۴۶۵۱۷۸
۵۰۰۸
۵۰۰۸
پ

شور سکه در ماه منفی دلار

روز پنج‌شنبه در حالی که فضای بازار ارز تحت‌تاثیر حادثه دلخراش آتش‌سوزی و ریزش ساختمان پلاسکو قرار داشت، قیمت دلار یک کاهش دیگر را تجربه کرد. در آخرین روز دی‌ماه، شاخص بازار ارز با قیمت ۳ هزار و ۸۵۵ تومان به‌کار خود پایان داد که ۱۵ تومان کمتر از روز چهارشنبه بود.

روزنامه دنیای اقتصاد: روز پنج‌شنبه در حالی که فضای بازار ارز تحت‌تاثیر حادثه دلخراش آتش‌سوزی و ریزش ساختمان پلاسکو قرار داشت، قیمت دلار یک کاهش دیگر را تجربه کرد. در آخرین روز دی‌ماه، شاخص بازار ارز با قیمت ۳ هزار و ۸۵۵ تومان به‌کار خود پایان داد که ۱۵ تومان کمتر از روز چهارشنبه بود.
به گفته فعالان، عرضه قوی بازارساز، ضعیف بودن میزان تقاضا، کاهش حجم معاملات و خلوت شدن نسبی بازار به دلیل حادثه ساختمان پلاسکو از جمله عوامل اثرگذار در افت روز پنج‌شنبه بودند. با افت روز آخر، بازدهی دلار در دی‌ماه منفی شد و به ۸/ ۲ درصد رسید؛ آخرین بار این ارز در اردیبهشت‌ماه بازدهی منفی را تجربه کرده بود. با این همه سکه بهار آزادی در ماه رکوردزنی منفی دلار، ۸/ ۳ درصد رشد کرد.

با وجود منفی شدن رشد دلار پس از ۸ ماه، عده‌ای از معامله‌گران ارزی اعتقاد دارند این روند در بهمن ماه ادامه پیدا نخواهد کرد. این عده انتظار دارند بازار ارز با آغاز به‌کار ترامپ واکنش متفاوتی ازخود نشان دهد. از سوی دیگر این گروه منفی شدن رشد دلار را ناشی از کاهش روزهای انتهایی دی‌ماه دانسته‌اند که به‌طور سنتی تقاضا در بازار افت می‌کند. آنها امیدوارند با ورود بازار به ماه جدید تقاضا در بازار افزایش پیدا کند. در کنار این، بازگشت قیمت دلار از محدوده ۳ هزار و ۸۱۰ تومان در روز آخر دی‌ماه دیگر عاملی است که انتظارات افزایش را کمی پر رنگ کرد. تا ساعت ۱۲ ظهرآخرین روز دی ماه، قیمت دلار تا محدوده ۳ هزار و ۸۱۰ تومان پایین رفت ولی در ساعات انتهایی این روز با افزایش تحرکات معامله‌گران غیررسمی، قیمت به بالای سطح ۳ هزار و ۸۵۰ تومان بازگشت.

با این حال بیشتر معامله‌گران اعتقاد دارند، دلار روند کاهشی همراه با ثبات نسبی را در ادامه زمستان پی خواهد گرفت. به گفته این دسته، بازار ارز در اولین روز هفته ممکن است هم چنان تا حدی تحت‌تاثیر حادثه پلاسکو قرار داشته باشد و در میان مدت نیز عواملی مانند کاهش سنتی تقاضا در انتهای سال و عرضه متناسب بازارساز تغییرات قیمت را تنظیم خواهند کرد. به گفته این دسته، ممکن است روز شنبه تعدادی از صرافی‌های اطراف چهارراه استانبول و خیابان فردوسی ترجیح دهند که فعالیت خاصی نداشته باشند و پس از عادی شدن فضا و پایان آواربرداری فعالیت خود را از سر بگیرند. حتی روز جمعه به‌نظر می‌رسید معامله‌گران غیررسمی دلار به احترام آسیب‌دیدگان سقوط ساختمان تجاری واقع در چهارراه استانبول ترجیح دادند که خرید و فروش پشت خطی خاصی را انجام ندهند.

با وجود این، افزایشی‌های بازار معتقدند، بازار در روز شنبه فضای عادی خود را خواهد داشت. حتی برخی از آنها معتقدند در صورت بسته بودن صرافی‌های عادی، احتمال دارد معامله‌گران غیررسمی با آسودگی بیشتری اقدام به معامله کنند. با این حال وقوع این اتفاق بسیار بعید است، چراکه با وجود حادثه روز پنج‌شنبه، صرافی‌های بانکی فعالیت و عرضه مناسبی داشتند.

در آخرین روز دی ماه، برخلاف افت قیمت دلار، در بازار سکه فضای متفاوتی وجود داشت. روز پنج‌شنبه سکه با وجود افت عوامل اثرگذار اونس و دلار، افزایشی شد و با هزار تومان رشد به قیمت یک میلیون و ۱۸۴ هزار تومان رسید. این افزایش در شرایطی ثبت شد که تا ساعت ۳ بعدازظهر پنج‌شنبه، بهای اونس به ابتدای محدوده هزار و ۲۰۰ دلاری نزدیک شده بود. فعالان بازار، مقاومت معامله‌گران بزرگ سکه را عامل رشد دانستند. رشد فلز گرانبهای داخلی در روز آخر میزان بازدهی سکه در دی‌ماه را به ۸/ ۳ درصد رساند. این در حالی بود که سکه در آخرین هفته اولین ماه زمستان عمدتا در مسیر کاهشی قرار داشت و افت هفتگی ۷/ ۱درصدی را تجربه کرده بود.

روز متفاوت

بازار ارز روز پنج‌شنبه از همان ابتدای روز تحت‌تاثیر حادثه آتش‌سوزی پلاسکو قرار گرفت. در واقع پس از آتش‌سوزی توجه تعداد زیادی از معامله‌گران ارزی به این حادثه معطوف شد. با شروع بازار، معاملات دلار با قیمت ۳ هزار و ۸۶۵ تومان کلید خورد. با ریزش ساختمان پلاسکو، توجه معامله‌گران به این حادثه بیشتر شد و عده‌ای از آنها محل معاملات در میدان رو به روی پاساژ افشار را ترک کردند. صرافی‌های اطراف چهارراه استانبول نیز از میانه روز کرکره‌های خود را پایین کشیدند و هم زمان در بازار غیررسمی نیز حجم معاملات پایین آمد. در فضای کم معامله بازار، افزایش عرضه صرافی‌های بانکی زمینه افت قیمت تاابتدای محدوده ۳ هزار و ۸۱۰ تومان را فراهم کرد ولی پس از تعطیلی این صرافی‌ها، دلار به سرعت خود را به بالای سطح ۳ هزار و ۸۵۰ تومان رساند.

ریزش پس از ۸ ماه

دلار در تاریخ ۳۰ آذرماه روی قیمت ۳ هزار و ۹۶۵ تومان قرار گرفت. به این ترتیب، قرار گرفتن این ارز در سطح ۳ هزار و ۸۵۰ تومان در آخرین روز دی‌ماه نشان‌دهنده افت حدودا ۱۰۰ تومانی در یک ماه بود. در نتیجه این موضوع، برای اولین‌بار در ۸ ماه گذشته بازدهی شاخص ارزی منفی شد. این اتفاق در حالی رخ داد که در روزهای ابتدایی زمستان، دلار نه‌تنها از مرز روانی ۴ هزار تومانی عبور کرده، بلکه به آستانه قیمت ۴ هزار و ۱۵۰ تومان نزدیک شده بود. دلار در همان اولین روز دی‌ماه مرز ۴ هزار تومانی را شکست و به قیمت ۴ هزار و ۱۰ تومان رسید. در ادامه این روند افزایشی، در هفتمین روز دی‌ماه دلار تا قیمت ۴ هزار و ۱۳۵ تومان بالا رفت. رشد نرخ حواله درهم و عبور از مرز هزار و ۱۰۰ تومان، تقویت ارزش دلاردر کشورهای همسایه، افزایش تقاضای شرکت‌های تجاری در آستانه ژانویه و بالا رفتن انتظارات فنی معامله‌گران از جمله عواملی بودند که قیمت را افزایشی کردند.

با این حال، پس از رسیدن دلار به سطح قیمتی ۴ هزار و ۱۳۰ تومان، فروش‌های ارزی بالا رفت و بازارساز ارزی نیز با قدرت بیشتری وارد بازار شد، در نتیجه مسیر قیمت تغییر کرد و در اواسط دی قیمت در کانال ۳ هزار و ۹۰۰ تومان بیشتر نوسانات خود را انجام داد.

با این حال این پایان کار نبود و در هفته انتهایی دی ماه، دلار ۱۳۰ تومان از ارزش خود را از دست داد تا از قیمت ۳ هزار و ۹۸۵ تومان تاریخ ۲۳ دی‌ماه به قیمت ۳ هزار و ۸۵۵ تومان در روز انتهایی این ماه برسد. به گفته فعالان، روند کاهشی نرخ حواله درهم، پایین آمدن ارزش دلار در کشورهای همسایه، کاهش تقاضا پس از پایان ژانویه، افزایش عرضه شرکت‌های تجاری در انتهای سال و عرضه متناسب بازارساز در روزهای گذشته از جمله عواملی هستند که انتظارات افزایشی بازار را کمرنگ کرده و دیدگاه کاهشی را که به ثبات قیمت خواهد انجامید، تقویت کرده است.

شور سکه

بازگشت اونس جهانی به بالای مرز هزار و ۲۰۰ دلار و افزایش تحرکات معامله‌گران سکه موجب شد که بازدهی فلز گرانبهای داخلی در اولین ماه زمستان نیز افزایشی شود. سکه تمام که در آخرین ماه پاییز افزایش۳/ ۳را تجربه کرده بود، در دی‌ماه نیز رشد ۸/ ۳ را تجربه کرد.

سکه تمام که در انتهای آذرماه در کانال یک میلیون و ۱۴۰ هزار تومان قرار داشت، به سرعت در روزهای ابتدایی ماه تحت‌تاثیر رشد بهای دلار صعود کرد. شدت این جهش به اندازه‌ای بود که در هفتمین روز دی ماه، سکه تمام بهار آزادی از کانال یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان عبور کرد و به قیمت یک میلیون و ۲۱۷ هزار تومان رسید. این قیمت بالاترین بهای سکه از اواسط سال ۹۲ بود. پس از تغییر مسیر دلار، قیمت سکه مقداری پایین آمد ولی به لطف افزایش بهای اونس در روزهای انتهایی دی‌ماه توانست خود را نزدیک مرز یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان نگه دارد. البته در این میان، تحرکات معامله‌گران سکه نیز نقش مهمی داشته است. به گفته شماری از فعالان، مقاومت سکه در شرایطی که عوامل اثرگذار اونس و دلار در روز انتهایی دی‌ماه کاهشی بوده‌اند، می‌تواند تا حد زیادی نشان‌دهنده مقاومت معامله‌گران سکه باشد.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج