۴۶۵۹۸۹
۳ نظر
۵۰۱۰
۳ نظر
۵۰۱۰
پ

پزشکان محترم، تعرفه های درمان را افزایش ندهید

بسياري از صاحبنظران و نمايندگان مجلس معتقدند افزايش تعرفه‌هاي سال آينده با عنايت به رشد كافي مزد درمان طي طرح تحول سلامت و سال‌هاي گذشته ضرورتي ندارد؛ ‌موضوعي كه سال گذشته هم مطرح شد، اما در نهايت باز هم تعرفه‌ها به نفع جيب پزشكان تغيير كرد. امسال با انتقال بيمه‌ها به وزارت بهداشت پزشكان خودشان مي‌برند و خودشان مي‌دوزند.

جوان نوشت: بسياري از صاحبنظران و نمايندگان مجلس معتقدند افزايش تعرفه‌هاي سال آينده با عنايت به رشد كافي مزد درمان طي طرح تحول سلامت و سال‌هاي گذشته ضرورتي ندارد؛ ‌موضوعي كه سال گذشته هم مطرح شد، اما در نهايت باز هم تعرفه‌ها به نفع جيب پزشكان تغيير كرد. امسال با انتقال بيمه‌ها به وزارت بهداشت پزشكان خودشان مي‌برند و خودشان مي‌دوزند.

در اين آشفته‌بازار اما پرستاراني كه با اجراي طرح تحول شكاف درآمدي‌شان با پزشكان بيش از پيش فاحش شده هم مي‌خواهند براي خودشان سهمي داشته باشند و روز گذشته در برابر وزارت بهداشت براي اجراي قانون تعرفه‌گذاري خدمات پرستاري تجمع كرده بودند. با همه اين اتفاقات اما باز هم اين روزها صحبت از افزايش تعرفه‌هاي سال ۹۶ نقل محافل بهداشت و درمان است؛ ‌تعرفه‌هايي كه با افزايش افسار گسيخته‌شان بدهي‌هاي سازمان‌هاي بيمه‌گر بيش از پيش افزايش مي‌يابد و همين مسئله موجب سرگرداني بيشتر مردم خواهد شد.

ابهام در ادامه طرح تحول با افزايش تعرفه‌ها
هر چند فيش‌هاي حقوقي چند ده و چند صد ميليوني پزشكان مدت‌هاست رسانه‌اي شده و با توجيهات مختلفي از سوي وزير و معاونان وي مواجه بوده اما باز هم وزير بهداشت اصرار دارد حقوق پزشكان متخصص در مراكز درماني ۲ ميليون و ۳۰۰ هزار تومان و فوق تخصص شاغل هيئت علمي در دانشگاه‌ها را ۵ ميليون و ۸۰۰ هزار تومان است!
سيد حسن قاضي‌زاده‌هاشمي مي‌گويد: برخي طرح تحول را طرح تحول درآمد پزشكان مي‌دانند و حضور پزشكان در مناطق مرزي سراوان و فعاليت‌هاي شبانه‌روزي را ناديده گرفته است و پشت تريبون‌ها نظام سلامت را مي‌كوبند در حالي كه از كل هزينه‌هاي طرح تحول تنها ۱۴ درصد آن براي كاركنان اعم از پزشك و غيرپزشك صرف شده است و ۵۱ درصد هزينه صرف كاهش پرداخت از جيب مردم و ۳۱ درصد نيز براي ارتقاي زيرساخت‌ها خرج شده است.
محسن ايزدخواه، كارشناس و معاون سابق سازمان تأمين اجتماعي مي‌گويد: وزارت بهداشت اعتقاد دارد در سال‌هاي متمادي تعرفه‌هاي پزشكي رشد لازم را نداشته و حتي در برخي مواقع سركوب شده است. آنها فكر مي‌كردند اگر ما تعرفه‌ها را بالا ببريم، انگيزه و رغبت در پزشكان و پرستاران و همه كادر درماني بيشتر خواهد شد، در حالي كه بار مالي ناشي از ارزش خدمات پزشكي روي دوش صندوق‌هاي بيمه، خارج از توان و بنيه مالي آنهاست. وي درباره ميزان افزايش تعرفه‌ها طي طرح تحول تأكيد مي‌كند: تعرفه‌هاي پزشكي در برخي از خدمات بستري در بخش دولتي، در حدود ۴۶۰ درصد و در بخش خصوصي، ۸۳۰ درصد رشد داشته است.
در خدمات سرپايي به‌جز دولتي، در ۹۳ درصد خدمات روند افزايش ۴ تا ۴۷۰ درصدي را شاهد بوده‌ايم. همچنين فقدان راهنماهاي باليني، باعث به‌وجود‌آمدن هزينه‌هاي متفاوت در بيماري‌هاي يكسان شده است. اين مسئله، دست پزشكان را در ارائه خدمات غيرضروري باز گذاشته كه مي‌تواند موجب تقاضاهاي القايي از سوي پزشكان به بيماران شود؛ در ضمن، فقدان راهنماهاي باليني باعث تشديد اختلاف بين بيمه‌ها و مراكز درماني درباره كسورات بيش از حد مراكز بيمه‌اي از صورتحساب‌هاي بيمارستان‌ها شده است. اين كارشناس تصريح مي‌كند: اگر قرار باشد هر سال، ۱۰ درصد به تعرفه‌ها اضافه شود، ادامه حيات طرح تحول سلامت ممكن نيست.

كاهش دسترسي مردم به درمان
حسينعلي شهرياري، عضو كميسيون بهداشت و درمان مجلس هم مخالف افزايش تعرفه‌هاي سال ۹۶ است. وي مي‌گويد:‌ بيمه‌ها منابع مالي كافي ندارند و در حال حاضر نيز حدود ۸ تا ۱۲ ماه به مراكز درماني بدهكار هستند و اگر قرار باشد باري مضاعف بر دوش آنها قرار گيرد، وضعيت از آنچه هست، بدتر خواهد شد. عباسعلي پوربافراني، عضو كميسيون بهداشت و درمان مجلس دهم هم معتقد است: در سال جاري تعرفه‌هاي حوزه درمان تا حدودي افزايش زيادي داشت، در حالي كه حتي در ابتداي شروع طرح تحول سلامت نيز موافق اين ميزان از افزايش تعرفه‌ها نبوديم. وي تصريح مي‌كند: با توجه به اينكه سال جاري تعرفه‌ها افزايش چشمگيري داشته است افزايش آن در سال ۹۶ به صلاح نيست و بايد روندي منطقي در تعيين تكليف تعرفه‌ها مدنظر قرار داد تا هر ساله براساس فرمولي مشخص تعرفه‌ها اعلام شود؛ چراكه دستيابي به خدمات درمان بايد به آساني صورت گيرد و نبايد با افزايش غيرمنطقي مانع دسترسي راحت مردم به خدمات حوزه بهداشت و درمان شد.

وقتي پزشكان خود مي‌برند و خود مي‌دوزند
مخالفت برخي چهره‌ها سال گذشته هم نتوانست جلوي افزايش مزد درمان را بگيرد؛ ‌موضوعي كه امسال و با انتقال بيمه‌ها به وزارت بهداشت دست پزشكان را براي تعيين مزد خود بيش از پيش باز مي‌گذارد.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    تعرفه ها زياد شده فقط برا پزشك هاي دولتي هست پزشكاي بخش خصوصي درآمدشون خيلي كم هست و قابل توجه كسايي كه ميگن ماليات نميدن پزشكا ،تمام عمل ها در بيمارستان ها ثبت ميشه و ليست تك تك مريض ها رو ماليات داره و واقعا زياد ماليات ميگيرن فقط چندتا پزشك خيلي پولدار و يا برج ساز با رشوه دادن ماليات كم ميدن كه اينا جاي بحث دارن ولي بقيه نه حتي از هزينه يه زندگي درخور زحمت ١٣-١٤ سال درس خوندن خيلي زياد اونم بعد از ديپلم رو نداره

  • آرش

    آقای هاشمی وزیر بهداشت دولت تدبیر و امید با بالا بردن تعرفه‌های پزشکی قشر ضعیف رو بدبخت کرد و باعث ثروتمند شدن بعضی پزشکا شد بعد هم گفت راهی برای جلوگیری از زیر میزی گرفتن پزشکا نیست مردم هم می‌نالن بعد انتخابات که میشه با تمام مشکلاتی که دارن میرن به دولت تدبیر و امید رای میدن تا وزرا چهار سال دیگه همون کاری رو کنن که تو این چهارسال کردن

  • دکتر سعید مقتدری

    با سلام
    مسلما این متن از قلم یک طرفدار کم اطلاع سازمانهای بیمه گر یا شاید هم به سفارش آنها بوده است. من 10 سال از مدیران بیمه سلامت و اکنون 3 سال از کارشناسان بودجه دانشگاهم. واقعا این حجم اکاذیب بسیار نگران کننده است. هیچ شکاف درآمدی با اجرای طرح تحول سلامت بین پزشک و پرستار ایجاد نشده. تفاوت مربوط به مدرک تحصیلی و تخصص است که قبلا هم بوده.کسی دقت نمی کند درآمد پرستاران و حتی سایر پرسنل غیر درمانی با اجرای طرح حداقل 2.7 برابر شده است؟! بنده خودم مدیر بزرگترین بیمارستان جنوب شرق بوده ام و نسبت به برخی پرستاران و مترون بیمارستان دریافتی حدود 50 درصد داشته ام. به نظر تمام دعوا از زیاده خواهی و بالا رفتن توقع غیر پزشکان باشد والا مشخص و واضح است حجم عمده درآمد بیمارستان ها حاصل تلاش متخصصین و آنهم عده ای محدود از آنهاست. آیا بیماران برای دریافت خدمات پرستاری در بیمارستان بستری می شود یا برای تشخیص و درمان؟ البته منکر نقش دیگران در تیم درمان هم نمی شوم اما حدود تاثیر هرکدام مشخص است. چرا فقط از پرستاران سخن می گویید؟ آیا پرسنل آزمایشگاه و رادیولوژی و خدمات و ... نقشی در درمان ندارند؟
    چرا فکر می کنید پزشکان در رفاه مطلق غرق شده اند؟ بعد از این همه درس خواندن آنهم دروسی که حتی با نام بردن از بعضی از آنها خیلی از شما دچار تهوع می شوید و با این همه اضطراب و کشیک شبانه و ... اکنون به اندازه یک بازاری متوسط هم درآمد نداریم و هنوز برخی مانند خود من مستاجر هستند! گرچه میدانم با تلاش و سم پاشی عده ای که نه عرضه درس خواندن در این رشته را داشتند و نه در دنیای تجارت موفق شده اند اینقدر ذهن ها خراب شده که کسی حرفم را قبول نمی کند.
    واقعا چرا بجای تلاش برای بهبود زندگی همگان قصد دارید با زیر سئوال بردن ارزش علم و تخصص عقده گشایی کنید؟ پزشکان خودشان می برند و می دوزند؟ مگر قبلا که بیمه زیر نظر وزارت رفاه بود تمام مدیران کل و مدیرعامل پزشک نبودند؟
    حرف برای گفتن زیاد است ولی آنچه البته به جایی نرسد فریاد است...
    امیدوارم این پاسخ در جواب این مقاله منتشر شود.

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج