یک چهارم ایرانی ها مشکلات روانی دارند
میزان شیوع افسردگی در کشور ما حدود ۱۲.۶ درصد و میزان شیوع اختلالات اضطرابی نیز نزدیک به ۱۵ درصد است؛ اگر کمخوابی و بیخوابی و اختلالات خلق و خوی را نیز در نظر بگیریم، ۲۳ درصد مردم مبتلا به این بیماریها هستند که آمار قابل توجهی است.
خبرگزاری ایسنا: میزان شیوع افسردگی در کشور ما حدود ۱۲.۶ درصد و میزان شیوع اختلالات اضطرابی نیز نزدیک به ۱۵ درصد است؛ اگر کمخوابی و بیخوابی و اختلالات خلق و خوی را نیز در نظر بگیریم، ۲۳ درصد مردم مبتلا به این بیماریها هستند که آمار قابل توجهی است.
دکتر سیدحسن هاشمی در مراسم افتتاح همزمان ۱۰۰ تخت روانپزشکی در سراسر کشور که امروز (۲۵ دی ماه) در دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز برگزار شد، اظهار کرد: امروز سلامت روانی به معنای نبود یک اختلال روانی نیست و به مجموعه توانمندیهای انسان در برخورداری از سلامت روان اطلاق میشود؛ در حال حاضر بیش از ۴۵۰ میلیون نفر در سراسر جهان مشکلات روانی دارند و تعداد این نفرات نیز رو به افزایش است.
وی افزود: تعداد افسردههای جهان نزدیک به ۱۰ درصد و شیوع این اختلال در کشور ما حدود ۱۲.۶ درصد است که بخشی از آن نیز مربوط به افسردگی عمیق است. میزان شیوع اختلالات اضطرابی نیز در کشور نزدیک به ۱۵ درصد است.
هاشمی ادامه داد: اگر کمخوابی و بیخوابی و اختلالات خلق و خوی را نیز در نظر بگیریم، ۲۳ درصد مردم مبتلا به این بیماریها هستند که آمار قابل توجهی است. متاسفانه کمتر دولتی به این بیماری توجه دارد و این موضوع تنها مختص کشور ما نیست. این بیماران، بیماران مظلومی هستند که کمتر مورد توجه هستند. در گذشته برای این بیماران در ایران به جای بیمارستان، دارالمجانین و تیمارستان داشتیم و به دلیل عدم آشنایی با این بیماری، چه در گذشته و حتی امروز، انگهای نامناسبی به این بیماران زده میشد و میشود.
وزیر بهداشت بیان کرد: امروز متاسفانه در کشور ما به دلایل مختلف از جمله زندگی ماشینی و زندگیهای نوین و امروزی و حبس کودکان در زندگیهای آپارتمانی، همچنین مشکلات خانوادهها و جنگ و سوانح چنین بیمارانی داریم و متاسفانه حمایتهایی هم که میشود، چه از سوی خانوادهها و چه از سوی دستگاهها محدود است. مشکلات خانواده ها موجب شده که بیش از ۲۵ درصد ازدواجها به طلاق منجر شود و حدود ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر به اعتیاد مبتلا باشند. همچنین حدود ۱۱ درصد نرخ بیکاری در جامعه وجود دارد. در سوانح جاده ای نیز سالانه حدود ۱۸ هزار نفر در کشور کشته می شوند و حدود ۲۰۰ هزار نفر نیز مجروح و معلول می شوند.
وی خاطرنشان کرد: امروز بیشتر خوشحال میشدم به جای اینکه بگویم ۱۰۰۰ تخت بیمارستان را برای بیماران اعصاب و روان افتتاح میکنیم اعلام میکردم ۱۰۰۰ تخت بیمارستانی را تعطیل میکنیم و این برای ما افتخار است.
وزیر بهداشت ادامه داد: زمانی این اتفاق میافتد که نگاه و روابط ما به مسایل انسانی و اجتماعی متفاوت از امروز باشد. متاسفانه برخی رفتارهای ما در روستا، شهر و جامعه مناسب نیست و نگاههای ما به هم آلوده است و بدگمانی و بدبینی عواملی است که تماما بیماریزا است و زمینههای بروز بیماریهای اعصاب و روان است. همچنین توجه به مادیات، برتریطلبی و قدرتطلبی نیز همه از صفات مذمومی است که میتوانند بیماریهای اعصاب و روان را در کشور گسترش دهند.
هاشمی افزود: اگر میخواهیم به هدفمان برسیم، جامعه باید در حال پالایش خود باشد. قبلا هم گفتهام که رفتار مسئولان بسیار مهم است چرا که حکومت در حال حاضر مردمی است و این بیماری مختص مردم نیست و در ما مسئولان نیز اتفاق میافتد. بسیار بد است که یک مسئول در یک موقعیت ممتاز و اثرگذار، نداند که دچار اشکال و بیماری است و قطعا این موضوع در تمام تصمیمهای او اثرگذار خواهد بود.
وی گفت: به نظر میرسد نگاهها باید به این بیماران و بیماری تغییر کند. امروز برخلاف گذشته، در کنار بسیاری از افراد مشهور دنیا یک روانپزشک و روانشناس حضور دارد. من فکر میکنم اگر مسئولان ما توجه کنند، جامعه نیز آرامش بیشتری خواهد داشت و نزاعهای منطقهای و ملی و بهانهگیریهای بیجا را نخواهیم داشت. مهم دیدن و باور کردن این بیماری است و اگر کسی اعتراف نکند که بیمار است هیچوقت در صدد درمان آن برنمیآید. متاسفانه بیماریهای اعصاب و روان در کشور شناختهشده نیستند و مردم نیز مطلع نیستند. یکی از بیماریهایی که متاسفانه شایع است و به آن توجه نمیکنیم، بیماری دوقطبی است.
وزیر بهداشت بیان کرد: افراد بسیاری را دیدهام که زندگیهایشان از هم پاشیده است، آن هم به این دلیل که باور ندارند که دچار مشکل هستند. در این شرایط، یکی از اقداماتی که صدا و سیما و رسانهها میتوانند انجام دهند، آگاهیبخشی در این زمینه است و کمک کنند تا مردم باور کنند که این بیماری، بیماری بدی نیست.
وی گفت: در کشور به حدود ۴۰ هزار تخت بیمارستانی نیاز داریم، در حالی که تعداد کل تختهای ما حدود ۸ هزار تخت است و برخی از این تختها مربوط به ۱۰۰ سال پیش است. امروز توانستیم ۱۰۰۰ تخت اضافه کنیم و به این معنی است که خانوادهها همچنان به شدت تحت فشار هستند و از سوی دیگر دستگاههای حمایتی اعم از بهزیستی نیز توان ندارند و بیمهها نیز حدود ۵۶ روز در سال را جهت حمایت میپذیرند و یعنی بقیه این مدت برای بیماران مزمن همچنان هزینهبر است؛ در حالی که برخی بیماران از بدو تولد مبتلا هستند و تا پایان عمر باید تحت نظر باشند و به نظر میرسد رها بودن این بیماران در جامعه، عوارض و مشکلات بسیاری داشته باشد.
هاشمی با تاکید بر لزوم پیشگیری از بروز مشکلات روانی افزود: متاسفانه آن گرمای زندگی قدیم، امروز بسیار کمتر دیده میشود پس بخشی از این مشکل به خود مردم و به ویژه پدران و مادران برمیگردد که باید مراقبت کنند، البته مسئولان نیز باید مراقبت داشته باشند تا کشور در آرامش باشد، چرا که هر چقدر تنازع به ویژه در تریبونهای عمومی وجود داشته باشد و اضطراب در جامعه ایجاد کند، طبیعی است که جامعه بیشتر دچار التهاب شده و این بیماری نیز افزونتر خواهد شد. نقش رسانهها در این موضوع بسیار اهمیت دارد و بسیار مهم است که سبک زندگی ایرانیان را مورد توجه قرار دهیم و در جهت آرامش مردم تلاش کنیم، به هر حال یک شایعه ممکن است یک کشور را دچار نگرانی کند.
وی گفت: در این دوره اقدامات خوبی انجام شده است؛ امروز ۱۰۰۰ تخت بیمارستانی افتتاح شد ولی تمام تختهای قبلی نیز جهت کمک بیشتر به این بیماران و مراقبت از آنها نوسازی و بازسازی شده است که جا دارد از تمام همکارانم قدردانی کنم.
وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: خواهشم این است که همگی در این زمینه مراقبت کنیم، چرا که بیماریهای اعصاب و روان برای تمام دنیا جدی است و در آینده نیز شایعترین بیماری که بشر از آن رنج خواهد برد، همین نوع بیماریها است؛ پس باید به درستی آنها را بشناسیم و راه مقابله با آنها را هم یاد بگیریم در عین حال نیز از این بیماران که جزو پاکترین بندگان خدا هستند و از نعمت بزرگ عقل و فهم نیز کمبهره هستند، مراقبت کنیم.
وی خاطرنشان کرد: خواهشم این است که همگی در این زمینه مراقبت کنیم، چرا که بیماریهای اعصاب و روان برای تمام دنیا جدی است و در آینده نیز شایعترین بیماری که بشر از آن رنج خواهد برد، همین نوع بیماریها است؛ پس باید به درستی آنها را بشناسیم و راه مقابله با آنها را هم یاد بگیریم. در عین حال نیز از این بیماران که جزو پاکترین بندگان خدا هستند و از نعمت بزرگ عقل و فهم نیز کمبهره هستند مراقبت کنیم.
هاشمی افزود: در این زمینه خیرین بسیار میتوانند کمک کنند و این حوزهای است که با کار دولت به سامان نمیرسد. درمان این افراد، حمایت و مراقبت است و کسی که میتواند نقشی را ایفاء کند، مردم هستند و امیدواریم در خوزستان که استان مهمی است و حوادث بسیاری را پشتسر گذاشته است و تعداد این بیماران نیز در این استان قابل توجه است، خیرین در کنار روحانیت معظم به این بخش از مشکل استان و مردم توجه کنند. امید است در آینده نه تنها تعداد این بیماران افزایش پیدا نکند بلکه با نشاط اجتماعی که ایجاد خواهد شد، شاهد کاهش تدریجی این بیماران باشیم.
نظر کاربران
به خاطر پارازیت هاست و
HAARP
نبود اینده روشن در جامعه . نبود امنیت شغلی . توزیع نادلانه ثروت و مکانات رفاهی شهری و روستایی. شاید یکی از دلایل به وجود امدن بیماری های روانی بشه که خیلی از ما رفتار ادم های روانی رو توی شهری می بینیم
پاسخ ها
شاید نه برادر. به احتمال قوی و یا مطمئننا این رو باید گفت
اشتباه باز امار اشتباه ادم خوبی با این جوی که در کشور است وگرانی !!تورم !!!بیکاری !!سرهم کلاه گشاد گذاشتن !!فساد !!!اعتیاد دوزی !!!جنگ اوانی وشعارهای دورغ !!!!اگر یکی سالم ونرمال پیدا کردی گویی گنج کیا زیر خاکی یافتی فقط مدانید چه کسانی سالمند !!!!!!!!!!!
یک چهارم؟ برو بالا کجایی داداش
پاسخ ها
ددغدغه یک چهارم سالم هست اونم اونم بی
مبارکه...جهانیان...در اقتصاد و تولید و صنعت پیشرفت میکنند...ایرانی ها در مشکلات روانی...آفرین بر مسوولین
مقصرش دولته
همش از فقر و بی پولیه مردم را دیوونه کردن اینا
بقول دوستان بازم آمار اشتباه با این وضعی که تو کشور وجود داره فقر . فساد . اعتیاد بیکاری تورم .آمار خیلی بالاتر
من و فامیل 40 واحد آپارتمان همه روانی شدیم اینم خودش یه دستاورد و ارزشه
من و فامیل 40 واحد آپارتمان همه روانی شدیم اینم خودش یه دستاورد و ارزشه
چهار چهارمش همش روانی خوش به حالتون
تبریک
دور از جون همه
ولی همه مشکل داریم
اونم بخاطر الودگی مارازیت هورمون....
یک چهارم؟ برو بالا کجایی داداش
ملت ........ایران رد دادن
لبخند بزن... فردا روز بدتریه
متن اشتباه شد یک چهارم سالمن و مابقی مشکل دارن، با این همه مشکلات حق کشی و فشار، اگه کسی سالمه باید بهش مشکوک شد، احتمالا جزء حقوق کلان بگیرانند
ما که هرکیو میبینیم درو و برمون دیوونست
خودمم کم دیوونه نیستم البته خخخخخ
سینمامونم دیوونست
فیلم نامه های مریض
بازیگرای مریض
دکترای مریض
پلیسای مریض
و ...
نصف بیشترشون.. قسم میخورم..کمر ملت شکسته میشه با این بیماری اعصاب و روان مردم کشور
به هیچ وجه روانی در این کشور وجود ندارد.همه سالم سالم هستند.همه چیز بسیار عالی است و مردم شادمان هستند و دستبوس مسئولان.اوج رضایت ملت را در مراسم اقای هاشمی خدا بیامرز دیدیم. لطفا ناله بیمورد نکنید.
واه چرا خبررو اشتباهی میگید داشتیم?!!!عزیزمن یک چهارم مردم ایران مشکلات روانی ندارند خبرها رو درست دست مردم برسونید
کسی که این حرف را زده خودش روانیه. ما سالمیم و باید این هنجارشکنان را به درک واصل کنیم
نبود ارامش شغلی .بیکاری . بی پولی . تورم .دزدی . و.....
آیا مسولین هم ایرانی هستند
چند وقت پيش تو يكي از سايتها خانمي ميگفت كه پدرشون ازدواج مجدد كردند و تنهاشون گذاشتند، از اون به بعد اين دختر خانم همش نگران و مضطرب بود كه اگر لوله اب بتركه چي كار كنه. واسه شير اب كه چكه ميكرد، ميشست و گريه ميكرد. حتي به خاطر اين مشكل نميتونست خونه رو ترك كنه. وقتي هم بهش ميگفتند برو دكتر، ميگفت پول ندارم. بعله اينجوري مردم ديوونه ميشند، به همين سادگي!پدري كه تركشون كرد و درماني كه رايگان نيست.
چراامار اشتباهی می دی مردم از بی کاری و گرانی همه روتنی شدن کل مردم روانی شدن ادم سالمی نمی بینی دیگه ادم سالمی نمونده
بابا خود وزارت بهداشت روانیه که اومد به دروغ مردم رو از اچ پی وی تو ماه عسل ترسوندن, حالا میگن چرا مردم ترسیدن ؟