مردم آنچه بدون عینک تاکنون از برجام دیدند، روی کاغذ بوده و نه روی زمین. شاید دلیل این امر را بتوان در محرمانه بودن قراردادهای اقتصادی و نفتی و مذاکرات و مفاد برجام که آمریکاییها به ملت ایران دیکته کردند، جستجو نمود، چراکه هر اقدام محرمانهای، احتمالاً و شاید لاجرم نتایج نامرئی بدنبال دارد و مردم قادر به دیدن آن نخواهند بود.
کیهان نوشت: «آنهایی که نتایج برجام را نمیبینند بروند عینک بزنند!»،«بعضیها در سالهای گذشته هرچی پیش بینی کردند برعکس شده!» ،«برجام فضا را برای اقتصاد مقاومتی فراهم کرد!»و «ایران از رکود خارج شده و رشد اقتصادی به ۷و۴ دهم درصد رسیده!». اینها از جمله پاسخهای لوکسی بود که رئیس جمهور در نشست خبری هفته گذشته خود با خبرنگاران، در یک فضای مونولوگ به منتقدان برجام داد، در حالی که نقد دلسوزانه و مستند آنها به برجام و بیان مشکلات مردم را لوکس خواند! این پاسخهای بسیار لوکس درحالی از سوی عالیترین مسئول اجرایی کشور بیان شده که باید گفت:
۱- مردم آنچه بدون عینک تاکنون از برجام دیدند، روی کاغذ بوده و نه روی زمین. شاید دلیل این امر را بتوان در محرمانه بودن قراردادهای اقتصادی و نفتی و مذاکرات و مفاد برجام که آمریکاییها به ملت ایران دیکته کردند، جستجو نمود، چراکه هر اقدام محرمانهای، احتمالاً و شاید لاجرم نتایج نامرئی بدنبال دارد و مردم قادر به دیدن آن نخواهند بود.دراین باره کافی است به گزارشهای رسانههای کشورهای اروپایی امضاکننده برجام توجه کنیم نه رسانههای منتقد داخلی، تا مشخص شود دستاوردهای برجام چقدر قابل دیدن است. شبکه خبری فرانس ۲۴ فرانسه یک روز بعداز نشست خبری رئیس جمهور درگزارشی ازتهران تاکید کرد «یک فروند هواپیمای ایرباس در تهران به زمین نشست، اما بانکهای بزرگ خارجی هنوز از همکاری با ایران خودداری میکنند و کاسه صبر مردم ایران برای لمس دستاوردهای برجام در حال لبریز شدن است».این شبکه تلویزیونی صحبتهای یک دانشجوی ساکن تهران را پخش کرد که میگوید «مسئولان میگویند تاثیرات و نتایج برجام قابل مشاهده است، اما ما چیز واقعی ندیدیم». «دستاورد هیچ» هم گفته رئیس کل بانک مرکزی خود دولت است نه منتقدان، و«اشتباه بودنِ اعتماد به آمریکا برای
برداشته شدن تحریمها» نیز اعتراف مذاکرهکننده اصلی یعنی وزیر خارجهِ خود محترم کشورمان است نه سخن منتقدان. پس سوال اساسی این است که این چه دستاوردی است که نه ملت ایران آن را میبیند و نه رئیس کل بانک مرکزی دولت و نه رسانههای داخلی و خارجی؟
۲- یکی دیگر از پاسخهای لوکسی که رئیس جمهور به منتتقدان برجام داد این بود که:«مسائل بانکی ما با دولتها و بانکهای بزرگ دنیا به صورت عالی است»!. این سخن نیز نه تنها مایه تعجب منتقدان داخلی برجام شد که رسانهها و تحلیلگران خارجی را نیز که تاکنون در حمایت از برجام سنگ تمام گذاشتند، به تعجب واداشت، از جمله بى بى سى که هم نوا با برخی در داخل همواره از دستاوردهای برجام سخن میگفت در واکنش به این سخن رئیس جمهور، اذعان کرد « روحانی ديروز در نشست خبرى ادعای نادرستی مبنی بر «عادى شدن روابط ایران با بانکهای بزرگ جهانی» مطرح کرد؛در حالی که مهمترین پاشنه آشیل اجرای برجام،عادی نشدن اين روابط است». معاون بینالملل اتاق بازرگانی و صنایع، معادن و کشاورزی ایران هم یک روز بعداز نشست خبری رئیس جمهور درحاشیه همایش سرمایه گذاری ایران و چین تاکید کرد:«تاکنون موافقتنامههای خوبی با هیئتهای خارجی امضا شده اما مشکلات بانکی همچنان مهمترین مانع توسعه روابط اقتصادی کشورها باایران است ».
۳- ادعای رشد اقتصادی ۷ و ۴ دهم درصدی در نتیجه برجام و وجود نداشتن چنین رشدی در منطقه و در سطح جهان نیز از دیگر پاسخهای لوکس رئیس جمهور به منتقدان بود. این در حالی است که اولاً طبق گزارش سازمان ملل که همزمان با نشست خبری رئیس جمهور، توسط معاون دبیرکل این سازمان در مراسمی ارائه و منتشر شد، اقتصاد جهان در سال ۲۰۱۶ میلادی که دو هفته پیش به پایان رسید،رشد ضعیف۲و۲ دهم درصدی را تجربه کرده و بانک جهاني رشد اقتصادی ایران تا سال۲۰۱۸ میلادی (دو سال دیگر) را با فرض احتمال برقراری روابط مالی با بانکهای خارجی و تحقق توافقات سرمایهگذاریهای جدیدی که در حال مذاکره و تفاهم هستند، ۴ و۷ دهم درصد پیش بینی کرده.شاید مبنای ادعای رئیس جمهور همین پیش بینی بانک جهانی باشد که اشتباها! اعداد صحیح و اعشاری آن را جابجا بیان کردند.ثانیاً اگر ادعای رشد اقتصادی درست و برجام چنین دستاوردی داشته پس چرا آمارهای دستگاههای مختلف اقتصادی و متولی امور از جمله بانک مرکزی و مرکز آمار با هم تناقض دارد و هر چه از عمر دولت یازدهم بیشتر میگذرد، آمارهای روتین اقتصادی محرمانهتر میشود؟.امری که صدای روزنامههای طرفدار دولت و نه روزنامههای منتقد
را هم درآورده. آیا مردم برای دیدن این آمارها هم نیاز به عینک دارند؟
۴- «در نتیجه برجام کشور از رکود خارج شده!». این هم از جمله پاسخهای رئیس جمهورمحترم به منتقدان برجام بود. اگر کشور از رکود خارج شده چرا در بازار مسکن، معاملات حدود ۵۰ درصد کاهش یافته و بازار آهن قربانی رکود مسکن شده است؟ به گفته رئیس اتحادیه مشاوران املاک کشور در ۱۱ روز ابتدای ماه گذشته (دی ماه) در مقایسه با سال گذشته ثبت قراردادهای خرید و فروش مسکن نصف شده. رئیس اتحادیه فروشندگان آهن هم چهارشنبه گذشته با بیان اینکه در طول ۳ سال اخیر حدود ۱۴۰۰ واحد آهن فروشی تعطیل شده تاکید کرد انتظار زیادی برای رفع رکود کشیدیم، اما نه تنها گشایشی در بازار اتفاق نیافتده، بلکه رکود شدیدتر هم شده است. آقای رئیسجمهور تاکید داشت برای دیدن نتایج برجام فقط به صنعت ذوب آهن و فولاد نگاه کنیم که چگونه قبلاً انبارها و حتی حیاطهای کارخانهها پر از محصولات آنها بود و اکنون به مدد رونق اقتصادی خالی شده است. در گفتوگویی که چهارشنبه گذشته به همین دلیل با مدیرعامل بزرگترین شرکت فولاد آلیاژی کشور داشتم و نظر وی را در باره این سخن رئیس جمهور جویا شدم، از واردات گلایهمند بود که چگونه به تولید داخل ضربه زده و تاکید داشت دلیل خالی بودن
انبارها این است که اکثر کارخانههای فولادی با یک سوم ظرفیت کار میکنند!
۵- رئیس جمهور در پاسخ به سؤالی مبنی براینکه دستاوردهای برجام برای حاشیه نشینان و فقرای جامعه چیست،دریک پاسخ بسیارلوکس میگوید وجود این همه کارگر در صنعت نفت نشانه دستاوردهای برجام برای فقراست! اولا مگر در دولت یازدهم نیروی جدیدی در صنعت نفت مشغول کار شده است؟، این نیروها همان نیروهایی هستند که قبل از دولت یازدهم مشغول خدمت به کشور بودند. ثانیاً معنای دیگر این سخن رئیس جمهور این است که کارگران شریف صنعت نفت هم جزء فقرا هستند وهمین که اخراج نشدند،باید خدا را شکر کنند!. ثالثاً این سخن رئیس جمهور انسان را یاد قبل از انقلاب میاندازد که نقل میکردند دولت وقت در واکنش به موج گرانیها ادعا کرده بود برای رفاه حال فرهنگیان، به حقوق ارتشیان اضافه شده است!
۶- رئیس جمهور مدعی بود که «هدف از مذاکرات هستهای و برجام این بود که به دنیا بگوییم ما به دنبال سلاح هستهای نیستیم و از ایران نترسید.»! این درحالی است که نه تنها خود مذاکره کنندگان آمریکایی و اروپایی نیز اذعان داشتند که ایران نه سلاح هستهای دارد و نه بدنبال آن است، بلکه دنیا به مقاومت ملت ایران در مقابل زیادهخواهیهای آمریکا افتخار میکرد و آن را میستاند وزیرامورخارجه اوباما۳۰ تیر۹۴ در گفتوگو با شبکه تلويزيوني انبيسي تاکید میکند: «ايرانيها هیچ تمایلی برای ساخت بمب ندارند». شبکه تلويزيوني پيبياس آمريکا هم همان روز میگوید «مردم آمريکا میدانستند برنامه هستهاي ايران تهدیدی نیست که بخواهند بخاطرش به جنگ بروند». گلوبال ریسرچ هم نوشت «ایران هیچ گاه تهدیدی برای کشورهای غربی یا شرکای منطقهای آنها نداشته است». پايگاه اينترنتي فارن پالیسي ۱۴ مرداد ۹۴ تاکید کرد «هيچ مدرکي وجود ندارد که نشان دهد ايران بدنبال سلاح هستهاي است. نهادهاي اطلاعاتي آمريکا هم ازسال ۲۰۰۷ تاکنون به اين نتيجه رسيدهاند که ايران هيچ برنامهای برای ساخت تسليحات هستهاي ندارد».
۷- رئیس جمهور همچنین مدعی بود برجام فضای فعالیت را برای اقتصاد مقاومتی آسانترکرده وافزایش تولید و صادرات نفت یک حرکت بزرگی در اقتصاد مقاومتی است! این خام فروشى نفت به تعبیر رهبرمعظم انقلاب حالت «بچّه پولدارىِ ملّى» است،و ایشان در ابلاغ سیاستهای اقتصاد مقاومتی کاهش وابستگی به نفت را از الزامات اقتصاد مقاومتی برشمردند نه افزایش آن را،و تاکید دارند «اداره کشور با استخراج نفت و فروش آن؛ شیوه غلطی است.(اول فروردین۹۰ ( این چه معامله پُرخسرانی است.من واقعاً خوشحال نمیشوم وقتی که آمارِ افزایش صادرات و تولید نفت را میشنوم (شهریور ۹۴ دیدار هیئت دولت)».
۸- «اگر برجام نبود چی میشد»، دیگر سخن رئیس جمهور برای توجیه دستاوردهای برجام بود. اولاً باید در جواب این سخن گفت اگر به سخنان رهبری به خوبی توجه میشد، هیچی نمیشد. رهبرمعظم انقلاب در سال ۸۹ تاکید داشتند «بنده هم یقین دارم ملت ایران و مسئولین کشور تحریمها را دور میزنند، تحریمکنندگان را ناکام میکنند؛ مثل موارد دیگری که در سالهای گذشته مجبور شدند یکی یکی عذرخواهی کنند» ثانیاً پاسخ این سخن رئیس جمهور را نه منتقدان داخلی که خود غربیها دادند و به دلیل همین پاسخها، برجام را به ملت ایران تحمیل کردند. ۱۴ مرداد۹۴ جان کری وزیر خارجه اوباما در مصاحبه با نشریه آتلانتیک تاکید میکند: «اگر کنگره با این توافق مخالفت کند، این یعنی پایان کار تحریمها خواهد بود چون تحریمها در حال فرسایشی و از بین رفتن بودند».
دو روز بعد جان مک لالين معاون سابق سازمان اطلاعات مرکزي آمريکا (سيا) اذعان میکند: «ايران تا پانزده سال آينده در منطقه قويتر خواهد شد قطع نظر از اينکه اين توافق هستهاي وجود داشته باشد يا وجود نداشته باشد.» ده روز بعد معاون امنيت ملي آمریکا و رئيس انديشكده آمريكايي ادموند بورك هشدار دادند «اگر برجام امضا نمیشد سياست تحريم شکست میخورد و تهران موفق به خنثي سازي طرح هاي اوباما و شورای امنیت سازمان ملل میشد».
پ
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان
اپلیکیشن برترین ها
را نصب کنید.
... این همه تحلیل بی موتحواراچطورترسیم میکنی مردم ایران که خودشاهدنابودی به عصرتحریمهابودند.وهمچنین شاهدتکتک گفتهای شما.
بدون نام
لوکس و خیلی مصنوعی و غیرقابل باور است.
بدون نام
نشست خبری رییس جمهور را از تلوزیون دیدم ومن بعد ازپایان این برنامه به دوستانم گفتم ای کاش آقای روحانی واقعیت میگفت واین همه مجبور نبود با کلمات و جملات بازی کنه
مردم به عینه درزندگی روزمره شون همه واقعیتهارا درک میکنند دیگه لازم به این همه تفسیروتحلیل نبود
اگر روحانی جرات گفتن حقایق را داشت بی شک محبوبیتش دربین مردم بیشتر می بود وازحمایت مردمی بیشتر برخوردار میشد
شعار
این جوابهای معنی دار اهانت به شعور جامعه است.در واقع داره به جناح رقیب طعنه میزنه و بجای حل مشکلات اقتصادی مردم جامعه را صحنه رقابت بین جناحها و بازیهای سیاسی و حاشیه ای نموده است.
شعار
وقتی میگه هرکس نتایج را نمی بیند برود عینک بزند!نوعی بازی با کلمات و فرافکنی میباشد.به جای حل مشکلات اقتصادی مردم وقت خود را صرف پاسخگویی و دادن جوابهای دندان شکن به جناح رقیب میکند.خیلی از مردم ممکن است نتایج برجام را ندیده باشن و دلیل نمیشود ایشان به مردم اهانت کند.
بدون نام
کم مونده بود بگه مردم چرا به وظایفشون عمل نمی کنن؟؟انگار نه انگار اون رییس جمهوره
بدون نام
عینک هم عینکهای قدیم.
بدون نام
بر جام برای مردم نه نان شد ونه ابرو فقط مردم دولت چند سال سر کار کداشت به امیدی
بدون نام
بدون نام 12:02 دقیقه
سوالم ازت اینه که سانتیرفیوژ برات نون و آب شد؟
نظر کاربران
... این همه تحلیل بی موتحواراچطورترسیم میکنی مردم ایران که خودشاهدنابودی به عصرتحریمهابودند.وهمچنین شاهدتکتک گفتهای شما.
لوکس و خیلی مصنوعی و غیرقابل باور است.
نشست خبری رییس جمهور را از تلوزیون دیدم ومن بعد ازپایان این برنامه به دوستانم گفتم ای کاش آقای روحانی واقعیت میگفت واین همه مجبور نبود با کلمات و جملات بازی کنه
مردم به عینه درزندگی روزمره شون همه واقعیتهارا درک میکنند دیگه لازم به این همه تفسیروتحلیل نبود
اگر روحانی جرات گفتن حقایق را داشت بی شک محبوبیتش دربین مردم بیشتر می بود وازحمایت مردمی بیشتر برخوردار میشد
این جوابهای معنی دار اهانت به شعور جامعه است.در واقع داره به جناح رقیب طعنه میزنه و بجای حل مشکلات اقتصادی مردم جامعه را صحنه رقابت بین جناحها و بازیهای سیاسی و حاشیه ای نموده است.
وقتی میگه هرکس نتایج را نمی بیند برود عینک بزند!نوعی بازی با کلمات و فرافکنی میباشد.به جای حل مشکلات اقتصادی مردم وقت خود را صرف پاسخگویی و دادن جوابهای دندان شکن به جناح رقیب میکند.خیلی از مردم ممکن است نتایج برجام را ندیده باشن و دلیل نمیشود ایشان به مردم اهانت کند.
کم مونده بود بگه مردم چرا به وظایفشون عمل نمی کنن؟؟انگار نه انگار اون رییس جمهوره
عینک هم عینکهای قدیم.
بر جام برای مردم نه نان شد ونه ابرو فقط مردم دولت چند سال سر کار کداشت به امیدی
بدون نام 12:02 دقیقه
سوالم ازت اینه که سانتیرفیوژ برات نون و آب شد؟