به خاکسپاری پیکرهای عزیزان ملت، به تفاهم رسیده بودند.
در چنین شرایطی بود که در کشاکش تلاش شبانهروزی گزارشگران و برنامهسازان و خبرنگاران صداوسیما برای ارائه اطلاعات دقیق به جامعه ایرانی و کمک به تخلیه انرژی منفی ملت داغدار، یک مجری ورزشی ناباورانه در برنامه «میلی» خود تلویحا چنین نتیجه گرفت که وضع ایران از همه کشورهای جهان بدتر است، چون پس از وقوع حادثه آتشسوزی در مجتمع تجاری ۵۰ ساله «پلاسکو» سیلی از استعفا به راه نیفتاده است!
نفرتافزایی ملی!
نخستین پیام القایی این جملات به مخاطب عام، تلقین «نفرت» از حاکمیت اعم از دولت، قوه قضائیه، مجلس شورای اسلامی، دستگاهها و سازمانهای ملی است، چرا که قیاس به کار رفته در پایان نمایش اندوه برنامه ورزشی ۹۰، پازل تبلیغاتی معاندان علیه نظام را از تریبونی داخلی، تکمیل میکند. پرواضح است میان اعتبار و ارزش پیامی که از «صداوسیمای ملی» جمهوری اسلامی ایران توسط «شخصیتی باسابقه و مشهور» به مخاطب عرضه میشود و موج شایعات تکذیب شده چند کانال معاند تابلودار و شبکه سلطنتی انگلیس تفاوت قابل تاملی وجود دارد؛ اولی «رسمی» است و دومی «غیررسمی» و «ضدملی»! همین رسمیت است که بر عمق نفوذ کلام میافزاید و مخاطب را به پذیرش عملیات روانی سنگین دشمن در چند روز گذشته ترغیب میکند.
ترویج ضعف نظام
موضوع بعدی بروز نمایهای «ضعیف» و «غیرمسلط» بر اوضاع در میانه بروز «بحران» از مسؤولان کشور است. زمانی که از یک برنامه ورزشی در هنگامه برپایی بحران، پیامی خلاف سیاست رسمی سازمان حاکمیتی صداوسیما اعلام میشود مثل این میماند که به جامعه ندا بدهیم «نظام از رسمیت افتاده» و حتی از توان کنترل انتقادات کارمندان زیردست خود نیز برخوردار نیست. صحبت از بحرانی است که اذهان عمومی را بشدت درگیر کرده و در چنین شرایطی «همدلی» و «یکپارچگی ملی» نقش آب بر آتش فتنه را دارد.
همین ارزش ذاتی «سیمای ملی» به عنوان نمایه رسانهای پرقدرت از «برقراری و دوام حاکمیت» است که منجر میشود در میدان بروز بحرانهای حاکمیتی اعم از کودتا و اغتشاش و انقلاب، حمله به آن در اولویت قرار گیرد تا اگر شده تنها چند دقیقه پیامی خلاف موضع حاکمیت برقرار، از رسانه ملی پخش شود. به یاد بیاوریم که کودتای چند ماه قبل ترکیه چگونه با فتح چند دقیقهای تلویزیون دولتی و خواندن بیانیه کودتاگران توسط مجری رسمیت یافت و چطور با پخش پیام موبایلی اردوغان از یک شبکه تلویزیونی، پایان پذیرفت.
سازوکار پرتناقض
جملات با مضمون «نفرتافزا» که در برنامه ۹۰ ارائه شد قدرتی در اندازه ایجاد بحران مضاعف برای کشور را نتوانست ایجاد کند اما شکی نیست که ادامه روند مذکور به عنوان رویه ارائه پیامهای متناقض از رسانه ملی، منجر به ذخیره انرژی منفی در میان آحاد مردم میشود، در حالی که اصل حمایت دولتها و حتی سازمانهای بینالمللی از «ورزش حرفهای» و متعلقات پیرامونی آن همچون برنامههای رادیو ـ تلویزیونی نقد و گزارش مسابقات فراملی مثل «المپیک» و «بازیهای زمستانی و تابستانی» با هدف ایجاد نشاط روحی، همدلی و یکرنگی در جوامع و تخلیه استرس و فشارهای اجتماعی، سیاسی و اقتصادی است.
با این احتساب آنچه مجری برنامه ۹۰ بارها و بارها در بزنگاههای سیاسی با تحریک افکار عمومی برای پررنگ کردن اختلافات و ایجاد دوقطبیهای اجتماعی اجرایی کرده نوعی تلاش آگاهانه برای بیاعتبار کردن حوزه مهم «قانونگذاری» یا «رگولاتوری» در داخل سازمان صداوسیماست. «میلی» اداره کردن یک برنامه در سطح و اندازه «ملی» در جامعهای با ۴۰ سال سابقه تجربه دموکراسی همراه با نقض و هجو قوانین حاکمیتی موضوعی نیست که با یک تذکر یا اخطار داخلی به سرعت حلوفصل شود و مطابق رویه گذشته، دهنکجی به نظام از داخل سازمانی که تحت نظارت قوای سهگانه و با حکم مستقیم رهبر انقلاب اداره میشود، ادامه یابد.
ارتباطات مشکوک
طغیان یک مجری شناخته شده روی آنتن و در برنامهای با پخش زنده در پایتخت، همه استانها و شهرستانها و دهستانها را اگر در کنار سایر تحرکات تهیهکننده برنامه ورزشی مورد بحث در تلاش برای همکاری با شرکتی با سابقه ارتباط با مدیران باند جاسوسی «نمازی- خواجهپور» تحلیل کنیم، وضعیت از این هم بدتر میشود.
وضعیت به حدی جدی است که مجلس شورای اسلامی و مجموعهای از شرکتها و بانکها به صورت داوطلبانه همکاری خود با این شرکت را خاتمه دادهاند تا احیانا از جانب رسانهها و مشتریان یا دستگاههای امنیتی و قضایی مورد بازخواست واقع نشوند.
حتی قرارداد اخیر این شرکت با یک بانک نیز پس از دستگیری کلان اختلاسگران و برکناری مدیران فاسد، مورد بازنگری قرار گرفته، چرا که مشکوک به زد و بند و با ترک شرایط مناقصه ارزیابی شده است.
در چنین شرایطی که سهام شرکت با حمایت برخی عوامل معلوم، در بورس ارائه شده و به علت حاشیههای امنیتی به مشکل برخورده، تهیهکننده برنامه صداوسیما به کمک شرکای سابق باند نمازی شتافته و در ازای هر پیامک فوتبالی یک تبلیغ در پاسخ به شرکتکننده در برنامه فوتبالی ارسال میکند. آیا کمک حرفهای تهیهکننده برنامههای سازمان حاکمیتی صداوسیما به شرکتی در مظان اتهام با پرونده باز در کنار تلاش برای بازیگری بدون مجوز در عرصه سیاست خارجی «طبیعی» است؟
بحران مدیریت
به نظر میرسد کنترل برخی امور مهم از دست مدیران حراست و چشمان تیزبین ناظران صداوسیما خارج شده است. با این وضعیت بعید نیست فرداروز احیانا تریبون برنامهای ملی در اختیار سایر پروندهداران امنیتی نیز بیفتد و همچون شبکه ۴ که بخشهایی از آن در اختیار باند نفوذی حوزه ارتباطات قرار گرفته، دایره بازی از این هم گشادتر شود! لازم به یادآوری نیست که این سکان به امانت از جانب نظام و به نیابت از ملت شهیدپرور و انقلابی ایران در اختیار شما قرار گرفته است.
پ
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان
اپلیکیشن برترین ها
را نصب کنید.
خجالت داره هر چیزی برای خلاف میل شما باشه را ربط میدین ب دشمنان خارجی!!! نه برادر این حرف فردوسی پور حرف دل میلیونها ایرانی بود .
علیرضا
قابل توجه مدیر مسئول روزنامه وطن : لطفا آقای فردوسی پور و برنامه نود را وارد بازی های سیاسی خود نکنید .
بدون نام
باز یکی از درد مردم گفت چند روز دیگه میگن مجری برنامه نود با اسرائیل همکاری میکنه
پاسخ ها
بدون نام
همیشه همینه کارشون
حسین
اینم که تنه اش خورده به تنه کیهان
بدون نام
سخن حق را باید شنید چرا به یک آدمی که جز اختلاف و تفرقه بخصوص بین اهالی ورزش کار دیگری انجام نمیدهد وحاشیه امنی در صدا و سیما دارد اینقدر بها میدهید وطن امروز تحلیل بحق و عادلانه ای دارد اما چون به مزاج بعضی ها خوش نمی آید غیر منطقی با آن برخورد میشود. فردوسی پور کلا آدم ناراحتی است و همیشه وارد حوزه غیر تخصصی خود میشود بالاخره یک نفر باید این آدم خودسر را سرجایش بنشاند. البته هر شهروندی میتواند نظرش را درموردمسائل جامعه مطرح کند به شرطی که کارشناس آن حوزه باشد.
پاسخ ها
بدون نام
اقای فردوسی پور حرف درست رو زد به نظر من و خیلی مردم دیگه
خنگ
چقدر این فردوسی پور خنگ است .آب به آسیاب دشمن ریخت.خدا را شکر که شما هستید و میفهمید..آخ.اخ..اخ..
بدون نام
ههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههه
خدا ازتون نگذرد
خدا نکشه تورو وطن امروز
جوکت خیلی باحال بود
اول صبح با کلی فکر قرض و بدهی اومدم سر کار
این مطلبت را دیدم کلی خندیدم
کم کم جای روزنامه گل آقا را داری پر میکنی
سعی کن مطالب طنزت بیشتر شود
شهرام
جناب آقای وطن امروز. حداقل متناسب با اسم نشریه خودتون حرف بزنید. وطن امروز واقعا چه وضعیتی داره. وطن امروز یعنی حل مشکل آلودگی، حل بیکاری جوانان، حل معضل مسکن، حل مشکل گرانی، ایمن سازی ساختمان های قدیمی امثال پلاسکو. و هزار هزار مشکل دیگه. همه اینارو ول کردین چسبیدین به فردوسی پور؟ بخدا خجالت داره. پول بیت المال رو میگیرین و علیه ملت حرف میزنین. در مورد پلاسکو خیلی از برنامه ها حرف زدن یکیش هم فردوسی پور. از جرایدی مثل شما همین توقع هم میره بالاخره باید یه جوری فروش بره دیگه. ولو با تخریب دیگران.
بدون نام
بخاطر اینکه. گفته روی چشم حضرات ابروست. 90ضربه شلاق تو. برنامه. 90 به. آقای. فردوسی پور. بزنید
بیژن شکری از مشهد
با خوندن این به اصطلاح مقاله که متاسفانه ارزش خوندن هم نداشت! تعریف کلمه اختلال توهم که نوعی پارانویا هست رو کاملا میشه متوجه شد !یک جمله کاملا بحق و درست که مطالبه عمومی و حرف دل اکثریت مردم که فاقد هرگونه تریبونی برای ابراز نظرشون هستند بوسیله فردی گفته شده است این همه داستان ، افسانه ، توطیه و... ساختن ازش چیزی نیست جز همون که گفته شد !!! و سوالی که اینجا پیش میاد این است که زمان حادثه قطار سمنان هم همه تریبونها که بصورت احساسی و هیجانی در حال محکوم کردنو و تقاضای استعفا و محاکمه و... بانیان اون حادثه بودن هم به نوعی تحت نفوذ دشمنان و جاسوسان ... بودند ؟!
میثم
وطن امروز کاملا معلومه داری میسوزی
بدون نام
خیلی زشته چه زود به یه آدم تهمت نفوذی میزنین بس کنین جان جدتون
بدون نام
من اذری هستم چرا اقای کیروشی پور در حادثه قطار فقط به یک تسلیت گفتن بسنده کرد ولی در حادثه پلاسکو درست حدود یک ساعت برنامه نود ورزشی را کرده بود برنامه ای کاملت سیاسی ، چرا اختلاف بین کیروش و برانکو را کاملا طرفداری از کی روش میکرد اینجاست که باید بر گردیم و گفته های اقای مایلیکهن را در باره اقای فردوسی پور مرور کنیم
سید فرهاد حسینی
البته میلی رو خوب اومدین چون ساز و کار صدا و سیما همینه.صدا و سیما اگر ملی باشه باید صدای مردم باشه .یه کم به متن پر از تناقضت نگاه کن و خجالت بکش.البته از وطن امروز و سردبیر بیش از این انتظار نمیره.
بدون نام
چقدر تابلو می خواید فردوسی پور رو بکوبیدچون چیزی گفته که دوست نداشتید.
فردوسی پور تو دله مردمه نمی تونید
بدون نام
فردوسی پور کیه که میگه فلانی باید استعفا بده؟چطور اون کارشناس هواشناسی که درباره برجام نظر داده بود همه میگفتن اون کیه که نظر بده؟حالا فردوسی پور کیه که نظر بده؟
بدون نام
یعنی هر که حرف حق بزنه جاسوس و معانده من به وطن امروز شک دارم
نظر کاربران
خجالت داره هر چیزی برای خلاف میل شما باشه را ربط میدین ب دشمنان خارجی!!! نه برادر این حرف فردوسی پور حرف دل میلیونها ایرانی بود .
قابل توجه مدیر مسئول روزنامه وطن : لطفا آقای فردوسی پور و برنامه نود را وارد بازی های سیاسی خود نکنید .
باز یکی از درد مردم گفت چند روز دیگه میگن مجری برنامه نود با اسرائیل همکاری میکنه
پاسخ ها
همیشه همینه کارشون
اینم که تنه اش خورده به تنه کیهان
سخن حق را باید شنید چرا به یک آدمی که جز اختلاف و تفرقه بخصوص بین اهالی ورزش کار دیگری انجام نمیدهد وحاشیه امنی در صدا و سیما دارد اینقدر بها میدهید وطن امروز تحلیل بحق و عادلانه ای دارد اما چون به مزاج بعضی ها خوش نمی آید غیر منطقی با آن برخورد میشود. فردوسی پور کلا آدم ناراحتی است و همیشه وارد حوزه غیر تخصصی خود میشود بالاخره یک نفر باید این آدم خودسر را سرجایش بنشاند. البته هر شهروندی میتواند نظرش را درموردمسائل جامعه مطرح کند به شرطی که کارشناس آن حوزه باشد.
پاسخ ها
اقای فردوسی پور حرف درست رو زد به نظر من و خیلی مردم دیگه
چقدر این فردوسی پور خنگ است .آب به آسیاب دشمن ریخت.خدا را شکر که شما هستید و میفهمید..آخ.اخ..اخ..
ههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههه
خدا ازتون نگذرد
خدا نکشه تورو وطن امروز
جوکت خیلی باحال بود
اول صبح با کلی فکر قرض و بدهی اومدم سر کار
این مطلبت را دیدم کلی خندیدم
کم کم جای روزنامه گل آقا را داری پر میکنی
سعی کن مطالب طنزت بیشتر شود
جناب آقای وطن امروز. حداقل متناسب با اسم نشریه خودتون حرف بزنید. وطن امروز واقعا چه وضعیتی داره. وطن امروز یعنی حل مشکل آلودگی، حل بیکاری جوانان، حل معضل مسکن، حل مشکل گرانی، ایمن سازی ساختمان های قدیمی امثال پلاسکو. و هزار هزار مشکل دیگه. همه اینارو ول کردین چسبیدین به فردوسی پور؟ بخدا خجالت داره. پول بیت المال رو میگیرین و علیه ملت حرف میزنین. در مورد پلاسکو خیلی از برنامه ها حرف زدن یکیش هم فردوسی پور. از جرایدی مثل شما همین توقع هم میره بالاخره باید یه جوری فروش بره دیگه. ولو با تخریب دیگران.
بخاطر اینکه. گفته روی چشم حضرات ابروست. 90ضربه شلاق تو. برنامه. 90 به. آقای. فردوسی پور. بزنید
با خوندن این به اصطلاح مقاله که متاسفانه ارزش خوندن هم نداشت! تعریف کلمه اختلال توهم که نوعی پارانویا هست رو کاملا میشه متوجه شد !یک جمله کاملا بحق و درست که مطالبه عمومی و حرف دل اکثریت مردم که فاقد هرگونه تریبونی برای ابراز نظرشون هستند بوسیله فردی گفته شده است این همه داستان ، افسانه ، توطیه و... ساختن ازش چیزی نیست جز همون که گفته شد !!! و سوالی که اینجا پیش میاد این است که زمان حادثه قطار سمنان هم همه تریبونها که بصورت احساسی و هیجانی در حال محکوم کردنو و تقاضای استعفا و محاکمه و... بانیان اون حادثه بودن هم به نوعی تحت نفوذ دشمنان و جاسوسان ... بودند ؟!
وطن امروز کاملا معلومه داری میسوزی
خیلی زشته چه زود به یه آدم تهمت نفوذی میزنین بس کنین جان جدتون
من اذری هستم چرا اقای کیروشی پور در حادثه قطار فقط به یک تسلیت گفتن بسنده کرد ولی در حادثه پلاسکو درست حدود یک ساعت برنامه نود ورزشی را کرده بود برنامه ای کاملت سیاسی ، چرا اختلاف بین کیروش و برانکو را کاملا طرفداری از کی روش میکرد اینجاست که باید بر گردیم و گفته های اقای مایلیکهن را در باره اقای فردوسی پور مرور کنیم
البته میلی رو خوب اومدین چون ساز و کار صدا و سیما همینه.صدا و سیما اگر ملی باشه باید صدای مردم باشه .یه کم به متن پر از تناقضت نگاه کن و خجالت بکش.البته از وطن امروز و سردبیر بیش از این انتظار نمیره.
چقدر تابلو می خواید فردوسی پور رو بکوبیدچون چیزی گفته که دوست نداشتید.
فردوسی پور تو دله مردمه نمی تونید
فردوسی پور کیه که میگه فلانی باید استعفا بده؟چطور اون کارشناس هواشناسی که درباره برجام نظر داده بود همه میگفتن اون کیه که نظر بده؟حالا فردوسی پور کیه که نظر بده؟
یعنی هر که حرف حق بزنه جاسوس و معانده من به وطن امروز شک دارم